Diverse ESC-nyheter i korthet

2013-01-15 (tisdag)

Schlagerpinglan: Som sagt, det börjar hända lite mer saker av intresse nu. 🙂 Här följer en del av den senaste tidens ESC-relaterade nyheter i korthet:

 • Grekland: TV-bolaget ERT kommer av ekonomiska skäl att samarbeta med den privata TV-kanalen MAD TV vid uttagningen av landets ESC-bidrag. Den 19:e eller 21:a februari kommer finalen att avgöras och de fyra tävlande kommer att presenteras den 17:e januari.
 • Danmark: Vinnaren av DMGP 2013 kommer att utses av 50/50 tittar- och juryröster men de internationella jurygrupperna slopas. I stället blir det en jury bestående av följande fem personer: Kato (DJ), Lis Sørensen (sångerska), Cutfather (X-factor-domare), Maria Lucia (producent) och Jørgen de Mylius (f.d. programledare och kommentator för DMGP). (Mer ESC-info om: Danmark.)
 • Österrike: Mirjam Weichselbraun och Andi Knoll kommer att leda “Österreich rockt den Song Contest”. En kort presentationsvideo (4:48) av de fem tävlande bidragen hittar ni här. Förutom sina tävlingsbidrag så kommer artisterna även att få framföra vars en ESC-vinnar-låt vid finalen, vilka de är hittar ni här. (Mer ESC-info om: Österrike.)
 • Kroatien: HRT har valt ut det bidrag som ska representera landet i Malmö. Specialjuryns val föll på låten “Mizerija” av Goran Topolovac. Låten är endast i demostadiet och gruppen av artister som ska tävla med bidraget håller fortfarande på att sättas ihop. Som reserv har HRT valt ut låten “Cili svit za bili cvi”. (Mer ESC-info om: Kroatien.)
 • Tyskland: NDR har bekräftat att det blir Anke Engelke (en av programledarna vid ESC 2011) som kommer att få leda “Unser Song für Malmö” den 14:e februari. (Mer ESC-info om: Tyskland.)
  (Källor: esctoday.com, escwebs.net)
 • Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se