sverige Schlagerpinglan: Efter många om och men och lite tekniska problem hos SVT så blev de då till slut tillgänliga för allmänheten, de åtta enminuters-klippen från repetitionerna av de tävlande bidragen i Melodifestivalen 2014:s första deltävling som sänds från Malmö nu på lördag den 1:a februari:

Lyssna på 60 sekunder av Melodifestivalen 2014:s första deltävlings bidrag:
1. “To the End“, YOHIO
2. “Aleo“, Mahan Moin
3. “Bröder“, Linus Svenning
4. “Casanova“, Elisa Lindström
5. “Bedroom“, Alvaro Estrella
6. “Songbird“, Ellen Benediktson
7. “Bygdens son“, Sylvester Schlegel
8. “Survivor“, Helena Paparizou

Schlagerpinglan: Hmm… jag förmodar att SVT släpper dessa mini-klipp för att hålla nyfikenheten uppe kring de tävlande bidragen men frågan är om de inte gör sig själva en björntjänst. Innan jag hörde klippen var jag jätteförväntansfull och trodde att vi hade en av de bättre MF-säsongerna framför oss. Nu när jag hört de små, förhoppningsvis missvisande, klippen så är jag inte lika säker…

Det enda bidrag som jag fick någon känning för överhuvudtaget var Helenas “Survivor” men förhoppningsvis är 60 sekunder alltför lite för att ge en rättvis bild av ett bidrag. Jag fortsätter att hålla förväntningarna uppe tills lördag för efter att man läst rapporterna från de som hört hela låtarna så verkar det trots allt finnas en hel del bra bidrag bland de tävlande. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – Mello-2014-FAQ” – “Sverige i ESC 2014

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: Smyglyssna på första veckans bidrag”

 1. André

  Du har rätt i att 60 sek säger väldigt lite men trots det är det alltid lite roligt att sia om låtarna redan nu.
  Även jag tycker att Helena verkar ha en riktigt bra låt! Detta var inget jag förväntade mig faktiskt. Trodde att hon skulle gå vidare på sitt namn men det verkar faktiskt som hon har en av veckans bästa låtar. Ska bli kul att se henne i sin helhet 🙂
  Är även nyfiken på Linus Svenning och Ellen Benedikttson. Svenning har jag lyssnat mycket på sen innan och jag avgudar verkligen killens röst och berörs av hans bakgrundshistoria. Även hans mello-låt här verkar vara så avskalad och personlig som jag hoppats.
  Ellen hade även hon en mycket bra röst och låten verkar ha lite “gammaldags” sound, vilket jag faktiskt gillar.

  Yohio hade jag hoppats skulle ha en låt som påminde mer om hans japanska stil men dessvärre blev det inte så. Låten verkar visserligen ok och Yohio är som sagt en scenpersonlighet utan dess like, men jag hade gärna sett att han framförde en låt som ligger på samma nivå som han själv. (Det kanske inte är möjligt?..)

  Resten av låtarna tilltalade mig inte. Inte på så kort tid iaf. Är som sagt omöjligt att tippa ett resultat utan att ha hört låtarna helt men hoppas på Helena och Linus just nu!

 2. Schlagerpinglan

  @André, Även jag hade hoppats på en lite annorlunda musikstil för YOHIO men tyvärr så verkar det inte som att “To the End“ lever upp till mina höga förhoppningar. Kanske kommer det likväl att klicka till när han väl framför hela låten 100% och i rätt scenkläder, för han är ju trots allt en karismatisk artist. Vad gäller Linus Svenning så har jag aldrig hört talats om honom förut men efter att ha läst dina rader så känner jag att jag borde läsa på lite (vilket jag också kommer att göra). Tackar. 🙂

 3. Adri

  Min topp 8 efter 60 sek (listan kommer med 90% säkerhet ha ändrats efter lördagssändningen):

  1. Helena Paparizou – väldigt mörk och seriöst på ett bra sätt. Trodde att det skulle bli en ny “my number one” och är så positivt överraskad.
  2. Alvaro Estrella – trots en kanske lite väl vulgär text för ett familjeprogram så är det fortfarande allt en liten svängig låt.
  3. Mahan Moin – låter som något jag gillar men som alla andra antingen ogillar eller glömmer bort så tyvärr tror jag inte på några framgångar för Aleo på lördag 🙁
  4. Yohio – Versen var väldigt mäh! Men refrängen höll hög standard.
  5. Ellen Benediktsson – väldigt enkel och vacker men mättglömd.
  6. Linus Svenning – Bra röst som få men ack vilken tråkig låt (jättefin text dock)
  7. Elisa Lindström – Känns som en parodi och inte en riktig låt :/
  8. Sylvester Schlegel – En låt som hade mycket potential men som inte verkar gå nånstans.

  Som sagt så är detta ENDAST baserat på 60 sekunder men på de sekunderna fanns det inte direkt en fantastisk låt fast inte en vidare dålig låt heller… mest en massa “lagom”.

