Ungern Förra året hjälpte ByeAlex Ungern till en 10:e-plats i finalen av Eurovision Song Contest med “Kedvesem (Zoohacker Remix)“. I år har han fått rollen som “A Dal 2014”:s webbkommentator. Här nedan ser ni de tio bidrag han tycker är bäst i årets ungerska uttagning för tillfället:

“A Dal 2014” – ByeAlex topp-10:
A legnagyobb hős“, HoneyBeast
We All (Mindannyian)“, Bogi
Minden mosoly“, BülBüls
Running (Hova szaladnál?)“, Kállay Saunders
Running Out Of Time (Miért?)“, Király Viktor
Csak a zene“, Depresszió
Waterfall (Húz az ár)“, Joni
Brave New World (Szép új világ)“, Pál Dénes
Sweet Memories (Emlékek)“, Knoll Gabi
Egy percig sztár“, Oláh Ibolya
(Källa: adal2014.hu)

Schlagerpinglan: Själv har jag inte fått ihop någon topp-tio-lista ännu men håller med ByeAlex om att Király Viktor, Bogi, Depresszió och BülBüls tillhör de bästa i tävlingen. Sedan går våra åsikter isär då jag förmodligen hade valt bidragen från Polyák Lilla, Lil C, Fool Moon, Gájer Bálint, Cserpes Laura, Dér Heni… och en del till. 🙂

Mina personliga favoriter så här långt är Polyák LillasKarcolás” och Lil CsBreak Up“, beroende på vilket humör jag är på. Som tur är så sänds den första deltävlingen inte förrän den 25:e januari, så än har man gott om tid på sig att lyssna in sig på bidragen. Ni kan lyssna på alla de 30 tävlande bidragen här.

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2014 (inkl. A Dal-schemat och bidragens låtskrivare) hittar ni här: “Ungern i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ungern 2014: ByeAlex topp-10-lista”

 1. Micke

  Känns som ett ganska slätstruket startfält på 20 bidrag. Lite hopkok från gamla ESC med låtar man redan hört. Den enda som sticker ut lite är “Csak a zene“, Depresszió även om jag som rockälskare har hört mycket bättre rock än den här.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… jag hittar faktiskt en hel del intressanta bidrag bland de 30. Den uttagning jag själv har lite svårare för, för tillfället, är däremot Lettland. Trots ett ivrigt lyssnande så har jag svårt att få ihop ens en topp-fem. Som svag favorit har jag, för tillfället, “Pressure“ med Sabīne Berezina, om man inte räknar “Cake To Bake“, vill säga. 🙂

 3. Micke

  Hmm! Måste kommentera det du sa om Lettland även om det är fel plats 🙂 Jag har i motsats till dig mycket lätt att ta ut en topp 5 lista, ja egentligen en topp 6 lista.

  Men nu har någonting hänt och jag undrar om det är tillåtet att svära på din blogg? Tror jag avstår även om det rycker i mig. Jag har haft tre favvisar bland Lettlands bidrag.

  “You Are The Reason” (Katrine Lukins, Kārlis Indrišonoks)
  “I need a soul-twin” (Mārtiņš Kits)
  “Take Away” (Tomass Kleins, Guntars Račs)

  Vad gäller första låten så är det främst refrängen som tilltalar mig. Vad gäller andra låten så är det den låten jag kämpar med. Ett grymt bra intro, en tilltalande melodi varvat med en bolibompatext gör det inte alldeles enkelt. Men nu har de sabbat låten genom att förändra introt. Snacka om hjärnsläpp. Vad ska man då säga om den tredje låten? Det är ju nästan en annan låt nu. Normalt föredrar jag att de sjunger på sitt eget språk men de får ju inte sabba låten för det. Jämför:

  http://www.youtube.com/watch?v=jO0rfDNww4M Så här lät den först

  Sedan tog dårskapen över och då förändrades låten till det här med Olga un Līgo. Mellanspelet köper jag men det övriga:

  http://www.ltv.lv/lv/eirovizija/sadaljas/dziesmas/_you-are-the-reason/

  Dina två låtar har jag bland platserna 4-6

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se