Schlagerpinglan: Precis som efter den första semifinalen så kommer här några kortfattade åsikter om gårdagens semifinal och dess 17 tävlande bidrag:

1. Lettland – “Here We Go“, PeR
[Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Jag gillar verkligen energin och glittret i denna låt och tycker att det är ett riktigt glädjepiller som man rycks med i. Ett svagare Eurovision-år hade jag gärna sett den som en finalist men i år hade den ingen chans.

2. San Marino – “Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta
[Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: En av kvällens två stora besvikelser för mig var att detta underbara bidrag inte gick vidare. Hur Europa kunde vända ryggen åt en låt som både är en storslagen ballad och publikfriande up-tempolåt och som framfördes vackert av en mycket duktig sångerska är mer än jag kan förstå. Enligt mig borde San Marino ha fått sin första finalist här, men det blir inte alltid som man tror.

3. Makedonien – “Pred Da Se Razdeni“, Esma & Lozano
[Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Wow, är nog ett bra ord att sammanfatta detta med. Att Lozano skulle hålla finalklass på sin del av låten var knappast någon överraskning för mig, men att Esma skulle klara av att bli en del av låten var däremot något som jag ser som en av kvällens behållningar. Plötsligt hade Makedonien en fungerande låt och det var nästan lite synd att det inte räckte hela vägen.

4. Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Säga vad man vill om Azerbajdzjan, men Eurovision förstår de sig på. Låten är i klassiskt, men fungerande, “Idol”-vinnarstuk, artisten är trevlig att titta på detsamma gäller den intressanta scenshowen. En kombination som, enligt mig, rättvist leder landet till final ännu ett år.

5. Finland – “Marry Me“, Krista Siegfrids
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: “Marry Me” var länge en av mina absoluta favoriter men jag tycker nog att den har blivit lite uttjatad på sistone. Dessutom så föredrog jag den ursprungliga scenshowen där dansarna var förklädda genom hela låten, men men… Krista var lika bra som tidigare och fick lyckligtvis en finalbiljett för sitt attitydfyllda och uppseendeväckande bidrag.

6. Malta – “Tomorrow“, Gianluca Bezzina
[Betyg: 3/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Malta skickar ett bidrag som är trallvänlig glädje och helylle rakt igenom och det fungerar tydligen på många… men inte på mig. Jag kan inte skriva något negativt om det, för det är ju faktiskt ett bra bidrag både vad gäller låt, sång och show, men jag känner absolut ingenting när jag hör och ser det. Eventuellt blir jag lite uttråkad. Till final hade jag aldrig skickat “Tomorrow”, men jag förstår ju att det är där den hör hemma.

7. Bulgarien – “Samo Shampioni“, Elitsa & Stoyan
[Betyg: 2/5]
Schlagerpinglan: I små doser kan jag tycka att “Samo Shampioni” är medryckande och trevlig med sina rytmer och instrument men efter en stund (då den sätter igång på allvar) så blir det alltför mycket av allt och jag bara väntar på att det skulle ta slut. Nej, någon “Water” var det då rakt inte och därmed inte heller någon final för Bulgarien.

8. Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
[Betyg: 5/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Det finns inte ord nog att beskriva hur vackert jag tycker att detta är. Den underbara balladen, Eythors hela uppenbarelse och sättet han framför låten på samt själva utformningen av den blå scenen med fiskestugorna och det vita ljuset. Ett förtrollande nummer där jag önskade att låten inte skulle sluta. Eurovision när det är som bäst, helt enkelt.

9. Grekland – “Alcohol Is Free“, Koza Mostra feat. Agathon
[Betyg: 3+/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Att mixa allvar med humor utan att det blir för flamsigt är en konst som Grekland visar att de behärskar väldigt bra. Både artisterna och showen får höga betyg av mig men hur svängig och medryckande låten än är så blir den lite väl enformig för att jag riktigt ska kunna tycka om den. Till finalen ville jag dock att den skulle, och det gjorde den också, tack och lov, efter många om och men.

