ESC2015 Schlagerpinglan: I dag, onsdagen den 13:e maj, är det dags för den tredje dagen av repetitioner på scenen i Wiener Stadthalle i Wien inför Eurovision Song Contest 2015 och här nedan ser ni hur schemat för dagen ser ut. (Hela repetitionschemat finns här.)

Nu är det dags för de första åtta länderna från den andra semifinalen att få tillgång till scenen en halvtimme var och senare så blir det en tjugominutersträff med pressen för var och en av artisterna. Schemat hittar ni här nedan och det kommer senare att kompletteras med länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, backstage m.m.. Mycket nöje. 😀


“Day 3 of Rehearsals in 100 seconds” (1:46 – eurovision.tv – 13:e maj)

Repetitionsschema 13:e maj 2015, semifinal 2 – repetition 1:
Litauen 12:00-12:30
Litauen
This Time”, Monika Linkytė
and Vaidas Baumila
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Irland 12:40-13:10
Irland
Playing With Numbers”,
Molly Sterling
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
SanMarino 13:20-13:50
San Marino
Chain Of Lights”, Michele
Perniola and Anita Simoncini
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Montenegro 14:00-14:30
Montenegro
Adio”,
Knez
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Malta 15:50-16:20
Malta
Warrior“,
Amber
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Norge 16:30-17:00
Norge
A Monster Like Me“,
Mørland & Debrah Scarlett
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Portugal 17:10-17:40
Portugal
Ha Um Mar Que Nos
Separa
“, Leonor Andrade
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Tjeckien 17:50-18:20
Tjeckien
Hope Never Dies“, Marta
Jandová & Václav Noid Bárta
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor

Schlagerpinglan: Återigen hänvisar jag till den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv, escxtra.com, Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se för ytterligare lite mer information och där de två sistnämnda nu borde vara på plats i Wien med tanke på att Sverige har sitt första rep i morgon, torsdag, kl. 15:50. 😀

Uppdaterat: Se även smakprov från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2015: Dag 3”

 1. Johan

  Oj! Tjeckien håller verkligen live!

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Mmm… En av mina högsta önskningar inför ESC 2015 har varit att den tjeckiska duons röster ska låta lika raspiga, starka och underbara live som de gör på studioinspelningen… och det verkar som att den önskan kommer att slå in. 😀 Nästa är att Tjeckien ska gå vidare till finalen och trots oddsen så tror jag fortfarande att de kommer att göra det. Eller… “tro” vet jag egentligen inte om jag vågar, men jag hoppas intensivt i alla fall. 😉

 3. Max

  Woow…. Tjeckien är ju helt fantastiska! Tror att jag hittat en ny favorit 😉

 4. hej

  Jag håller med Johan, här är nämligen min topplista
  1. Tjeckien (Det här är endast perfektion)
  2. Norge (Denna placering är inte tack vare att vi är grannländer. Detta är verkligen samma kvalitet som Rysslands framförande)
  2. San Marino (Michele och Anita lever upp till studioverisionen, magnifikt)
  4. Montenegro (Låtmässigt slåss den om förstaplatsen med Tjeckien, framträdandet var bra, men nådde inte upp till mina förväntningar)
  5. Irland (Ibland hör man inte vad Molly sjunger, men när man gör det är framträdandet värt en tumme-upp-emoji

 5. hej

  Oj, tummen upp emojin gjorde att detta inte kom fram. Resten kommer
  6. Litauen (Låten är sådär och framträdandet också, scenkläderna är särskilt dåliga)
  7. Portugal(Låten är bättre än Litauens, men jag tycker att Leonors röst inte vart något vidare)
  8. Malta(I stort sett allt är tråkigt, rösten är inte sämst, men resten är värt denna placering)

 6. Schlagerpinglan

  Så här rankar jag bidragen efter dagens rep:
  1. Tjeckien – Underbara röster, personligheter och en fantastisk låt som jag älskar. Skulle kunna vara min personliga ESC-vinnare om jag inte haft andra bidrag som jag tycker är lika bra. (Tror dock att “Hope never dies” närmar sig förstaplatsen med stormsteg.)
  2. Montenegro – Underbar låt men rep-klippet gjorde inget för att ge den några extrapoäng. Bilderna i bakgrunden gjorde mig tvärtom lite konfunderad. Varför inte använda snygga naturbilder?
  3. San Marino – Bra låt, artister som visat att de kan leverera live men klippet övertygade inte. Förhoppningsvis infinner sig den rätta känslan när man ser hela låten framföras… men jag är numera inte lika säker på det.
  4. Norge – Behöver se mer för att riktigt “fångas” av bidraget. Är kvar på stadiet där jag uppfattar låten som lite långtråkig.
  5. Irland – Jag gillar låten och artistens röst och gillade bakgrunden… men något säger mig ändå att det blir lite väl gäspigt för min smak. Förhoppningsvis har jag fel.
  6. Portugal – Övertygade inte röstmässigt men visuellt såg det mörkt och intressant ut. Låten är dock fortfarande ett frågetecken.
  7. Litauen – Då jag följt den litausika uttagningen de senaste åren så känns det som att jag känner till Vaidas och Monika ganska väl och önskar dem allt gott… men detta känns som ett typiskt bidrag som inte har en chans på final.
  8. Malta – Jag börjar nästan tycka synd om Amber, för egentligen tycker jag varken att låten eller artisten är så väldigt dålig. Det är bara det att jag är totalt ointresserad av kombinationen.

