ESC2015 Schlagerpinglan: I dag, tisdagen den 12:e maj, är det dags för den andra dagen av repetitioner på scenen i Wiener Stadthalle i Wien inför Eurovision Song Contest 2015 och här nedan ser ni hur schemat för dagen ser ut. (Hela repetitionschemat finns här.)

Nu är det dags för de sista åtta länderna från den första semifinalen att få tillgång till scenen en halvtimme var och senare så blir det en tjugominutersträff med pressen för var och en av artisterna. Schemat hittar ni här nedan och det kommer senare att kompletteras med länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, backstage m.m.. Mycket nöje. 😀


“Day 2 of Rehearsals in 100 seconds” (1:53 – eurovision.tv – 12:e maj)

Repetitionsschema 12:e maj 2015, semifinal 1 – repetition 1:
Serbien 12:00-12:30
Serbien
Beauty Never Lies“,
Bojana Stamenov
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Ungern 12:40-13:10
Ungern
Wars For Nothing“,
Boggie
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Vitryssland 13:20-13:50
Vitryssland
Time“,
Uzari & Maimuna
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Ryssland 14:00-14:30
Ryssland
A Million Voices“,
Polina Gagarina
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Danmark 15:50-16:20
Danmark
The Way You Are“,
Anti Social Media
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Albanien 16:30-17:00
Albanien
I’m Alive“,
Elhaida Dani
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Rumänien 17:10-17:40
Rumänien
De la capăt / All Over Again“,
Voltaj
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Georgien 17:50-18:20
Georgien
Warrior“,
Nina Sublatti
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor

Schlagerpinglan: För ytterligare information hänvisar jag till den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv, escxtra.com, Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se, även om de två sistnämnda inte verkar komma igång förrän Sverige är med i leken, d.v.s. på torsdag kl. 15:50. 🙂

Uppdaterat: Se även smakprov från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2015: Dag 2”

 1. hej

  Min topp 8
  1. Ryssland (Det är helt enkelt jättebra, men eftersom Estlands låt är bättre låtmässigt är det här ingen vinnare)
  2. Danmark (låtmässigt har jag alltid tyckt att den här låten “bara” är ok, fram tills nu… Nu slåss den om min tiondeplats ihop med Belgien)
  2. Albanien (Låten är jättebra och rösten är också bra, men detta framträdande levde inte upp till mina förväntningar pga kören som skulle göra nytta men ibland har den ingen användning)
  4. Ungern (Rösten är precis som i studioverisionen, men tyvärr ser jag likheter med “Songbird” med Ellen Benedictson som var rätt så tråkig)
  5. Rumänien (Det finns ett irriterande ekande i bakrunden. Sångaren tar helt enkelt i för mycket)
  6. Serbien (Låtmässigt är den sämst av alla i andra halvan i första semifinalen, men framträdandet är helt ok)
  7. Georgien (Samma som för Rumänien, men detta är en sämre låt än rumäniens och hamnar därför på en sämre placering)
  8. Vitryssland (Låtmässigt är den på fjärde plats, men detta framträdande var sämst, man hör hur han andas i mikrofonen, låtmässigt är den i final, men i detta fall blir denna besvikelse för stor för att ändra placering)

 2. hej

  Mina finalister i semifinal 1 baserade på repetitionerna utan inbördes ordning
  Makedonien
  Grekland
  Nederländerna
  Albanien
  Ryssland
  Estland
  Belgien
  Ungern
  Danmark
  Moldavien

 3. Kerstin

  Min lista av de som repat idag.

  1. Ryssland- gåshud bara under detta korta klippet
  2. Danmark
  3. Ungern- kan inte låta bli att gilla det här
  4. Vitryssland- även här en enormt stor besvikelse, inte över låten den är fortfarande bra men framträdandet var ju stentrist.
  5. Georgien
  6. Albanien
  7. Rumänien
  8. Serbien

 4. Schlagerpinglan

  Här är hur jag rankar bidragen efter repen:
  1. Ryssland – WOW!
  2. Vitryssland – Låten (och inte repet) ger bidraget den höga placeringen – repet får mig att börja undra om de uteslöt vissa delar, för det man såg var verkligen inte imponerande
  3. Georgien – Snyggt framfört och låten fortsätter att växa, kan bli riktigt bra
  4. Danmark – Inga överraskningar här, säkert och trallvänligt
  5. Albanien – Inte riktigt min typ av låt men likväl något som jag tror kan bli ge ett bra helhetsintryck
  6. Rumänien – Ganska bra låt men känslan repet gav var inte speciellt positivt, kändes mer som en påtvingad powerpoint-presentation (om någon fortfarande vet vad det är för något) än underhållning
  7. Ungern – Låten har jag tröttnat på för länge sedan och det enda som kan rädda den är ett fängslande framträdande men det såg jag tyvärr inte röken av idag
  8. Serbien – Jag har börjat att gilla låten, men framträdandet verkar bli precis så som jag INTE hoppades att det skulle bli