10. Israel – “Rak Bishvilo“, Moran Mazor
[Betyg: 4+/5]
Schlagerpinglan: Att Israel inte tog sig vidare till finalen var kvällens andra stora besvikelse för mig. Själv njöt jag av varje ton av denna klassiska ballad som börjar så sprött och sedan växer sig allt starkare, precis som det “ska” vara. Jag tycker att detta är det bästa bidrag landet skickat på många, många år men det räckte tydligen inte.

11. Armenien – “Lonely Planet“, Dorians
[Betyg: 2/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Oj, vad hände här? Trippelräknades verkligen rösterna? Jag menar naturligvis inte att siffrorna är fel, men är oerhört förvånad över att Armenien tog sig vidare. Kan det vara lite tröströster för att de inte kunde vara med förra året eller finns det något i denna ordinära rockballad som jag missat? Jag hör radiorock, inget annat.

12. Ungern – “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: En enformig låt på ett språk man inte förstår och som framförs av en artist med ganska lite utstrålning som bara står rakt upp och ner och sjunger – det låter inte som beskrivningen av en finalist men det är just vad det är. “Kedvesem” saknar de klassiska ingredienserna som man kanske tror att en finalist ska ha men här fanns i alla fall “det” och det räcker. En urmysig låt med mycket personlighet som jag är överlycklig över att den gick vidare.

13. Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger
[Betyg: 4-/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Precis som i den norska uttagningen så vågar inte Margaret satsa på ett helt minimalistikt framträdande utan måste göra några dansvickningar, vilket jag tycker tar bort känslan från ett annars mycket starkt och (på ett bra sätt) kyligt, elektroniskt bidrag. Detta är inte en av mina absoluta favoriter men jag tycker likväl riktigt bra om det och håller med juryn/tittarna om att det hör hemma i finalen.

14. Albanien – “Identitet“, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
[Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Efter många, många lyssningar så tillhör “Identitet” de låtar som jag kan uppskatta när jag hör den och när de dessutom även bjöd på en klassisk rockshow, med sprutande eld och allt, så får de trots allt ett godkänt betyg av mig. Lite underhållande men ingen final-kandidat i mina ögon.

15. Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
[Betyg: 4-/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: G:son tog sig helt rättvist vidare med denna kärleksballad där det inte sparades på krutet. I teorin är det ett helt perfekt bidrag, där låten intensifieras på det rätta stället, artisterna är väldigt duktiga och hela scenshowen med dess färger, rökpuffar och guldregn understryker känslan i bidraget. Trots det så sitter jag inte trollbunden, som vid Islands bidrag, så här är något som inte helt klaffar. Kanske är det det berömda “det” som saknas?

16. Schweiz – “You And Me“, Takasa
[Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Nej, det blev ingen final för Takasa trots sin medryckande singalong-låt och gamla farbror men själv är jag inte speciellt upprörd över det. Jag tycker om låten men när de väl stod där på scenen och framförde den så blev det lite platt och tråkigt. De gjorde nog inget direkt fel men det nådde helt enkelt inte fram till mig.

17. Rumänien – “It’s My Life“, Cezar
[Betyg: 4+/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Vid sidan av Islands finalplats så var det detta som var kvällens höjdpunkt för mig. En spektakulär show, en artist med både karisma och underbart vacker röst samt en av kvällens bästa låtar: en mix som jag personligen fullkomligt älskar men som jag inte riktigt trodde skulle gå hem. Det gjorde det dock, och Rumäninen är i final! 😀

Schlagerpinglan: Kvällen bjöd på en stor blandning av känslor då det blev tre riktigt skojiga resultat (Rumänien, Island och Ungern gick vidare), två lite sorgliga resultat (San Marino och Israel blev utslagna) samt ett resultat som förvånade mig så mycket att jag ännu ej förstått det (Armenien gick vidare). Sju av mina förhandsfavoriter gick dock vidare så sammanfattningsvis så är jag ganska nöjd även efter denna semifinal.

