Schweiz Schlagerpinglan: Nio kandidater, av de över 200 bidrag som laddades upp till RTR/SRF:s online-uttagning, ska utses till andra steget i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, och jag fortsätter att beta av dem tio åt gången.

Här följer del 15 i min genomgång där tio bidrag presenteras i den ordning jag själv rankar dem efter en första genomlyssning samt med mina personliga betyg.

“Schweiz Internet-uttagning 2015”- Bidrag nr 141-150 (del 15 – 2014-10-29):
Bring Back the Moon“, Matthieu Blanchette schweizschweizschweizschweizschweiz
(Ecublens, Schweiz)
Reach out for my hand“, Esteban Diaz schweizschweizschweizschweizschweiz
(Claro, Schweiz)
Letting Go“, Samantha Keys schweizschweizschweizschweizschweiz
(Urdorf, Schweiz)
Peace and Love“, Kiralina schweizschweizschweizschweizschweiz
(Stockholm, Sverige)
When You Look At Me“, Elison schweizschweizschweizschweizschweiz
(Lugano, Schweiz)
My Best Choice“, Maya Wirz schweizschweizschweizschweizschweiz
(Kaiseraugst, Schweiz)
Take Me Back to 23“, Deborah Bough schweizschweizschweizschweizschweiz
(Lugano, Schweiz)
Loverboy“, Christina Rose Leon schweizschweizschweizschweizschweiz
(Glasgow, Storbritannien)
Last Time“, Nico Honey schweizschweizschweizschweizschweiz
(Rostock, Tyskland)
Open fields“, emc schweizschweizschweizschweizschweiz
(Zürich, Schweiz)

Schlagerpinglan: Ni hittar fler bidrag till Schweiz internetuttagning här: #1-10, #11-20, #21-30, #31-40, #41-50, #51-60, #61-70, #71-80, #81-90, #91-100, #101-110, #111-120, #121-130, #131-140

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Schweiz 2015: Lyssna på bidragen – del 15”

 1. Daniel

  Hej pinglan,
  jag är åter här nu efter ett sommaruppehåll 🙂 hoppas allt är bra med dig (och övriga).
  Jag har lyssnat en del nu på Schweiz låtar, och den där “Singing About Love” i del 13 är faktiskt fasligt bra. I en klass för sig faktiskt om du frågar mig! Skulle bli riktig besviken om den åkte ut direkt. Den är verkligen ett glädjepiller.

 2. Schlagerpinglan

  @Daniel, Hej och välkommen tillbaka 😀 Här är allt bra… ESC-säsongen är ju igång igen så det är ju inte så konstigt. 🙂 Vad gäller den schweiziska uttagningen så har jag i nuläget hittat tre låtar som träffat rätt, men mer om det när jag lyssnat klart på alla. 😀

 3. Micke

  Även jag säger hej Daniel. Alltid kul när folk dyker upp igen på bloggen. Så du gillar “Singing About Love”. Ok då måste jag fråga vad du tycker om saxofonpartiet som börjar efter 1.09. Personligen tycker jag det drar ned låten otroligt mycket men Schlagerpinglan tycker tydligen tvärtom. Som alltid det finns inget rätt eller fel, bara tycke och smak. Nu hör det till att saxofon är det värsta instrument jag vet. Det är bara på Bruce Springsteen konserter och skivor jag klarar av det 🙂

  Jag har just nu efter att ha lyssnat på pinglans första 15X10 bidragen fått ihop 14 låtar som jag kämpar med för att få ihop de nio jag vill ska vidare. Dessa 14 är:

  BOKSTAVSORDNING OCH INTE EFTER RANKING:

  “Burning man“, VICTOR

  “CON TE“, MORENA ALTIERI

  “Hero“, Franziska Hauser

  “I Crossed“, Sandra Faerber

  “Memory Lane“, Maxi & Shary

  “MOONLESS NIGHT“, TAKEN BY STORM

  “New Day“, Rick & Rich

  “One Life“, Kirsten Joy

  “SENZA TE“, ILARY

  “Singing About Love“, Timebelle

  “The Waiting Game“, Jpartridge

  “When The Good Die Young“, Kate

  “You And Me“, unifour

 4. Micke

  And then they were fifteen. Börjat lyssna på pinglans nedladdade 151-160, alltså del 16 och där fanns en jag direkt tar med bland de jag tycker om. Det är främst refrängen jag föll för. Låter lite som Kent en gång i tiden lät innan de vandrade in i syntarnas dimmor:

  “Same Stars”, Arbresha

 5. Micke

  Jisses! En av mina favvisar har bytt artist. Trodde de hade tagit bort bidraget men hittade det igen nu framfört av Freschta Akbarzada. Låten är The Waiting Game.

  Jädrar jag skulle vilja höra hur den lät med JPatridge som framförde den först. Minns inte

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Hmm… “The waiting game” var även en av mina favoriter som jag hade markerat att lyssna mer på… kommer inte heller riktigt ihåg hur den lät… men bättre än i nuvarande skick i alla fall. Ett dåligt byte.

 7. Micke

  Jag fullkomligt älskar kvinnor med mörka Cher-liknande röster. Känner att även Freschta Akbarzada är i besittning av detta men jag har ännu inte riktigt lyckas ta till mig hennes röstomfång eller brist på detta. Går hon upp på scen och trycker dit en mörk kvinnoröst med omfång då är jag helt såld. Något i mig känner dock att Jpartridge i sin version hade större röstomfång eller så har de ändrat något i låten. Fortfarande en av mina favvisar men jag skulle gärna hitta Jpartridges version för att kolla hur den var.

 8. Micke

  Glömde printa ner det jag egentligen skulle skriva 🙂 Fyra ska man ju ta ut och just nu innan jag hört alla är de i bokstavsordning. Vill inte ranka dem än.

  “Same Stars“, Arbresha
  “SENZA TE“, ILARY
  “The Waiting Game“, Jpartridge / Freschta Akbarzada
  “Unbeschreiblich nah“, Sabrina Sauder

  Sen har jag elva låtar som slåss om plats 5-9.

 9. Daniel

  För mig är saxofonpartiet i “Singing about love” ett tillskott och ger låten ytterligare en dimension. Så jag är lite mer inne på Schlagerpinglans linje då, men det finns ju inget rätt eller fel här.
  Jag har annars haft svårt att finna någon mer låt som varit riktigt tilltalande för mig. Men så plötslig dök det upp en, och det är “Unbeschreiblich nah”. Riktigt skön låt. Och om det var saxofonen som var ett tillskott i den förra låten så fyller flöjten samma funktion här. 2 av 4 klara för mig. Nu återstår det att lyssna på några till, först ut är de där björnarna bearforce1, undrar vad de har hittat på 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se