MF- och ESC-nytt

2010-02-10 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer lite snabba nyheter om Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

 • Sverige: Ett gäng utvalda journalister har fått lyssna på bidragen i den andra deltävlingen av Melodifestivalen. Läs vad Tobbe och Nunstedt tycker om dem. Vi andra får vänta tills på fredag klockan 14.
 • Spanien: Det blir den 22:a februari som finalen av “Tu pais te necesita” kommer att hållas.
 • Irland: De fem bidrag som ska tävla i finalen den 5:e mars har valts ut. Bl.a. tävlar Niamh Kavanagh som 1993 tävlade, och vann ESC, för Irland med In your eyes. Se resten av startfältet på ESC-2010-sidan.
 • Armenien: Sångerskan Sonya drar sig ur landets ESC-uttagning p.g.a. hälsan och därmed blir det endast nio bidrag i finalen den 14:e februari, se startfältet på ESC-2010-sidan.
 • Tyskland: Det andra heat:et av landets ESC-uttagning “Unser Star für Oslo” avgjordes i går och därmed är tio artister klara för ett flertal utslagningsomgångar. Alla framträdandena kan ni se på tävlingens hemsida. Schemat för resten av uttagningen finns på ESC-2010-sidan.
 • Georgien: Sopho kommer att representera Georgien i ESC och den 27:e februari görs låtvalet. Låtnamnen har nu blivit avslöjade och finns på ESC-2010-sidan.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Vad gäller Melodifestivalen och veckans startfält så tycker jag om att Nunstedt jämförde Saade med BWO. Det låter lovande! 🙂

  Jag håller även tummarna för att MiSt, Webbjokern, får till en hyfsad tävling. Det finns säkert en hel del människor ute i stugorna som har lite andra förhoppningar och det vore ju synd om de skulle få alltför roligt. Att låten fått ett tydligare dansbandssound gör dock att jag är osäker på om det kommer att falla mig personligen i smaken. Intressant ska det bli i alla fall.

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “MF- och ESC-nytt”

  1. Rickard

   Åh vad kul! En gammal vinnare dammar av micken och träder ut i rampljuset igen! Hoppas att Kavanagh får en bra låt att spela med!

  2. Veronique

   Vilken fin blogg du har! Titta gärna in min med om du har tid 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se