Vad gäller showen som helhet så är jag fortsatt nöjd och stolt och blir allt mer övertygad om att Malmö 2013 kommer att gå till historien som ett mycket starkt Eurovision-år både show- och bidragsmässigt. 🙂

Petra Mede var fantastisk, vykorten var för en gångs skull informativa och roliga att se på medan Sarah Dawn Finer ännu en gång övertygade som EBU-tanten Lynda Woodruff och mellanakten med Darin och Agnes visade svensk pop från en av de bättre sidorna.

Efter två lyckade semifinaler så har vi i alla fall ett finalfält och kan börja se fram emot en ännu bättre och riktigt spännande final. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Några tankar om den andra semifinalen (ESC 2013)”

 1. Kerstin

  Här kommer mina tankar och betyg om gårdagens semi.

  1. Lettland- Tycker som du Schlagerpinglan, det var ett glädjepiller och killarna fick igång publiken men som låt betraktat var den väl sådär. Betyg 2/5.

  2. San Marino- Jag minns vad jag skrev när Schlagerpinglan tog upp bidraget, att det inte berör mig och rinner av mig som vatten. Den känslan har jag hela tiden haft. Att dela upp bidraget på det här sättet är inget som tilltalar mig. Jag har aldrig förstått San Marinos popularitet men nog tyckte jag ändå att bidraget hörde hemma i en final. Men det positiva med detta är att det visar att inga OGAE listor eller några andra stämmer till punkt och pricka och det lovar gott inför lördagen. Betyg 3-/5.

  3. Makedonien- Lozano tyckte jag var behållningen och tyvärr gick inte Esma hem hos mig. Men dom lyckades i alla fall få ihop det till en helhet men Lozano får gärna komma tillbaks igen till ESC men då utan tant Esma. Betyg 2-/5.

  4. Azerbajdzjan- Snyggt nummer och en ok låt. En låt som ingen verkar tycka illa om och sådana låtar är farliga, dom klättrar i resultatlistan och plötsligt är dom i toppen. Betyg 3+/5.

  5. Finland- Säker och duktig artist och låten är catchig med en refräng som sätter sig direkt men ingen favorit till seger för mig. Dock en värdig finalist. Betyg 3+/5.

  6. Malta- Ingen favorit för mig och inget igår förändrade min inställning till låten. En väldigt medioker låt som känns väldigt platt. Betyg 3/5.

  7. Bulgarien- Vad är det här egentligen, är det en låt ens? Får inte ihop det här alls till något som mina öron vill höra fler gånger. Betyg 0/5.

  8. Island- Vilken kontrast från föregående bidrag. Så vackert, så ärligt så jädra bra. Det finns inte adjektiv nog att beskriva låten eller artisten. En fullkomlig fullträff helt enkelt. Låt detta vinna ESC, snälla. Betyg 5++++

  9. Grekland- Artisterna har kul det märks men tyvärr är låten helt kass men dom var i alla fall inte sämst igår. Betyg 1/5.

  10. Israel- Så fruktansvärt tråkigt och pretentiöst. Dags att fylla på chipsen. Betyg 1/5.

  11. Armenien- Oops vad hände? Sa Petra Armenien? Kan det vara Black Sabbath medlemen Tony Iommi som lockade här? Det är i alla fall min enda förklaring just nu. Betyg 1/5.

  12. Ungern- En värdig finalist med sin urmysiga låt. Betyg 3+/5.

  13. Norge- Nej, inget har förändrats, jag har fortfarande svårt att ta till mig det här och i mina ögon är det här ingen vinnare men populär är den. Betyg 3/5.

  14. Albanien- Gillar det instrumentala partierna skarpt. En hyfsad rocklåt men inte mer. Betyg 2/5.

  15. Georgien- Som att hoppa rakt ner i en bytta med smör. Nej, jag köper inte det här det känns för mig inte alls äkta och låten är inte heller bra. Betyg 2-/5.

  16. Schweiz- Kanske inget kanonframträdande men jag tycker att låten är så pass bra att den hade hört hemma i en final. Betyg 4-/5.

  17. Rumänien- Det här är ett riktigt ESC bidrag, vart annars hör man en sån här låt? Fantastisk fängslande och karismatisk artist. Och låten var inte heller så tokig. Betyg 3+/5.

