ESC2015 Schlagerpinglan: I dag, söndagen den 17:e maj, är det dags för den sjunde dagen av repetitioner på scenen i Wiener Stadthalle i Wien inför Eurovision Song Contest 2015 och här nedan ser ni hur schemat för dagen ser ut. (Hela repetitionschemat finns här.)

Nu är det de sju finalklara ländernas tur att för första gången få tillgång till scenen en halvtimme var och senare så blir det en tjugominutersträff med pressen för var och en av artisterna. Schemat hittar ni här nedan och det kommer senare att kompletteras med länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, backstage m.m.. Mycket nöje. 😀

Repetitionsschema 17:e maj 2015, finalklara länder – repetition 1:
Italien 09:40-10:10
Italien
Grande Amore”,
Il Volo
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Österrike 10:20-10:50
Österrike
I Am Yours”,
The Makemakes
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Spanien 11:00-11:30
Spanien
Amanecer”,
Edurne
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Tyskland 11:40-12:10
Tyskland
Black Smoke”,
Ann Sophie
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Storbritannien 12:20-12:50
Storbritannien
Still In Love With You”,
Electro Velvet
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Frankrike 13:00-13:30
Frankrike
N’oubliez Pas”,
Lisa Angell
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Australien 13:40-14:10
Australien
Tonight Again”,
Guy Sebastian
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor

Schlagerpinglan: Återigen hänvisar jag till den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv, escxtra.com, Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se för ytterligare information om de dagliga repen.

Uppdaterat: Se även smakprov från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2015: Dag 7”

 1. Max

  Efter att jag den senaste veckan förstått vilket snyggt och välproducerat bidrag Tonight Again är så har jag extremt höga förväntningar på att man tar till vara på detta ögonblick och gör en riktigt bra scenshow. Förövrigt hoppas jag på Spanien och Italien! 🙂 Tror även att Frankrike måste få till en show som drar till sig uppmärksamhet, för hur bra hon än sjunger live kommer detta troligtvis bli ett sövande bidrag.

 2. Johanna

  Jag hoppas att Italien och Uk gör något riktigt bra i år!!! Eftersom de båda är i min topp fem. Sedan hoppas jag att Australien floppar stort (vilket de inte kommer göra) Spanien får gärna floppa de med-har ännu inte fattat den låten alls (men det kanske kommer)

 3. Josef

  @Micke: Roligt att du är tillbaka! 🙂 Här har det varit livat och nu satt ju Norges repetition fullt ut så då får man väl vara nöjd.

  En fråga till dig: Har du hört Tjeckiens rep.? Har den vuxit eller sjunkit för dig på topplistan? För mig har den vuxit så väldigt sedan de visade sig vara vassa på scen enligt mitt tycke.

 4. Micke

  Hej Josef: Jaså du är kvar. Har de inte lyckats bli av med dig än? 🙂 Skojar givetvis med dig 🙂 Kul att höra av dig. Nej jag har knappt hunnit höra något rep överhuvudtaget. Har bara kikat in lite här innan jag bestämde mig för att hoppa med igen. Jag har haft en grupp på nio favvisar. Tjeckien har inte tillhört dem men de har legat i gruppen därpå. Har en lugn dag idag så jag ska lyssna in mig lite på det jag missat under dessa veckor.

  Vad det gäller Norge är jag bara så himla nöjd med att Debrah äntligen verkar hitta rätt och lyckas matcha Kjetil helt ok. Det har varit grymt darrigt. Hoppas hon hittat rätt för att stanna så att säga. Kjetil har varit klockren från start.

  En sak som oroar mig är hur det blir med Rumänien. Blir den på rumänska, engelska eller blandad? Vill inte att den ska kapsejsa så totalt som Island gjort för mig när den blev på engelska. Dels är rumänska ett grymt vackert språk sångmässigt och dels är sångarens engelska inte den bästa.

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Även om jag redan från början hade svårt att tro att du kunde hålla dig ifrån cirkusen så får jag väl välkomna dig tillbaka. 😉

  Vad gäller Rumäniens bidrag så repade de den rumänsk-engelska versionen, så det borde vara den som är deras slutliga val.

 6. Micke

  Ok tack för svar schlagerpinglan och tack för att jag får komma tillbaka 🙂 Skönt att Rumänien inte helt kapsejsar som Island då.

