Schweiz Schlagerpinglan: Nio kandidater, av de över 200 bidrag som laddades upp till RTR/SRF:s online-uttagning, ska utses till andra steget i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, och jag har nu kommit fram till de elva sista som jag presenterar i den ordning jag själv rankar dem efter en första genomlyssning, tillsammans med mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2015”- Bidrag nr 200-211 (del 21 – 2014-11-02):
The Waiting Game“, Freschta Akbarzada schweizschweizschweizschweizschweiz
(Würenlos, Schweiz)
Action Man“, Bearforce1 schweizschweizschweizschweizschweiz
(Amsterdam, Nederländerna)
My All“, Goran Kay schweizschweizschweizschweizschweiz
(London, Storbritannien)
Ho perso qualcosa“, Flavio Cristilli schweizschweizschweizschweizschweiz
(Dino, Schweiz)
IMMORTELS“, NAYAH schweizschweizschweizschweizschweiz
(Perpignan, Frankrike)
Kissed Awake“, SPARROHS schweizschweizschweizschweizschweiz
(Feldmeilen, Schweiz)
Tu y Yo“, Andrea Germ schweizschweizschweizschweizschweiz
(Biel, Schweiz)
The Lightness of Stars“, Mischa schweizschweizschweizschweizschweiz
(Werdenberg, Schweiz)
RAINBOW“, DiANA schweizschweizschweizschweizschweiz
(Basel, Schweiz)
You’re Still There“, DAMIR schweizschweizschweizschweizschweiz
(Salzburg, Österrike)
MASCHIO O FEMMINA“, VOXA schweizschweizschweizschweizschweiz
(Cernobbio, Italien)

Schlagerpinglan: Så där ja, då var alla de uppladdade bidragen genomlyssnade och betygsatta enligt hur jag uppfattade dem första gången jag hörde dem, se länkar till resten av bidragen nedan. Redan nu har jag en ganska klar bild av vilka jag vill ska ta sig vidare i uttagningen, men jag väntar tills i morgon med att presentera dem. 🙂

Förutsättningar: Mellan den 3:e och 17:e november kommer en omröstning att genomföras på esc.srf.ch där internetbesökare och en jury ska utse de nio bidrag, av över 200 stycken, som går vidare i Schweiz ESC-2015-uttagning. Av dessa är det sedan endast 3 bidrag som tar sig vidare till finalen den 31:a januari från juryspelningen den 7:e december.

Ni hittar resten av bidragen till Schweiz internetuttagning här: #1-10, #11-20, #21-30, #31-40, #41-50, #51-60, #61-70, #71-80, #81-90, #91-100, #101-110, #111-120, #121-130, #131-140, #141-150, #151-160, #161-170, #171-180, #181-190, #191-200

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Schweiz 2015: Lyssna på bidragen – del 21”

 1. Micke

  Har nu tagit ut de nio låtar jag vill ha vidare från mastodonttävlingen i RTR/SRF:s online-uttagning med 210 deltagande låtar. Förutom de nio låtar jag tagit ut hade ytterligare ett par varit med i kampen för mig men dessa har jag fört över till RTS-tävlingen med sina “bara” 26 låtar. Alla som är med i båda har jag bara tänkt på i den senare.

  Ok till de nio då som jag haft ett rent helvete med. Sex stycken har jag haft klara men sen har jag haft åtta låtar som slagits om de två kvarvarande platserna. Jag har fått bort några men kan omöjligen komma ned till nio så min lista består av tio bidrag. Som vanligt går det inte att undvika att hitta riktiga plagiat. Värsta exemplet här måste väl ändå vara Michael James Downs Boom-låt. Men nu till de jag tagit ut.

  1. “The Waiting Game“, Freschta Akbarzada (Har redan sagt det tidigare här så jag ska ta det kort. Detta är helt klart den bästa låten som jag ser det. Är dock osäker på om bytet av sångare var ett bra byte. Som plus just nu känner jag att det är en kvinna med mörk röst, vilket jag älskar, mot en man med ljus röst, vilket jag inte gillar. Det är ändå något i magen som säger att den kanske ändå var än bättre med honom men eftersom det inte går att lyssna på den längre kan jag inte veta. Ändå bästa låten)

  2. “Same Stars“, Arbresha (Varje gång jag börjar lyssna på den här låten frågar jag mig själv “varför gillar jag den här?” Tvivlen försvinner dock snabbt när vi närmar oss refrängen som doftar gamla mera rockiga Kent än det syntdeppiga band vi får oss serverat idag. Det här är en växare och därför tror jag inte på den då folk i allmänhet inte orkar lyssna in sig på låtarna. Uppmanar därför hela Europa att ge låtarna mer tid innan ni avgör)

  3. “SENZA TE“, ILARY (Min dama är inte lika förtjust i den här som jag. Hon tror att jag gillar den på grund av italienskan. Att italienskan är överlägsen engelskan och alla andra språk när den används i musik är lika självklar för mig som att jag är man och min kära dama är kvinna. Det är dock inte det som är den här låten. Gillar hur den byggs upp med trycket underifrån. Kanske kunde de dock fått till det lugna partiet lite bättre. Känns som den tappar lite i intensitet. Kändes dock mer så första gångerna jag hörde den)

  4. “Unbeschreiblich nah“, Sabrina Sauder (Ett litet glädjepiller och enligt några polare en revansch för flöjten. Jag har åtskilliga gånger fått höra om hur MF, Björkman med övriga förnedrade sig själva med att inleda MF 2013 med en låt om att bränna flöjten eller vad tusan det var. Låter så patetiskt så jag har vägrat att leta upp det för att få kolla in det själv. Jag personligen älskar flöjt. Ett instrument som passar i all musik egentligen och kan förhöja den svagaste av låtar till oförtjänt bra höjder. Viva la flöjt. Jag har dock svårt för Saxofon men hade tyckt det varit lika patetiskt med en “bränna saxofonlåt.” Den här låten är lättillgänglig och kommer därför att gå vidare)