  Petra Mede var som vanligt briljant och duktig 4+/5 till henne men klänningen den var ingen höjdare.

 2. Kerstin

  Förresten fick vi 8/10 rätt på vår gemensamma lista. Inte illa det heller. Armenien var det nog många som bommade igår. Man får nog säga att Armeniens finalplats och San Marinos uteblivna var det som fick flest reaktioner igår.

 3. Rickard

  Lettland 2/5 – trevlig låt och roligt nummer men ingen finalist
  San Marino 3+/5 – vacker och kraftfull ballad som borde varit solklar finalist!
  Makedonien 2/5 – inget som tilltalar mig! Blir lite för mkt på något vis!
  Azerbajdzjan 4/5 – blir extremt farlig i finalen! Snyggt och kliniskt! En av de bästa igår!
  Finland 3/5 – en positiv överraskning! Verkligen Katchig, sprudlande och sätter sig direkt!
  Malta 4-/5 – en personlig favorit och har varit så sen första lysningen! Så skön melodi och text! 🙂
  Bulgarien 1/5 – nej på tok för skrikigt och för mkt av allt på scen!
  Island 4-/5 – sjunger med en stor känsla! Bra ballad värdig finalen!
  Grekland 4/5 – fart, glädje och framförallt ensamt om rösterna i sin genre! Livsfarlig!
  Israel 3/5 – fin ballad men lite för anonym! En låt där allt är rätt men ändå inte!
  Armenien 2/5 – stora överraskningen! Bra låt men det fanns tio andra som var bättre enligt mig!
  Ungern 4-/5 – älskar denna låt numera! Så skön och given i finalen! Också i princip unik i sin genre!
  Norge 4-/5 – snyggt välgjort och en karismatisk sångerska! Kan bli bra men ingen vinnarkandidat!
  Albanien 1/5 – inget fel på rock men den här låten var inte värdig att representera den genren!
  Georgien 4-/5 – bra låt men föll tillbaka lite! Kemin blir otroligt viktig här!
  Schweiz 3+/5 – växte mycket och var värdig em final! Men dom vanligt missgynnas Schweiz!
  Rumänien 1/5 – får poäng gör att han kan sjunga! I övrigt inte bra!

 4. Josef

  Kerstin i stort sett håller jag med dig om dina omdömen och Schlagerpinglan och jag är än mer än nöjd att Rumänien, Holland, Ungern men framförallt ESC-kungen Island som jag just nu anser skall vinna hela tävlingen,,men men här är vad jag tror om finalen.

  NOTERA: Nästan alla balkanländer är borta (Bulgarien, Albanien, Serbien, Kroatien, Slovenien, Monenegro, Makedonien) och sannolikt kommer endera (om tolvor går till Danmark) Rumänien eller Grekland få 8:or eller 10:or utav dessa lojala länder. Låtarna är ju också bra vilket leder till att många utanför det området kommer ge dessa bidrag poäng. Varsågoda!

  J. TIPPAR ESC 2013 (2013-05-17)

  1. DANMARK
  2. GREKLAND
  3. ITALIEN
  4. RUMÄNIEN
  5. HOLLAND
  6. RYSSLAND
  7. UKRAINA
  8. AZERBAJDZJAN
  9. ISLAND
  10 NORGE
  11 IRLAND
  12 SVERIGE
  13 MOLDAVIEN
  14 TYSKLAND
  15 FINLAND
  16 UNGERN
  17 MALTA
  18 BELGIEN
  19 FRANKRIKE
  20 STORBRITTANIEN
  21 GEORGIEN
  22 VITRYSSLAND
  23 SPANIEN
  24 ARMENIEN
  25 LITAUEN
  26 ESTLAND

 5. Micke

  1. Lettland – Ett av två fullkomligt sanslöst dåliga bidrag i årets ESC. Det andra var Montenegro. Hur detta bidrag ens kunnat leta sig igenom deras uttagning har jag väldigt svårt att förstå. Förskolepop som lades först i semifinal 2, förmodligen för att barnen inte skulle ha hunnit lägga sig än. 0/5

