Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Först ut av de 40 deltagarna är det internvalda bidraget från Ryssland:

Ryssland
Land: Ryssland deltagit 18 gånger – vunnit 1 gång: 2008
TV-bolag: C1R se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Youddiph kom då 9:a av 25 med “Vechni Stranik

Rysslands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Shine“, Tolmachevy Sisters 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova 5:a i finalen
2012: Party For Everybody“, Buranovskiye Babushki 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov 16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“, Peter Nalitch & Friends 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko 11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan 1:a i finalen“A Million Voices”, Polina Gagarina

Lyssna på Rysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: A Million Voices officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live-framträdande i Vladivostok
Artist: Polina Gagarina officiell webbplatswikipedia
Artist-presentations-video-klipp: “Meet Polina Gagarina” (1:50 – eurovision.tv – 12:e mars)
“Polina Gagarina (Russia)” (1:00 – eurovision.tv – 6:e april)

Startnummer: nr 12 i Semifinal 1 (19:e maj)
Låtskrivare: Gabriel Alares (t&m), Joakim Björnberg (t&m), Katrina Noorbergen (t&m), Leonid Gutkin (t&m), Vladimir Matetsky (t&m) (d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Den 11:e mars avslöjade TV-bolaget Channel 1 att de valt ut både artist och bidrag internt men det dröjde tills den 15:e mars innan de släppte bidraget och blev därmed ett av de sista länderna att visa sina kort. Läs mer om internvalet här: “Polina Gagarina för Ryssland 2015!” – “Rysslands Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-04-07): Vidare till final (plats 1 av 16) & topp-tio (plats 7) av de 40


Åsikter och spekulationer om Rysslands bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Till final RysslandRysslandRysslandRysslandRyssland Betyg: 4 / 5
Återigen skickar Ryssland en kärleks-/freds-låt som verkar balansera på gränsen till att bli för mycket. Det är i alla fall känslan jag får av den tillhörande, övergulliga videon. Nu är det dock inte videon utan ett live-framträdande som tävlar och efter att jag sett live-klippet ovan så höjdes mina förhoppningar och förväntningar rejält. Här behövs ingen spektakulär scenshow eller andra förvillande saker utan håller de bara borta videon från bakgrunden och ger Polinas röst fritt spelrum så kan denna välgjorda låt mycket väl bli en av mina personliga favoriter… i alla fall i den första semifinalen.
Schlagerpinglan tror: Till final
Med tanke på att Ryssland tagit sig vidare till finalen alla de 18 gånger de varit med så känns det inte som att jag sticker ut hakan när jag tippar att de kommer att göra det i år igen. Tråkigt nog så får man ta både grannlandsröstning och bojkotter i beräkning om man ska försöka sig på att gissa hur långt det kan räcka i finalen. Jag tror dock att det kommer att bli gåshudsvarning på Polinas framträdande och att det därmed blir minst en topp-tio-placering för Ryssland i finalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Ryssland: “A Million Voices” – Polina Gagarina”

 1. Johanna

  Rysslands bästa bidrag sedan Dima Bilan var med första gången. Faktiskt det enda ryska bidrag jag gillat sedan dess. Solklar finalist och förhoppningsvis topp 10 placering på denna (TROTS att det är en fredslåt som jag vanligtvis avskyr)

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Själv har jag gillat nästan alla de ryska bidragen de senaste åren (om man bortser från gummorna) men tycker likväl att denna powerballad (eller vad den ska kallas) står sig riktigt bra i jämförelse, strax efter “Believe” och “Lost And Forgotten“.

 3. Lukas

  Jag är lite kluven till denna. Det är en fin ballad och Polina har en bra röst, men det är något enerverande att hon måste sjunga en fredslåt som ska komma från Ryssland. Om det är nånting jag fruktar så är det att precis som med systrarna Tolmachovy att Polina kommer tvingas ta emot mången burop. Och säg vad man vill om vad Putte håller på med, men just Polina ska inte behöva klä skott för det där. Hon lär visserligen nå final, men väl där kommer hon nog få problem att skörda poäng. Och det är nog därför jag bjussar på en fyra.

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Med tanke på att Ryssland i ESC 2014, trots sin 7:e-placering, endast fick röster från 14 länder (9 f.d. Sovjet-stater, Israel, Makedonien, Grekland, Malta och Portugal) så är det nog inte helt otänktbart att rösterna från väst-länderna lyser med sin frånvaro även 2015.

  Jag har likväl en liten naiv förhoppning om att det trots allt kan vara så att många i väst inte gillade “Shine“ men att de kan tänka sig att rösta på “A Million Voices” om den nu blir lika imponerande som jag tror att den kommer att bli. Skulle jag gissa så blir det nog 0 poäng från väst i år igen… men hoppas på ett, enligt mitt sätt att se på saken, lite mer “rättvist” resultat.

 5. Kerstin

  Förutom 2009 och 2012 så har Ryssland haft bidrag som tilltalat mig och 2013 och 2014 så tillhörde Rysslands bidrag mina absoluta favoriter och så gör även Ryssland i år. Vad är ett ESC utan ett fredsbidrag, för mig hör det lite ihop. Jag måste dessutom medge att jag är lite svag för den här typen av bidrag just i ESC så länge det inte blir för mycket halleluja över det hela och det tycker jag inte att Rysslands bidrag i år är. Att det är Ryssland som sjunger ett fredsbidrag stör mig inte jag bedömer endast låtarna och sen från vilket land dom kommer ifrån har noll betydelse. Jag har Ryssland som trea på min rankinglista över årets bidrag men då jag är fullt medveten om att folk ute i Europa absolut måste dra in politik i årets roligaste musiktävling så tror jag att Polina kommer få en sämre placering än vad hon egentligen förtjänar. Final blir det i alla fall och förhoppningsvis en topp fem placering men mer realistiskt några placeringar längre ner. Betyg 4/5.

 6. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Här är jag helt inne på din linje angående att det inte spelar någon roll varifrån bidragen kommer (även om jag ser det “komiska” i att krigsförande länder sjunger om fred, men det är ju trots allt hoppingivande). Om jag skulle börja ta hänsyn till varifrån låtarna kommer och sedan räkna in min inställning till ländernas inrikes-politik, utrikes-politik, personliga känslor för deras ledare o.s.v. så hade det varit många låtar som förmodligen inte fått mer än en lyssning och då hade jag gått miste om väldigt mycket bra musik. Nej, inte heller jag ser något positivt med att blanda in politik i det hela och försöker att inte färgas av mina eventuella befintliga uppfattningar.

 7. Micke

  Troligen det land jag är mest säker på av alla kommer att missa finalen. Oh fan tycker jag den är så dålig? Nope definitivt inte. Den är bland de sjutton bidrag jag tycker om men Ryssland i ESC vet vi väl alla hur det funkar just nu. Fråga bara systrarna från förra året. När de dessutom sjunger ett fredsbidrag kommer de att dra många mindre nogräknade figurer över sig med sitt hat. Personligen skiter jag fullständigt i det för detta är ESC och jag gillar bidraget. Det som dock oroar mig är det som Kerstin pratar om just risken att det kan bli för mycket halleluja på scen. Hoppas innerligt de har koll på det där.

  Detta bidraget rankar jag någonstans mellan plats 8-17.

  BETYG: 7/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se