Enligt esctoday.com har RAI, det italienska TV-bolaget, bekräftat att Italien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2014 men de har inte avslöjat hur de tänker välja ut sitt bidrag och då det inte bekräftats officiellt lär man få återkomma till frågan senare.

Klart är i alla fall att det blir en traditionell San Remo-festival även nästa år, se schemat nedan. Det är den 64:e i ordningen och den kommer att ledas av Fabio Fazio. Om det sedan är från denna festival ett eventuellt italienskt Eurovision-bidrag väljs ut, det återstår däremot att se.

Schemat för San Remo-festivalen 2014:
Kväll 1: tisdagen den 18:e februari 2014
Kväll 2: onsdagen den 19:e februari 2014
Kväll 3: torsdagen den 20:e februari 2014
Kväll 4: fredagen den 21:a februari 2014
Finalen: lördagen den 22:a februari 2014
(Källor: oikotimes.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Ja, så långt allt väl. I väntan på ett officiellt uttalande från RAI att Italien vekligen tänker skicka en representant till Danmark nästa år kan vi ju ta en titt på de senaste italienska bidragen, som alla har deltagit i San Remo-festivalen:

Italiens fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2013: L’Essenziale“, Marco Mengoni 7:a i finalen
2012: L’Amore È Femmina (Out Of Love)“, Nina Zilli 9:a i finalen
2011: Madness Of Love“, Raphael Gualazzi 2:a i finalen
1997: Fiumi Di Parole“, Jalisse 4:a i ESC
1993: Sole D’europa“, Enrico Ruggeri 12:a i ESC

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Schemat för San Remo-festivalen 2014”

  1. Adri

    Italien har inte imponerat vidare på mig sedan comebacken 2011 men 1997 års “Fiumi di parole” gör så att jag ändå kan förlåta dem. En av mina topp 15 bästa nånsin. Borde överlägset vunnit det året 😀

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Italiens comeback har givit mig lite blandade känslor. Å ena sidan är jag väldigt glad att de är tillbaka och tycker att de ställt upp med riktigt skapliga låtar… å andra sidan så har deras bidrag (enligt mig) inte varit några direkta 12-poängare. Därför hoppas jag att de snart får till en riktig fullträff så de inte tappar suget och ger upp ännu en gång.

  3. Jo-hn

    De fem senaste bidragen för Italien visar ju klart och tydligt att det efter avhoppet 1993 inte deltog på 18 år. Alla snackar ju att de inte varit med sen 1997, vilket är sant, men då rörde det sig ju om en “minicomback” efter 4 år, så egentligen var de ju borta i nästan 18 långa år, lite pinsamt som sagt

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se