  Har inte hunnit kolla alla rep än men ska man bara prata sångmässigt så är det en del bidrag som höjs. Nederländerna som jag hade på plats 15 och Tjeckien som jag hade på plats 12 för att nämna ett par av dem. Tyvärr också det motsatta iofs.

  Nu ska jag slänga ur mig något jag måste få ur systemet helt enkelt. Flytta det till en annan plats eller radera det men jag måste få det ur mig 🙂

 7. Micke

  Ofta lever man i illusioner att saker och ting inte kan bli värre men ett sätt att motbevisa det är att granska vad som hänt med “Inför Eurovision” programmen sedan de gjordes om och Tomas Lundin sparkades ut. Varje år tänker man just: “sicken jädra skit men nästa år måste det bli bättre för nu måste de ta tag i det hela”. Sicket jädra skittänk rent ut sagt för det blir bara sämre och sämre. Vågar inte ens tänka på hur det då kan bli 2016 och än senare.

  När jag snackade om detta med en polare innan dessa program började i år sa han till mig att en sak kan ju i alla fall omöjligt bli värre. Han tänkte på SPANN OCH SPAADES medverkan i år som det ultimata snedsprånget för detta program. Visst SPANN OCH SPAADE var lika usel som väntat men polaren hade fel. Det kunde bli värre. Är det ens möjligt med tanke på hur usel han var med sitt “Om man älskar musik kan man inte tycka om detta” och mycket annat? För er som inte sett det låter det kanske omöjligt men det kunde bli och blev värre.

  Jag brukar alltid försöka få ihop en ÅRETS-LISTA efter varje år men i år kan jag påbörja den redan innan ESC gått igång. Att göra en “ÅRETS sämsta framträdande” känns väldigt enkelt redan nu för det kan inte “toppas” för det går inte att framträda och uppträda värre. Hon som är så märklig att man bara blir less – Tess Merkel måste de ha skrapat fram från något överskottslager eller något liknande för hon var så usel att man häpnade. Hon sitter och hånskrattar, låtsassomnar och snarkar, skakar på huvudet, odugligförklarar människor och företeelser och fan vet vad. Nästa anhalt en charmkurs som lär henne hur man uppträder.

  Ok TRISTESS MÄRKVÄRDIG och SPANN OCH SPAADE var usla men Kristin var väl ändå fin? Jag kan ju ändå ge henne det att hon var bättre än de andra två. Kunskapen kunde ha varit högre även hos henne, i synnerhet när det gäller hur man använder poängsystemet 0-10 poäng. Njutbart att se på De Eurovisa där de verkligen kan använda poängsystemet. Kristin gav verkligen ansikte till hur man inte gör. Två tillfällen minns jag speciellt. Vid ett tillfälle jag tyvärr minns sa hon “Jag tycker verkligen om den här låten, den tilltalar mig och ger mig en upplevelse.” Fint så kan tyckas men sedan kom då hennes poäng som blev fyra poäng. VAAA!!!!!!!!!!! Sa hon inte att hon verkligen tyckte om den? Till henne och övriga i juryn lite upplysning. I poängbedömning 0-10 är 5 poäng godkänd/Hyfsad. De andra tillfället var Finland. Hon ville ge låten noll men själva gruppen 10 för vad de står för. Tror hela Sverige väntade på en femma i betyg då men plötsligt brast hon ut i “10 poäng”. Kul om de lärt henne hur man poängbedömer på ett seriöst sätt innan de körde igång. Som sagt kolla på De Eurovisa. De vet hur man gör. Tio poäng betyder att det inte kan bli bättre överhuvudtaget och noll att det inte kan bli sämre överhuvudtaget. Folket i De Eurovisa vet det till skillnad från dessa lågvattenmärken vi placerat in i det tidigare lysande programmet och förvandlat det till ett förskoleprogram.

  Ok jag är alltså missnöjd med dessa tre jurymedlemmar men vad värre är. De två jag verkligen trodde på var årets största besvikelser. Sarah Dawn Finer som jag tycker om gjorde en platt figur. Hon förvandlades plötsligt från en fullfjädrad artist till en liten skolflicka som satt och skrattade när artister och låtar hånades. Så fort TRISTESS MÄRKVÄRDIG och övriga började sin mobbing började Sarah fnittra och skratta. Usch vad besviken jag blev.

