“Beosong” för Serbien 2013

2012-12-03 (måndag)

TV-bolaget i Serbien, RTS, har beslutat sig för att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en nationell uttagning: “Beosong 2013“. Deadline för intresserade att skicka in sina bidrag är satt till den 20:e januari.

Av de inskickade bidragen kommer sedan max 15 stycken att väljas ut till semifinalen den 2:a mars. Genom SMS-röstning väljs då 5 bidrag ut till finalen den 3:e mars. Det bidrag som vinner finalen får representera Serbien i Malmö 2013.
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: 2012 satsade RTS på ett högklassigt internval (Željko Joksimović och hans “Nije Ljubav Stvar“) vilket gav Serbien en tredjeplats i finalen. Hur de ska klara av att toppa det resultatet eller lyckas hitta ett lika starkt bidrag till 2013 blir inte lätt men jag ser fram emot att se dem försöka.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se