Tyskland 2015: Final den 5:e mars

2014-09-02 (tisdag)
Tyskland TV-bolaget NDR bekräftade för en tid sedan att Tyskland kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Det har även meddelats att det slutliga bidraget kommer att väljas ut den 5:e mars genom en nationell final i TUI Arena i Hannover som lär gå under namnet “Unser Song für Österreich“.

Det finns även uppgifter på att de även detta år kommer att utses ett wildcard till finalen i form av en talangtävling i Hamburg. Denna lär vara planerad till den 19:e februari. Mer information kommer tids nog. (Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Förra året hade Tyskland fått ihop ett riktigt bra artistfält till sin uttagning, men det var ju wildcard:et Elaiza som gick vinnande ur finalen med sin “Is It Right” (18:e plats i ESC-finalen). Personligen tyckte jag att de gjorde helt rätt, för det är något med den låten som talar till mig. Synd bara att det inte fungerade i den riktiga tävlingen, men det är sånt som händer.

I år hoppas jag på ett liknande upplägg, fast utan det konstiga två-låts-systemet som de körde med. En klar presentation av alla låtarna och sedan en omröstning så att vinnaren kan utses – svårare än så behöver man inte göra det. 😉

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se