  2. San Marino – jag tappade hakan fullständigt när detta bidrag missade finalen och jag har inte hunnit ta upp hakan från golvet än. Ralph Siegels bästa låt på många år grymt bra framfört av Valentina. Kan det möjligen vara så att de fortfarande får betala för förra årets fiaskolåt med samma par? Det måste väl vara preskiberat nu? Otroligt att de missade final. 4+/5

  3. Makedonien – årets mest udda par som jag hela tiden mest undrat varför? Tills igår då när paret plötsligt satte det hela och fick de två delarna i bidraget att äntligen matcha. Jag lägger mig på knä framför två par fötter som sitter på två kvinnor dels Schlagerpinglan och dels Kerstin. Jag var hård mot den manliga artisten och kallade honom själlös och helt utan utstrålning vilket ni inte tyckte. Det jag såg igår kväll visade att jag hade fel. Killen levererade faktiskt och inte minst hans kvinnliga partner Esma som var härlig. Kvällens stora överraskning för min del. 3/5

  4. Azerbajdzjan – snyggt nummer och helt ok låt. Det enda som fattas är Idol-juryn. Jag förstår att folk gillar detta men personligen för min egen del är det som en fis i motvind. Det ger mig absolut ingenting men som sagt det finns inte en möjlighet i världen att jag skulle säga att det är dåligt. Stilrent men ack so intetsägande för min del. 2/5

  5. Finland – nej även om refrängen kändes bättre den här gången känns det fortfarande som en klassfest. Skulle jag gissa på någon låt som folk snabbt kommer att tröttna på så blir det den här. Alldeles för orolig låt för min smak men med en mycket charmig tjej. Nej Mikael Saari hela det finska folket borde be dig om ursäkt 🙂 1/5

  6. Malta – har sagt det förut och upprepar igen. Det känns i hela kroppen att den här ligger och lurar i vassen. Enkel, rak låt med charmig kille som kan få tjejer att slänga ut mycket pengar på att ringa och rösta. Låten är helt ok för min del. Trallvänlig sak men inte riktigt min grej. 2+/5

  7. Bulgarien – absolut inget fel på låten. Rent av charmig men vi har hört det förut så nyhetens behag är rann ut förra gången då de ställde upp med Water. Desstom var detta i mitt tycke ett av de fall då man bytte bidrag och det blev ett sämre resultat av det. 2+/5

  8. Island – ja vad ska man säga som inte är sagt redan? Så vacker så vacker låt med en man som bara går upp på scen och äger. Lika bedårande låt och artist som i tisdags då Anouk ställde sig på scen. Att han sedan är en kopia utseendemässigt av mig när jag huserade runt med mitt hårdrocksband förr i tiden är ju bara en kul grej 🙂 Allt är bedårande i den här låten och när jag sedan dessutom kan relatera den till en sak i mitt eget liv gör ju hela konceptet än mer fantastiskt. Årets bästa manliga artist. 5/5

  9. Grekland – när man pratar om att äga scenen får man absolut inte glömma bort dessa herrar och deras glädjespridare till låt. Humor tagen ur landets allvarliga situation skulle ha kunnat bli ett riktigt nedköp men inte här inte. Kvällens gladaste, roligaste och svängigaste låt. Blir bara bättre och bättre. ESC har en historia med påklistrade leenden och artister som försökt lura folk på glädje. Det går dock inte och grekerna sprider genuin, äkta glädje. 5/5

  10. Israel – varför gillar inte jag detta? Detta är en ballad som på alla sätt borde passa mig. Stundtals är den ljuvlig men den hackar. När sedan sångerskan i slutet skriker sönder låten förstörs det sista för mig. Absolut en helt ok låt men det kunde ha blivit så mycket bättre. 2+/5

  11. Armenien – kvällens stora överraskning. Vem hade trott att detta bidrag skulle sno finalplatsen från San Marino? Har fortfarande inte riktigt hämtat mig. Detta känns som en överbliven låt i nån gammal hylla där Black Sabbath nån gång huserade. En låt de då ratade och sedan glömde bort innan någon städare hittade den bland all damm och bråte. Obegriplig finalist för min del. 1/5