  Får se hur det ser ut på lördag 21.30 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har redan avslöjat att Paparizous bidrag var det som imponerade mest på mig men efter att ha sett din lista måste jag även erkänna att vi har samma tvåa. 🙂 Texten till Alvaros bidrag är kanske inte vad jag hade önskat mig då jag vet att jag kommer att titta på deltävlingen tillsammans med två minderåriga barn som är på gränsen till fullfjädrade engelsktalande medborgare, men det är något i både framträdande och låt som trots allt fångar mitt intresse. 🙂 Visst, jag står för att jag tycker att dessa 60-sekunders-klipp är alltför negativa men jag måste ändå medge… jag är väldigt nyfiken på hur hela bidragen låter och fortsätter att tro på en fenomenal mello-årgång. 😀

 5. Gornitzka

  Om jag skulle tippa resultatet så här i förbifarten skulle jag tippa följande:

  Till Final:
  Yohio
  Linus Svenning

  Andra chansen:
  Helena Paparizou
  Alvaro Estrella

  Utslagna
  5: Elisa Lindström
  6: Sylvester Schlegel
  7: Mahan Moin
  8: Ellen Benediktson

  Publicerar åsikter om låtarna vid senare tillfälle.

 6. Micke

  Får väl lägga mitt första och sista inlägg om MF 2014. Har ju bestämt mig för att hålla mig ifrån och det håller jag benhårt på även om det just nu känns lite svårt. Flera polare tjatar om att de lyssnat på bidragen och att ett av dem påstår de är det vackraste som någonsin varit med i MF. Har inte en susning men jag får väl hålla en liten hemlig tumme för den då för polarna brukar ha bra smak 🙂 Inte alltid men ändå. Låten sjungs av någon Ellen.

  Önskar er alla en trevlig månad med MF. Jag kör vidare med ESC. See ya

 7. Kerstin

  Hejsan igen alla schlagervänner. Först måste jag avslöja att jag inte visste att MF skulle starta redan imorgon. Jag var helt inställd på att den börjar i februari tills någon frågade mig vad jag tycker om morgondagens bidrag. What?? Har aldrig hänt tidigare. Det beror på att det är mycket i mitt liv just nu så jag har inte riktigt hunnit med allt annat som MF. Men när jag läste om vilka artister som skulle medverka i årets MF så kan jag inte säga att jag hoppade av glädje. Det fanns ingen artist förutom Anton Ewald som jag kände något speciellt för. Så jag hoppas att bidragen slår mig med häpnad. Men efter att hört dessa första åtta även om det är precis som ni andra säga lite för lite att gå på så känner jag egentligen bara för ett av bidragen och det är det som Mickes bekanta även gillar, den vackra balladen med Ellen. Jag tror Anton Ewald kommer vinna årets MF, det är enbart min magkänsla som säger det sen återstår det att se om det blir så eller ej. Men som sagt jag ställer mig oerhört tveksam till årets startfält vad gäller artister. Jag hoppas dock att när man hör bidragens helhelt imorgon kommer bli lite mer positiv inställd till fler än Ellens.

 8. davve

  tror helena flyger till final direkt.. sen kan överraskningen snarare bli att yohios ganska tråkiga och bleka bidrag bara går till andra chansen..

  nåt säger mig att inte både helena och yohio går till final.. men vi får se.

 9. Micke

  Hej Kerstin! Får säga välkommen tillbaka. Alltid kul när de som lägger ut texten lite mer återkommer 🙂 Vi hörs om än inte om MF men säkerligen vad gäller ESC. Ha det gott

 10. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Hej och varmt välkommen tillbaka. Tur att du i alla fall blev varnad innan deltävlingen, det hade ju varit lite synd att missa hela första helgen. 😉 Även jag känner lite halv besvikelse inför första deltävlingen men tror/hoppas att jag kommer att hitta en del godbitar när allt väl presenteras i sin helhet.

  @davve, Jag hoppas fortfarande att det första intrycket man fick av Yohios bidrag inte alls stämmer… men det får man väl reda på tids nog. 🙂

 11. Kerstin

  Tack Schlagerpinglan och Micke. Ja du Schlagerpinglan risken var faktiskt stor att jag hade kunnat missa hela första deltävlingen eftersom mitt teve tittande just nu är väldigt minimalt. Det hade inte varit kul. Men nu ser jag fram emot imorgon kväll. Det är kul att MF drar igång nu och så småningom ESC.

 12. Andreas

  Helenas låt är den enda jag är intresserad av i detta startfält, och jag tycker man hör rätt mycket på 60 sekunder. Man får höra refränger med mer och inget fastar på mig i detta fält.

  Yohio låter lika dant vilken låt han än framför och har överlag ingen bra sångröst för den delen så hans låt blir mer ett sömnpiller till refrängen då den drar på lite.

  Alvaro Estrella har jag svårt för tycker varken han sjunger särskilt bra eller rör sig på scen bra. Samma sak med Sylvester, Mahan och Elisa artister som man mer eller mindre kommer ha glömt bort 30 sekunder efter deras framträdande.

  Linus och Ellen har båda låtar jag inte riktigt tycker passar in i sammanhanget, tråkiga med budskap snarare än en bra schlager låt.

  Jag vill ha vidare Helena sen spelar det ingen större roll för mig för jag tycker att samtliga av dom andra låtarna håller långt under vad jag förväntar mig att se i en final i Mars. Vilken låt som än går vidare tillsammans med Helena kommer vara en jumbo för mig i finalen om nu inte resten av deltävlingarna är lika svaga som denna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se