 5. Hannes

  Ni måste se något i Rysslands bidrag som jag inte ser…låten är väll bra men känner mig lite mera intresserad i Georgians bidrag :p aja

 6. Schlagerpinglan

  @Hannes, Själv tycker jag att det ryska rep-klippet är det bästa så här långt och det beror främst på rösten, det stilrena samt att de valt det bästa partiet av låten, det ger helt enkelt ett riktigt bra intryck så här långt enligt min smak. En självklar ESC-vinnare om det inte vore för att det i år finns många likvärdiga konkurrenter samt många som vägrar att rösta på Ryssland p.g.a. (för mig) orelevanta saker. (Jag förstår dock att många av de som reser med “ESC-cirkusen” kanske inte är så pigga på att resa till Ryssland.)

 7. Johanna

  Jag tror att Ryssland har potential att vinna hela semin faktiskt. Och det med all rätt för shit vilken röst, vilken låt, vilken klänning!! Finns ingenting att klaga på i detta rep! Och jag kan tänka mig att rösta på denna i finalen som det ser ut nu…..

 8. André

  Här kommer pessimisten Andre och förstör eran positiva stämning 😛 jag tycker verkligen inte den här semin har ett bra startfält..men det finns några guldkorn som förbättrar helheten åtminstone i viss utsträckning.

  1. Georgien. (Har märkt att jag är ganska ensam om att hylla denna och jag hade på ett sätt förberett mig för ett nederlag på denna men NEJ! Den här måste till final! Riktigt snyggt nummer, karismatisk cool artist och en pampig låt. Efter dessa klipp min solklara favorit i semi 1)
  2. Rumänien (Vacker låt som sätter sig hos mig trots att det är ett balladträsk)
  3. Ryssland (mycket bra sånginsats och pampigt. Kan bli farlig)
  4. Vitryssland (Precis som några av ni andra sagt: Bra låt men framträdandet var inte så mycket att hurra för. Hade förväntat mig mer mystik och visualisering här)
  5. Albanien (Förstår inte hur så många verkar ha denna som favorit för det är som vilken ballad som helst för mig. Inte dåligt men försvinner i mängden)
  6. Danmark (Uppfriskande med uptempo men på det stora hela blir detta en blek Beatles-wannabe. Kan tyvärr missa finalen)
  7. Serbien (Lite för gapigt)
  8. Ungern (Glömmer ofta bort att den här låten ens är med och det säger väl en del).

  De jag vill ska gå till final ifrån semifinal 1 är:
  Moldavien
  Belgien
  Estland
  Makedonien
  Vitryssland
  Ryssland
  Rumänien
  Georgien

  Två finalister till är svårare att utse…I brist på annat tar jag Grekland. Och även om jag verkligen inte gillar låten kan vi väl slänga in Finland också eftersom de rör om i grytan och åtminstone är roliga att se på 🙂

 9. Josef

  Jag förstår nästan inte alls vad som fascinerar med Ryssland? Vad exakt förutom att hon lite påminner om Whitney Houston i rysk tappning? Bortser vi helt från det politiska och kollar vad övrigt som finns här så blir inte mycket kvar, tänker jag nu. Skall påpeka att denna låt är solklar favorit att vinna semifinal 1 och en möjlig utmanare till de 4 stora (Sverige, Italien, Australien och Estland) hos spelbolagen.

  1. Vi fick endast höra hennes låt ur senare parti, och jag upplevde att hon liksom Holland, Serbien med flera improviserade kanske lite för mycket från orginalvideon. Mycket Whitney som sagt och den vita klänningen fick henne att framstå som en gräddbakelse i vit makt-patriotism. Hon skulle vara/bli snyggare i ett par slitna jeans och en svart skinnjacka. För mitt problem blir tydligt när en så pass snygg kvinna överdimensionerar det hela med en klänning som kanske kostar flera hundra tusen kronor.

  2. Körens röster? Det lät inte alls bra om dem. Gagarina har ju faktiskt en otroligt ren och stark röst så hon måste matchas av en kör med ungefär samma kaliber.

  3. Med stor spänning väntar jag på att få höra hennes verser hur de låter. Det två tidigare livepresentationerna lät det väldigt “stolpigt” och inte alls lika “flawless” som i den där perfekta videon som såg ut som en reklamfilm för det nyaste schampot från Wella.

  Vad symboliserar detta? Kan någon motstrida och slå sönder mina kritiska inslag mot detta?! Jag kanske undermedvetet blandar in politiken i detta men för mig känns inte detta i hjärtat utan mest för ögat och man sitter mest och analyserar hennes oktaver i passager för de perfekt organiserade stycken som låten verkar ha som uppgift?! Nej Ryssland, låt folket få välja nästa gång, det skulle vara så himla roligt. 🙂

  Topplista över dagens repetitioner.