  12. Ungern – jädrar vad glad jag blev när detta lite avskalade nummer tog sig till final. Tankarna var i MF där man vet att lugna, mysiga låtar är chanslösa men jag borde ha lärt mig nu. ESC är inte MF tack och lov utan ett ställe för alla sorters bidrag. Framförallt blev jag glad när jag såg den blonda tjejen stå på scen bakom ByeAlex och hans gittarist. Låten är mysig men det är tjejen som gör det lilla extra och lyfter den i refrängen. 4+/5

  13. Norge – glad att låten tog sig till final men jag tror fortfarande den är chanslös på vinst. Jag älskar melodin i bidraget men har som jag sagt tidigare i mitt huvud bytt ut syntmattan mot elgitarrer. Då blir den riktigt bra och den stora lyftaren i låten är givetvis trummisen. Han gör låten medan Margaret känns lite osäker men helt ok. 3+/5

  14. Albanien – den låt i startfältet som är ojämnast. Vandrar mellan lysande till nybörjarstuk. Som gammal hårdrockare ser jag definitivt stor potential i låten men den når aldrig riktigt fram. Men ge er inte albaner vi här västerut har haft mycket längre startsträcka innan vi hittade fram till hjärtat i musiken – rocken 3/5

  15. Georgien – en av mina åtta största favvisar varav alla gick vidare. Samtidigt var det just detta bidrag som tappade mot tidigare och jag vet inte varför. Det är någonting som fattas. Låten är lysande och artisterna sjunger hur bra som helst men ändå fattas det där lilla sista. Trycket i slutet av låten är nog det bästa trycket i hela tävlingen men det kom inte riktigt fram igår. 4/5

  16. Schweiz – vad är detta? För mig solklar i final men det kanske finns för många Malin Roos i världen som sprider förakt mot folk istället för att bedöma utifrån låtens kvalite. Ett glädjepiller som tyvärr inte fick göra det största glädjepillret Grekland sällskap i finalen. fattas kanske lite “show” men det är väl låten vi ska bedöma. Jättetråkigt att den inte gick vidare. 4/5

  17. Rumänien – innan finalen det bidrag för mig som låg i samma slask som Montenegro. Efter finalen utbytt där mot Lettland. För första gången lyckades Cezar förmedla en melodi till mig och en skaplig “show”. Det som tidigare bara varit ett evigt falsettgapande blev en överraskning för mig. Ska bli kul att höra den igen i finalen och se vilken väg den tar i mitt tyckande. 2/5

 6. Christopher

  Har hört alla låtar framträda i arenan och ska göra som Josef tippa vinnaren.
  1. Danmark
  2. Ukraina
  3. Ryssland
  4. Tyskland
  5. Norge
  6. Italien
  7. Sverige
  8. Azerbajdzjan
  9. Irland
  10. Georgien
  11. Nederländerna
  12. Malta
  13. Grekland
  14. Storbritannien
  15. Moldavien
  16. Rumänien
  17. Vitryssland
  18. Armenien
  19. Litauen
  20. Belgien
  21. Island
  22. Ungern
  23. Finland
  24. Frankrike
  25. Spanien
  26. Estland
  Vilken låt får Sveriges 12p? Tror att det blir Irland,Belgien,Norge eller Danmark.
  12p Belgien
  10p Norge
  8p Irland
  7p Danmark
  6p Finland
  5p Ryssland
  4p Island
  3p Malta
  2p Storbritannien
  1p Azerbajdzjan

 7. Micke

  Finalen för mig med åtminstone 21 hyfsade eller bättre bidrag av 26:

  Mycket bra bidrag 5/5

  1. Nederländerna
  *. Grekland
  *. Italien
  *. Spanien
  *. Island

  Mer än bra bidrag 4/5

  6. Storbritannien
  7. Ungern

  Bra bidrag 3+/5

  8. Litauen
  9. Vitryssland
  10 Frankrike
  11. Norge
  12. Georgien
  13. Danmark

  Ganska bra bidrag 3/5

  14. Malta
  15. Estland
  16. Ryssland
  17. Ukraina

  Hyfsade bidrag 2+/5
  18. Azerbajdzjan
  19. Moldavien
  20. Tyskland
  21. Rumänien

