Malta På fredagskvällen avgjordes semifinalen av “Malta Eurovision Song Contest 2014“, Maltas uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 20 artister tävlade om 14 platser i lördagens final.

Här nedan ser ni resultatet av semifinalen, länkar till semifinalens framträdande samt den startordning som kommer att användas i finalen i kväll, lördagen den 8:e februari. Finalen kan ses från kl. 20:45eurovision.tv och tvm.com.mt och avgörs, liksom semifinalen, av fem domare och en del tittarröster.

Resultatet av Maltas MESC 2014, Semifinalen, 7:e februari:
Till final: (i den ordning de startar i finalen)
1. “Lovetricity“, Christabelle
2. “Some Kind Of Wonderful“, Wayne William
3. “Brand New Day“, Davinia
4. “City Lady“, Ryan Paul Abela
5. “Love Will Take Me Home“, Franklin
6. “One Last Ride”, Daniel Testa
7. “Let the Sunshine in“, Sophie Debattista
8. “Oblivion”, Chris Grech
9. “Until We Meet Again“, Deborah C
10. “Hypnotica”, Jessika
11. “Take Me“, Pamela
12. “Coming Home“, Firelight
13. “Because I have you”, Amber
14. “Pin The Middle“, DeBee
Ute ur tävlingen: (i blandad ordning)
♥ “Addictive“, Romina Mamo
♥ “Now and Forever“, Andreana Debattista
♥ “Invisible”, Raquel Galdes
♥ “Just no Place like home“, Fabrizio Faniello
♥ “Safe“, Miriam Christine
♥ “Ten“, Corazon Mizzi
(Källa: tvm.com.mt)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så hade jag fem favoriter, se här, men efter jag hört live-framträdandena så försvann en och två andra tillkom. Mina nya favoriter är “Hypnotica”, “Just no Place like home“, “Lovetricity“, “Take Me“, “Love will take me Home“ och “Coming Home“. Lyckligtvis gick alla (utom Fabrizio Faniello, vilket jag tycker är väldigt förvånande) vidare så jag kan se tillbaka på fredagens deltävling som en av de mer lyckade. 😀

Frågan är om Ukrainas Maria Yaremchuk kunde säga detsamma efter hennes gästframträdande under semifinalen. Hon framförde en ny version av Ukrainas ESC-2014-bidragTick-Tock“, se här, men det såg ut som att någon glömt att starta fläkten hon stod framför. Hur som helst så tycker jag nog att den gamla versionen var lite bättre men hoppas på ytterligare förändringar.

Inför finalen så hoppas jag att Firelight tar hem segern med sin “Coming Home” men jag kan även se FranklinsLove Will Take Me Home” som ett fullgott alternativ. Som tur är så finns det ytterligare ett par riktigt bra låtar så chansen att Malta väljer ett hyfsat ESC-bidrag i år är ganska stor. Lycka till, Malta. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 (inkl. låtskrivarna bakom finalbidragen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Malta 2014: Resultatet av semifinalen / Inför finalen”

 1. Micke

  Hade sju klara favvisar innan livesändningen med en outstanding:

  1. “Coming Home“, Fire Light (Tappade röstmässigt. Dels tappade hans röst och dels undrar jag om de bytt tjej. Ser inte ut som Michelle)
  2. “Some kind of Wonderful”, Wayne William Micallef (Höll rätt igenom)
  3. “Take Me“, Pamela (kvällens bästa röst. Hade faktiskt den känslan redan från första början jag hörde låten)
  4. “Pin the Middle”, Debbie Stivala (Kan en fullkomligt värdelös låt förvandlas till en genommysig uppenbarelse? Svar ja. Det är De Bee och hennes låt ett bevis för)
  5. “Safe”, Miriam Christine (Oj oj oj oj är allt jag kan säga. Resten läser ni längre ned)
  6. “Oblivion”, Chris Grech (Varför måste man skriva en låt med en så bra refräng och utrusta den med en så dålig vers. Jädrigt synd)
  7. “Addictive“, Romina Mamo (Ibland undrar man hur de tänker. Visste de inte redan innan att hennes röst inte skulle hålla så vet de i alla fall nu. Kvällens största mistlur)

  I övrigt då? Någon eller något som överraskade? Nja det enda som överraskade mig var att de fortfarande inte genomskådat plagiatet “One Last Ride”, Daniel Testa. Kanske de inte bryr sig och det är väl ok men jag bryr mig. Dessutom detta att “City Lady“, Ryan Paul Abela och “Lovetricity“, Christabelle gick vidare. Dessa tre är de jag absolut inte vill ska vinna. Sedan givetvis att man kan tycka att 14 låtar var tillräckligt bra för att slå ut “Safe“, Miriam Christine. En sångerska med sångröst och en bra låt som var värd ett bättre öde. Var hon helt enkelt för bra? Möjligen ännu bättre röst än Pamela.

 2. Adri

  Jag har en liten känsla att “Take me” med Pamela kommer vinna. Jag personligen har inget emot detta öde men då känns det tyvärr som att Pamela kommer gå samma öde tillmötes som Thea Garrett från Malta fock göra 2010 (om ni kommer ihåg henne?)

 3. Micke

  Jag trodde MF var den segaste av alla TV-produktioner men det var innan jag såg Maltas final )

 4. Micke

  Två av mina tre favvisar i ESC 2014 är i final. Emma i Italien och Firelight i Malta. Nu återstår bara Sandra i Estland. Skönt efter det märkliga i Islandi Island

 5. Y

  Shat did I tell you yesterday? 😉

 6. Schlagerpinglan

  @Y, Mmm…. but it doesn’t have to be foul play. It was the best song. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se