  Slutligen då generalen själv KLISTER URKMAN. När kritik mot honom kommit upp har jag oftast ställt upp på hans sida men det är slut med det nu. Hans sågning av bidrag vars stil var äldre än 5-10 år var beklämmande att se och höra. Vad tusan tror han egentligen? Han om någon borde väl begripa vad ESC handlar om. Tror han att det är en nutida topplista det handlar om är han värre ute än jag trodde. Börjar han bli gaggig eller? Varför tror han att 95% av alla större artister i världen totalt ratar ESC? För 9765 gången ESC är inte och ska inte vara en topplista det är ett program där all musik ska kunna tävla mot varandra och alla generationer ska kunna känna sig hemma. Vill jag höra topplistemusik lyssnar jag definitivt inte på ESC och i synnerhet inte på MF. Men jag älskar ESC för grundtanken och för vad det till största delen än idag står för.

  Att göra om vårt Inför Eurovision program verkar inte funka och i synnerhet kommer det aldrig att hända att de kryper till korset och erkänner att de gjorde fel och tog tillbaka Tomas Lundin. Det är tyvärr en utopi. Mitt tips blir därför att helt och hållet skrota programmet och lyfta upp De Eurovisa som vårt nya Inför Eurovision program. Då skulle vi äntligen vara där vi borde vara igen. Det är ett mycket bra program med kunniga människor som förmedlar denna kunskap och starka intresse de har på ett mycket respektfullt och intressant sätt.

  Ok nu lämnar jag det här och koncentrerar mig på det viktiga 🙂

 8. Micke

  Jag är nog ringrostig 🙂 Såg just att jag skrev sångmässigt när jag menade röstmässigt angående när jag bedömde rep. Menade att Nederländerna och Tjeckien imponerade RÖSTMÄSSIGT

 9. Johan

  @Micke

  Kolla in Thomas Lundins hemsida! Där ger han utförliga bedömningar av varje bidrag och en poäng på 0-5 i slutet. Riktigt trevlig läsning 🙂

 10. Max

  Min repetitionstopp idag: 😀

  1. Österrike (8/10): Det var bara ett par dagar sedan jag började förstå mig på detta bidrag, och jag är väldigt glad att jag gör det nu! Rösten var näst intill perfekt sång, snyggt men enkelt nummer. 😀
  2. Frankrike (8/10): Rösten bäst idag, extremt kreativt och häftigt nummer som garanterat kommer växa uppmärksamhet. Bra Frankrike! 🙂
  3. Tyskland (6/10): Låten är inget vidare får jag erkänna och klargöra, men hon känns mycket seriösare än i tyska finalen och numret och stylingen är snygg. Bra röstmässigt också. 🙂
  4. Italien (5/10): Jag älskar låten, men det blev för mig ganska skrikigt och gällt, numret passar inte in alls med låten. Ledsen Italien, men detta kunde ni gjort bättre.
  5. Australien (5/10): Låten är ju så jäkla snygg, rösten sitter bra på repet idag men numret känns för mycket. Det saknas något som jag inte kan sätta fingret på vad det är… 🙁
  6. Spanien (4/10): Jag tycker låten är riktigt, riktigt bra. Men livesången är ju riktigt dåligt tyvärr. Numret tar fokus ifrån henne, och det är inget bra tecken. 🙁
  7. Storbritannien (3/10): Rösterna imponerar inte, låten har aldrig och lär aldrig göra det. Dock så kan de få ett litet pluspoäng för ett charmigt nummer. 😉

  Jag kan bara sammanfatta det som att nummer sju var självklar, medans jag är besviken på Australien, Spanien och Italien. För varje lista man gör märker man att mycket förändras rejält i reptider.

 11. Schlagerpinglan

  Så här rankar jag dagens rep-länder för tillfället:

  1. Frankrike – Min gamla favorit som åkt ner ganska långt på min lista gör ett stort kliv uppåt igen. Jag älskar taktfasta, marscherande trumslagare så detta var en riktigt välkommen överraskning som förmodligen kommer att resultera i gåshud för mig på lördag. För att inte tala om att även Lisa Angell imponerade med sin bit av framförandet.

  2. Italien – Underbar bakgrund, men det kändes inte helt 100% ljudmässigt. Eftersom de bevisligen kan sjunga så förutsätter jag att de använder repen till att justera allt så att det låter felfritt på lördag så därför har jag överseende med det.