  1. Georgien: Här har vi en “sovjetisk” tjej som står ensam på scen och bjuder på något spännande. Låten är egentligen inte så bra men de stora “ögonen” och hennes aggressiva stämma fick igång mig ordentligt.

  2. Rumänien: Det verkade klart stabilt, en av mina favoriter men jag är orolig för versen precis som för Ryssland.

  3. Danmark: Kören var klart bättre än förut och hade lagt till lite ändringar till en fartfylld låt. Hans danska a:n (aeea) stör mig lite men inte så värst.

  4. Ryssland: Superstjärnan skulle /kommer vara högre men jag vill få höra hela repetitionen på fredag då jag även får höra de lugnare partierna och övergång från svagt till starkt om hon klarar det med bravur.

  5. Serbien: Ganska bra sjunget, över förväntan tycks det. Låten som helhet känns lite fri lekplats och har inte det man är van vid från balkan, tyvärr!

  6. Albanien: Hela arrangemanget faller och man tycks HELT ha missat analysen för hur detta skulle presteras live i brådrasket när man skulle fort ta fram en ny låt, då den ursprungliga låten inte fick delta.

  7. Vitryssland: Känns lite överraskande detta. Just när jag var på väg att höja Vitryssland efter hur det lät i Amsterdam så lät detta inte alls som jag hade velat. Låten är småtrevlig, och då gillar jag främst inledningen och övergången från första refräng till andra vers som har gjorts väldigt snyggt. Dock blir detta a-aaa-a-aaa för tjatigt den sista minuten. Men han höll intte riktigt röstmässigt av det dåliga ljudet att döma. Jag får mer info på fredag och kan klara bättre att då göra en mer rättvis bedömning.

  8. Ungern: Vissa kanske älskar detta men jag somnar till låten, men undrar över en sak när jag såg snutten. Har Armenien occh Ungern samma träd fast den ena versionen är i blom?

  Ser fram emot morgondagens rep. från semi 2! 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag är imponerad av att du kan motivera dina intryck av Rysslands bidrag så grundligt som du gör och måste erkänna att jag förmodligen inte kan göra något liknande, i alla fall inte med det lilla material som släpptes från repen. Jag vet bara att jag mest lyssnar till mina känslor när det gäller Eurovision, och det jag såg skrek “12 points” med full hals. 🙂

  För sakens skull så ska jag dock göra ett försök att bemöta dina påståenden. (Märk dock att jag egentligen inte ser något “fel” i ditt resonemang utan har bara ett helt annat sätt att se på saken.)

  Någon Whitney Houston tycker jag inte riktigt att Polina är men just det faktum att en sådan stark röst kan komma från en relativt späd varelse får mig att bli imponerad, varje gång jag hör låten, och detta är en av många anledningar till att jag är så fascinerad av bidraget.

  Klänningen såg man inte mycket av i själva rep-klippet men av de övriga videorna att döma så är det en bedårande skapelse som hon bär, vilket gör att det blir ytterligare ett plus i min bok. Jag gillar en snygg presentation av bidragen och det tycker jag att klänningen bidrar till. “Gräddbakelse”-klänningar är jag dock lite allergisk mot (de med mycket fluff och dylikt) men denna tycker jag är ganska stilren och vacker, trots sitt generösa släp. 🙂

  Ska jag vara ärlig så märkte jag knappt kören utan det var först nu när jag aktivt försökte bedöma kören som jag tänkte på att de kanske inte var helt 100. Därför tror jag inte heller att de kommer att spela någon större roll när rösterna delas ut och de kommer definitivt inte att “fälla” bidraget på finalkvällen. (Ja, jag är säker på att bidraget tar sig till final.)

  Liksom du så ser jag fram emot att få höra verserna men till skillnad från dig så tror jag att de blir lika imponerande som rep-klippet var. Så länge de inte låter den övertydliga och sliskiga videon ingå i framträdandet utan håller sig till ljus och annat som förstärker den magiska stämningen så tror jag att det kommer att bli ett minnesvärt framträdande för Polina har utstrålning, röst och en fantastisk låt att luta sig tillbaka på. 🙂

 11. Josef

  @Schlagerpinglan: Tack för ditt omfattande svar 🙂 Jag kan liksom du och många andra kanske ha svårt att höra från de korta klippen om rösterna håller eller ej eftersom ljudkvalitén inte är den bästa. Men jag kommer spänt att vänta på när Rysslands låt presenteras i en längre version (är den 2 eller 2.5 min.?) för att då få bättre uppfattning om helheten!

  Tack än en gång för svaret och din blogg är helt enkelt grymt organiserad och informativ! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se