Schweiz Schlagerpinglan: Fram till den 27:e oktober kan intresserade artister och låtskrivare ladda upp sina bidrag till RTR/SRF:s online-uttagning och redan nu så finns det närmare 150 bidrag uppladdade. Ni kan läsa mer om denna uttagning, där nio kandidater ska utses till andra steget i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, här.

Jag har nu kommit fram till den nionde delen i min genomgång av de hoppfulla bidragen: som vanligt presenterade som en samling på tio stycken, i den ordning jag själv rankar dem efter en första genomlyssning samt med mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2015”- Bidrag nr 81-90 (del 9 – 2014-10-25):
The Waiting Game“, Jpartridge schweizschweizschweizschweizschweiz
(Manningtree, Storbritannien) (se del 21)
The Boy Who Disappeared“, Alim Jayda schweizschweizschweizschweizschweiz
(London, Storbritannien)
Teasing You“, Gisel de Marco schweizschweizschweizschweizschweiz
(Pfäffikon, Schweiz)
La Nostra Storia“, Daniele Rizzi & D GURU Band schweizschweizschweizschweizschweiz
(Milano, Italien)
Love Tonight“, Katerina schweizschweizschweizschweizschweiz
(Tottenham, Storbritannien)
Y te vas“, Antonio Romero schweizschweizschweizschweizschweiz
(Getafe, Spanien)
Feels so good to fall in Love again“, STELLAVOX SISTERS schweizschweizschweizschweizschweiz
(Interlaken, Schweiz)
They Laughed“, Ben Robertson schweizschweizschweizschweizschweiz
(Kista, Sverige)
Why“, Lowell Lawell schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bonn, Tyskland)
Agapis“, Danny Geske schweizschweizschweizschweizschweiz
(Köln, Tyskland)

Schlagerpinglan: Som sagt, fram till den 27:e oktober tar de emot bidrag och planen är att jag ska hinna lyssna igenom alla och utse min personliga topp-tio innan det är dags för omröstningen, som kommer att ske mellan den 3:e och 17:e november.

50/50 jury- och internetbesökar-röster utser de nio bidrag som går vidare till nästa fas i Schweiz nationella uttagning. I nuläget så har jag hittat ett par kandidater men hoppas att det finns ytterligare lite bättre bland dem jag ännu ej lyssnat på. 🙂

Ni hittar fler bidrag till Schweiz internetuttagning här:
#1-10, #11-20, #21-30, #31-40, #41-50, #51-60, #61-70, #71-80

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Schweiz 2015: Lyssna på bidragen – del 9”

 1. Micke

  Kul med Schweiz och Malta som redan är igång 🙂 Malta har det klart jämnaste startfältet och några bättre toppar men även Schweiz har några toppar. Malta har bara tre bottennapp medan Schweiz har otaliga bottennapp men med 150 bidrag eller nåt sånt är det givetvis svårt för att inte säga omöjligt att undvika.

  Nio kandidater ska de ta ut i Schweiz säger du. Ok efter nio delar som du lagt ut har jag tagit ut de nio jag just nu tycker borde vara de nio som presenteras. Jag har en tre i topp och sex som följer därefter.

  1. “SENZA TE“, ILARY (DEL 5)
  (CHUR, Schweiz)

  2. “The Waiting Game“, Jpartridge (DEL 9)
  Manningtree, Storbritannien)

  3. “When The Good Die Young“, Kate (DEL 4)
  (Horw, Schweiz)

  4. “CON TE“, MORENA ALTIERI (DEL 6)
  (CHUR, Schweiz)

  5. “I Crossed“, Sandra Faerber (DEL 8 )
  (Mendrisio, Schweiz)

  6. “Memory Lane“, Maxi & Shary (DEL 8 )
  (Berlin, Tyskland)

  7. “Catch Me if You Can“, Ben Pyne (DEL 1)
  (Dublin, Irland)

  8. “In and out of love“, Kaya (DEL 2)
  (Naxxar, Malta)

  9. “Barraca“, Simona Sivanio (DEL 7)
  (Sofia, Bulgarien)

 2. Micke

  Skulle inte vara en smilegubbe med solbrillor utan det skulle stå DEL 8 🙂

  Kan också tillägga att det finns ett annat bidrag jag kämpar med mig själv med. Kan inte bestämma mig för om det är ett bra och roligt bidrag eller ett dåligt och vedervärdigt 🙂 Det vinner definitivt inget pris för nytänkande men varför måste allt vara sånt? Att vara piggt och mysigt räcker långt ibland

  “Avide du Soleil“, Zéphyr Combo (DEL 1)
  (Männedorf, Schweiz)

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, OK jag korrigerar smilegubben för att undvika missförstånd. 🙂

  Vad gäller låtarna så har jag en del som växt till sig enormt men sedan plockats bort. Förhoppningsvis kommer de tillbaka senare. Finns även vissa som, som även du beskriver, är på gränsen mellan underhållande och kalkon. Svårt att ge alla bidragen samma chans då de är så många, men förhoppningsvis ska jag kunna få ihop en behändig lista när jag lyssnat på dem alla.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se