På fredagskvällen avgjordes den tredje deltävlingen av Finlands uttagning till Eurovision Song Contest, Euroviisut 2011, se resultatet och länkar till låtarna nedan.

Bidragen som gick vidare till finalen (ej resultatordning):
Täältä maailmaan“, Sami Hintsanen
Pamela“, Stala & So.
Blessed with love“, Saara Aalto

Bidraget som fick juryns Wild Card:
Dancing in the dark”“, Eveliina Määttä

Bidraget som åkte ur tävlingen:
Seis!“, Tommi Soidinmäki

Schlagerpinglan: Jaha, då blev det alltså som jag förutspådde: alla gick vidare utom min favorit: Tommi Soidinmäki. En lite sorgsen avslutning på de tre annars så trevliga deltävlingarna.

Tommi Soidinmäki visade sig vara den artist som jag tyckte övertygade mest av de 15 tävlande men det räckte tydligen inte. Med honom ute ur leken så hoppas jag på antingen Marko Maunuksela eller Father McKenzie, beroende på vem som klarar av final-framträdandet bäst.

Men allvarligt, Finland. Hur kunde ni rösta ut Tommi Soidinmäki? Otroligt! Väntar fortfarande på beskedet om att det var en felräkning av rösterna…

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Resultat Finland 2011: Deltävling 3”

 1. Robban

  Schlagerpinglan>

  Jag håller med dig. Hur kunde Tommi inte gå vidare?? Seis var min favorit från första gången jag lyssnade igenom samtliga bidrag. Håller med dig. Antingen Marko eller Father McKezie till ESC!

 2. Robban

  PS. Du har mail.

 3. Alexander

  Jag får en flashback från finlands uttagning 2010 där alla bidragen gick vidare i den tredje deltävlingen förutom det bästa, “Heaven Or Hell” med Osmo Ikonen. Jag kommer också ihåg att det var både ditt och mitt favorit bidrag. Det är väldigt mystiskt att finnländarna gör om samma mistag igen!

 4. Schlagerpinglan

  Alexander, Ja, det stämmer att de gjorde likadant förra året. Hur kunde jag redan ha glömt det? Men det är ju bra, då kom jag tydligen över det till slut. 🙂 Årets besvikelse lär sitta i ett tag till i alla fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se