Lettland Lettland valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Dziesma 2014”, bestående av två semifinaler samt en final där 12 bidrag tävlade. Vann gjorde tittarfavoriterna Aarzemnieki med deras tralliga “Cake To Bake“, vars officiella video ni hittar länk till här nedan.

Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2014:
Aarzemnieki – “Cake To Bake”: officiell videolive-framträdande

Schlagerpinglan: Huruvida man bör skilja mellan “bra låtar” som man gillar att lyssna på och “låtar som fungerar i Eurovision” kan diskuteras i oändlighet. Vad man än tycker i frågan så är det nog stor chans att just denna låt är föremål för den (eventuella) avvägningen.

Personligen så tycker jag att själva låten är urcharmig och periodvis har jag jättesvårt att få den ur huvudet… men när jag ser den framföras så känner jag inte att det riktigt klickar. Nåja, en del av charmen med Eurovision är ju att det finns plats för all sorts musik och detta är ju inget som vi haft alltför mycket av tidigare år. 🙂

Se även min samlingssida “Alla bidragen: ESC 2014” för ännu fler utvalda ESC-bidrag och tillhörande officiella videor.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Den officiella videon till “Cake To Bake””

 1. Micke

  Schlagerpinglan: När man tycker om Cake to bake tycks man få försvara sig för de flesta verkar avigt inställda till den. Vad tycker då jag om den? Det är inte alldeles lätt att svara på 🙂 Tveklöst är det ett litet glädjepiller men samtidigt helt utan chans att vinna ESC skulle jag tro. TYcker precis som du att den är charmig. Mitt problem med den är att den hela tiden balanserar på gränsen. Jag har hela tiden en kamp med mig själv och det hade inte varit minsta problem om de bara hade hållit sig ifrån “Deep Deep, Deep Deep de kogo kogo”. Där är det lite över min gräns 🙂 Ändå ett kul litet glädjepiller tycker jag.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… ibland är det väldigt lätt att förstå att låtar kan splittra publiken när man själv är splittrad över en och samma låt. Halva mig blir glad av den medan andra halvan påpekar att det kanske inte är ett bidrag man vill skylta med att man gillar. 🙂

 3. Micke

  Schlagerpinglan: Det kommer ofta en tid då man en gång för alla bestämmer sig och lägger allt tvivel man har åt sidan. Detta har inträffat för mig nu vad det gäller “Cake to bake”. Låten har balanserat mellan ett uppfriskande glädjepiller till urlöjlig. Kände bara för ett tag här nu att jag helt enkelt bestämde mig och lade allt annat åt sidan. Härmed är Lettlands bidrag placerad bland de jag tycker riktigt bra om. Ett riktigt jädra glädjepiller och sådant är aldrig fel 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Grattis… alltid skoj när man hittar en bra låt. 🙂 Även jag tycker riktigt bra om själva låten, men framträdandet har jag fortfarande väldigt svårt för.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se