  3. Australien – Njae… jag älskar fortfarande låten men hade hoppats på en annan typ av scenshow. Nåja, det blir kanske bättre när man ser helheten.

  4. Storbritannien – Detta verkar lovande… ser fram emot hela klippet. 🙂

  5. Österrike – En “vanlig låt” som framförs stabilt av en sångare med trevlig röst. Detta är inte speciellt spännande och inte mycket “Eurovision” över det, men jag gillar det ändå.

  6. Spanien – Med tanke på den påkostade videon så har jag höga förhoppningar på ett wow-framträdande, men första intrycket var inte mer än “lovande”.

  7. Tyskland – Egentligen var det ett ganska passande val av bakgrund och koreografi för den föll mig inte riktigt i smaken, vilket även gäller både låt och artist. Jag vill inte såga det alltför mycket, men att det skaver lite är ett genomgående tema i detta bidrag för mig.

 12. hej

  Min topplista
  1. Australien (Det är min favorit i tävlingen och jag hade höga förväntningar. Australien gjorde självklart det och behåller min förstaplats, kören kanske inte är passande men det gör inget, till skillnad från Schweiz skrikiga kör)
  2. Österrike (Låten är ok, framträdandet är dagens bästa, men låten är som sagt bara ok)
  3. Frankrike (Samma som för Österrike)
  4. Spanien (Låtmässigt är den sämst enligt mig, men framträdandet var riktigt bra)
  5. Italien (Låtmässigt är den på plats 2, men framträdandet levde verkligen inte upp till mina förväntningar, sorry Italien)
  6. UK (Låtmässigt på plats 3. Jag hade inte mycket förväntningar på framträdander efter alla andra liveframträdanden, men Storbrittanien levde inte ens upp till dessa små förväntningar, särskilt inte kören som skrek. Plus till Bianca Nicholas som förbättrade sig rejält med rösten)
  7. Tyskland (Allt som är inpackat i Tysklands paket är ok)
  Sammanfattningsvis tycker jag att det vart en bra dag med repetitioner. De repetitioner som vart mindre bra räddades av låtarna. På tisdag kommer min finaltippning.

 13. hej

  I semifinal 1 alltså

 14. Max

  @hej Körerna har varit rätt anmärkningsvärda iår. Under repklippen tycker jag iaf. att Sloveniens och Schweiz körer låtit lite för mycket. 😉 Sveriges kör tycker jag dock inte alls passar in och drar ner på ev. röster tror jag.

 15. Josef

  @Micke: 🙂 Väl uttryckt och till stora delar håller jag med dig. De Eurovisa är såååååååå mycket bättre och man slipper denna “sandlådefars” eller mobbarstil. Kan för övrigt tipsa alla om att sista delen av just “De Eurovisa” går i kväll som Schlagerpinglan säkert länkar till.

  Jag vet ju din favorit för årets tävling Micke, men jag minns inte hur det i övrigt såg ut!? Om du har tid och lust får du gärna publicera den.

  Frankrike var riktigt bra i repet och Italien och Australien verkade stabila. Storbritannien stack dock ut mest tycker jag från det korta man såg och gav liv igen till låten! 🙂

 16. Jonas

  Spanien tappar lite mot, videon känns bättre än live repet.

 17. Micke

  Tack DE Eurovisa. Sicken revansch Frankrike fick mot Klister Urkmans förnedring av både bidraget och främst av sig själv. Viva la France 🙂

  @Josef vilka låtar jag gillar? Ja Norge vet du ju då. Efter dem har jag ytterligare åtta jag tycker riktigt bra om och de är Italien, Frankrike, Montenegro, Slovenien, Rumänien, Estland, Schweiz och Belgien. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Finns ytterligare fyra låtar jag tycker bra om men jag har några frågetecken hos dem jag vill ha fixade först. Dessa är Tjeckien, Danmark, Storbritannien och Ryssland.

  Finns egentligen bara ett bidrag som jag tycker riktigt illa om och det är Moldavien. Men ska jag bara ta en enda detalj jag inte gillar så dök den upp på repet i Azerbadjans bidrag. Skämtar de med oss? Vad usan var dt som rörd sig på golvet framför sångaren? 🙂

 18. Micke

  Tack för tipset om Lundin Johan 🙂

 19. davve

  Franrikes låt är ju ett riktigt bottennapp..tråkig och en artist utan någon som helst karisma.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se