  Ganska dåliga bidrag 1+/5

  22. Finland
  23. Belgien
  24. Irland

  Dåliga bidrag 1/5

  25. Armenien
  26. Sverige

 8. André

  Har återhämtat mig från gårdagens semifinal nu. Kommentaren jag skrev på ett inlägg igår var allt annat än saklig, det är jag medveten om, jag vara bara så upprörd över vissa länders avancemang igår så det var omöjligt för mig att vara saklig. Det ska jag vara nu istället:

  Jag är jätteglad för att Ungern och Island gick till final igår. Ungern är modern och sådan musik behövs verkligen i den här tävlingen. Det är bra för dess bredd! Island: Ja, vad kan jag säga som inte redan sagts? Årets bästa ballad och igår sjöng han dessutom bättre än bäst. Värdigare finalist får man leta efter!

  Det var överlag ett helt ok resultat men de fel som fanns var stora fel. Först och främst: HUR kunde Armenien gå vidare? Den låten är så tom och meningslös så att jag verkligen inte finner någon förklaring till hur den kunde fungera? Att dessutom en Black Sabbath-medlem gjort låten gör mig, som i grund och botten är hårdrockare, ännu mer upprörd eftersom låten borde vart så mycket bättre! Att Armenien är i final är en skam. I och för sig ska väl någon komma sist i finalen också…

  Det andra stora misstaget igår var Greklands finalplats. Jag har tidigare tyckt den varit undehållande, notera UNDERHÅLLANDE, inte BRA. Det var den dock inte igår. Glädjen jag känt för den låten tidigare hade nu övergått till fascination över hur dåligt det faktiskt var. Svajig sång, rörigt uppträdande och utan tvekan en finalist som tagit platsen för nån som förtjänar den bättre.

  Den som förtjänar den plasten är San Marino som jag var övertygad om skulle gå till final. En bra sångerska med en mäktig och mycket lyckad kombo av klassisk vacker ballad med typiskt EUrovision-disco. Hon levererade igår och missar final??? Ofattbart.

  Även Schweiz borde gått till final igår. Det var också en stor besvikelse. De förmedlar glädje men till skillnaden från tex Grekland kan de sjunga och har dessutom en svängig “må bra låt” som funkar även utanför ESC. Borde gått till final men tyvärr kanske de försvann lite i mängden. Vem vet? Orättvist att de åkte ut är det i alla fall.

  Skulle väl även kunna säga något om Rumänien, som jag tycker är årets sämsta låt, men faktum är att jag har inte så mycket att säga där. Rumänien är musikaliskt dåligt men å andra sidan var det den låten som gjorde mig gladast igår. Har nog aldrig skrattat så mycket åt en låt förrut! Och det behöver faktiskt inte vara ett dåligt betyg, för underhållen vill man också bli i ESC.

  Det var min analys. Tack!

 9. Micke

  André: Respekterar givetvis din åsikt men samtidigt skiljer den sig helt från min vad gäller Grekland 🙂 Har alltid gillat bidraget och aldrig mer än igår. Jädrar vilket lyft den fick igår som jag ser det. Älskar det bidraget, showen, glädjen ja allt 🙂 Tråkigt att du kände så men det är ju givetvis din åsikt och den är givetvis lika viktig som något annat

 10. Micke

  André: Glömde en sak. Du sa att du aldrig någonsin skrattat åt ett bidrag så mycket förut som åt Rumänien. Ok! Var höll du hus under Österrikes framträdande förra året? 🙂 Jag skrattar fortfarande 🙂

 11. André

  Micke: Jag vet att du älskar Greklands bidrag och jag tycker också det är tråkigt att den sjönk för mig igår för jag var liksom du förtjust i den från början. Nu är den tyvärr en av de jag gillar minst i finalen. Tråkigt, ja.

  Och vad det gäller Österrike förra året: Den var FÖR dålig för att jag ens skulle kunna skratta. Men jag förstår din poäng! Haha 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se