  5. “When The Good Die Young“, Kate (Det överlägset bästa balladbidraget bland alla som ingår i jättetävlingen. Självklart chanslös som ballader alltid är. Inte riktigt sant iofs för det gäller MF, när det gäller ESC är det mer spridning. Mycket mysig och trevlig låt med en stark avslutning. Kul om den kunde överraska och komma med bland de nio men jag har väldigt svårt att tro på mirakel)

  6. “Singing About Love“, Timebelle (Här har jag en liten “kamp” med Schlagerpinglan, Daniel och säkerligen även andra men jag står fast vid det jag sagt. Önskar jag kunde höra det ni hör efter 1.09 när låten bryts med ett saxofonsolo. Ni hör något som förhöjer låten, jag hör något som mer påminner om en människa som håller på att drunkna men som efter solots slut äntligen får luft igen då hon/han lyckas ta sig upp på land. I övrigt en trevlig liten rockbagatell)

  7-10. “See You Again“, Lisa Oribasi (Om jag pratade om chanslös när det gällde förra låten vad ska jag då inte säga om den här. Helmysig låt. Älskar sånt här som man bara kan flyta bort med liksom. För er som hört Fleetwood Mac så måste det vara svårt att inte höra likhet. Ta gitarren exempelvis. Det enda jag har att invända är att jag önskar de hade byggt ut refrängen lite mer om ni förstår vad jag menar)

  7-10. “I Crossed“, Sandra Faerber (Tongångar från det folkliga djupet. Aldrig fel i ESC då det är själva tävlingen hela själ. Vet dessutom vem tjejen är vilket inte gör det sämre 🙂 Hade jag tagit ut de nio låtar jag tror går vidare hade den inte varit med men jag tar ut de låtar jag tycker bäst om. Jag skiter egentligen i vilka som vinner, jag söker bara låtar som tilltalar mig och det gör den här)

  7-10. “Burning man“, VICTOR (Hatar egentligen sånt här när en svensk vid namn VICTOR lägger sig i Schweiz uttagning. Borde stoppas. Nu är det dock inte så och då måste jag lyssna på låten och då går det inte att missa att det är en stark låt. Enligt min Dama är han dessutom grymt snygg, vilket jag inte kan se eftersom jag inte ser snygghet hos killar. Skit samma en väldigt stark låt)

  7-10. “Hey Now“, Andy McSean (En låt som lovar mycket men som av någon anledning inte når helt och hållet sitt högt ställda mål. Förutsättningar att vara den bästa av alla här men låtskrivaren har missat något tyvärr. Missförstå inte det är en bra låt men den har sina ups and downs. Kan vara en låt som växer grymt live men den kommer troligen inte att gå så långt att vi får chansen att uppleva det)

 2. Daniel

  Jag höll mig till att bestämma vilka 4 låtar som jag tänker rösta på. Sedan finns det flera låtar som kom snäppet under men som jag inte tror håller på sikt i tävlingen.
  Mina fyra är i rankad ordniing:

  1. “Unbeschreiblich nah“, Sabrina Sauder. Här kan Schweiz ha ett riktigt topp-bidrag på gång om de bara själva inser det. Jag gick och nynnande på refrängen efter bara en lyssning och sådant är ju inte fel i dessa sammanhang. Kan Sabrina bara leverera på scen så har Schweiz en stor chans att få en topplacering med denna låt.

  2. “Singing About Love“, Timebelle. Ett glädjepiller som jag blir glad av att lyssna på. Trodde att detta skulle bli min topprankade låt men Sabrina Sauder tog sig förbi på slutet. Skulle vara kul att se detta bidrag live. Och kanske kan det fungera riktigt bra då, för det känns som om det är ett riktigt band. Och kanske saxofonisten tar sig samman under ett liveframträdande på scen så att även Micke kommer med på banan? 🙂

  3. “The Waiting Game“, Freschta Akbarzada. En spännande artist med sin mörka röst. En riktigt skön låt, men saknar det där lilla extra. Det låter bra när jag lyssnar på den men sen har jag snabbt glömt den. Den växer med fler lyssningar, men har schlagerpubliken det tålamodet när det väl gäller?

  4. “Action Man”, Bearforce1. Ett stycke gott björnhumor som jag gärna ser live på scenen. En partylåt som inte direkt gör något större avtryck. Men när jag har två starka låtar som nummer 1 och 2 ovan kan väl de här herrarna få min röst som det skojiga bidraget.

 3. Micke

  För mig finns inte det bästa bidraget bland de här 210 bidragen utan bland de 26 RTS håller på med. Där finns det en låt som heter Kevlar Heart, vilken är en riktig växare

 4. Micke

  Min topp tre inräknat både RTR/SRF:s online-uttagning och RTS:

  1. “Kevlar Heart“, Shana P.

  2. “The Waiting Game“, Freschta Akbarzada

  3. “Time to Shine“, Mélanie René

  Daniel: Jag ska göra allt jag kan för att överleva och rent av ta till mig saxofonsolot i “Singing About Love“, Timebelle 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Daniel, Även jag har med “Action Man” bland mina utvalda men inte heller jag tycker väl att det är en kanonlåt utan mer humörhöjande och underhållande. Helheten gör dock att jag gärna har med den i uttagningen. 🙂

  @Micke, “Kevlar Heart” får jag nog ta och lyssna lite till på, för här hör vi tydligen inte alls samma sak. En helt OK låt vid första genomlyssningen… men inte mycket mer. Intressant. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se