 7. Johan

  @Schlagerpinglan: Jag misstänker att Montenegros val av lite mörkare bakgrund speglar den mörka texten om sjukdom och död, vilket inte framkommer så lätt för oss som inte förstår språket. Var skeptisk till deras kalla bakgrund i fjol också, men det fungerade när man fick se det i TV-rutan med koreografin. Knez är tillsammans med Italien mina stora favoriter i år.

  Annars då? Tjeckien imponerade stort på mig och först nu tror jag att de faktiskt har en chans ändå. Kan de trycka till med rösterna och nå ut i kamerorna är det en av de ballader som man kommer ihåg när man knappar på telefonen efteråt. Det farliga är att andra delen av semi final 2 består av en rad favoriter som kommer sno åt sig uppmärksamhet.

  San Marino är enligt mig årets sämsta bidrag, och det räddas tyvärr inte av ett märkligt försök till rap över ett bidrag som passat i 90-talets början. San Marino och Ralph har haft sitt roliga nu, men är det inte dags för något annat från San Marino nu?

  Irland har en kompetent sångerska som är bättre än låten. Snuddar på finalplats.

  Norge skulle i alla fall behövt matkriget. Skickliga sångare, men jag hyllar det inte till skyarna som så många andra verkar göra.

  Malta kan ha årets anonymaste låt. Jag kommer ALDRIG ihåg den, något som faktiskt hör till ovanligheten då jag alltid brukar lyckas lägga någon hook, svans eller slinga på minnet. Men hur många gånger jag än hör den är den bortglömd inom ett par timmar.

  Leonor övertygade betydligt mer nu än i uttagningen, men jag förstår inte heller låten. Det känns som en udda kombination och när man inte förstår budskapet eller texten blir det extra svårt att dra några paralleller mellan henne och bidraget.

  Litauen är lite för gullegulligt för min del men kan nog ta sig vidare då den i alla fall är lite fartfylld och spelar på glädje. Behövs dock betydligt bättre koreografi än det vi såg i nationella uttagningen.

  Något som är lite OT men som jag tänkt på sedan Christer Björkman nämnde det… är San Marinos deltagande finansierat av Ralph Siegel? Med tanke på att han skrivit alla deras bidrag sedan 2012 börjar det kännas som att den enda anledningen till dess kvarlevande i tävlingen är just den mannen. Kan med stor sannolikhet vara ett skämt från Christers sida också, men jag började fundera i de banorna efter att Valentina och Ralph deltog ett tredje år på raken.

 8. Johan

  Kommer du fortsätta med din genomgång av bidragen förresten? 🙂

 9. Adri

  Jag har tvivlat på Malta men efter dagens rep verkar hon vara typ allas favorit på eurovisionsidor och youtube. Jag personligen tycker precis som du Pinglan att Amber är bra och låten duger. Hade den deltagit i semi 1 hade den definitivt gått vidare för mig iaf men i semi 2 är motståndet bara för hårt. Jag gillar 13/17 låtar där. Men numera tror jag faltiskt att Amber tryggt seglar in i finalen.

 10. Adri

  Montenegro var den som sänkte sig mest för mig (efter 30 sekunder i alla fall). Låten har överhuvudtaget sänkt sig i mina ögon under en period nu men efter repklippet gick den ytterligare ner några steg. Presentationen live var bara så “meh”.

 11. Josef

  Intrycken av 3:e dagens rep.

  1. Tjeckien: Vadan detta? Rösterna och kemin av uttrycket på scen är WOW i alla fall OJ! 🙂 Nu kanske Tjeckien hade en ovanligt bra upptagning där ljudet kom fram mycket bättre än övriga men,,desto tydligare att de faktiskt sjöng mycket stabilt. Jag får ge vika och hylla med er andra som flaggar för Tjeckien. KUL!

  2. Montenegro: Denna låt skulle ju ha blivit dagens behållning men som vissa av er låter gälla så var det varken bu eller bä utan helt enkelt stabilt levererat. Bästa melodin idag som säkrar andraplatsen.

  3. Irland: Låten växer för mig men jag tyckte inte riktigt hon hade den klanfg på rösten så som jag skulle önska mig!

  4. Norge: Jag tycker denna melodi är en av de absolut bästa och Debra lät faktiskt lite mer följsam med Morland nu, men fortfarande saknar jag den här wow-känslan som jag fick av Tjeckiens kemi.

  5. Malta: Amber levererade godkänt och kan mycket väl av detta att döma kanske knipa en finalplats.

  6. San Marino: Han sjöng ganska bra meen litte för starkt, medan hon sjöng med en högst tveksam engelska. Deras unga ålder och lite orutin kanske skymtade igenom här, måste få höra mer med bättre ljud innan jag kan uttala mig mer känner jag.

  7. Portugal: Absolut all heder till Portugal att de troget kämpar på med sin stil och ej faller till föga för att mer anpassa sig som flera länder försöker med. (Azerbadjan, Polen, Serbien som exempel) Låten är dock sådär i mitt tycke och hennes röst ger mig absolut mer att önska.

  8. Litauen: “Come on eurovision” får lov att räcka med som citering från denna i mitt tycke pinsamma låt.

  Imorgon är det annan ,, nej då återkommer vi med stor förväntan på Sverige och om man kan få se några streckgubbar på monitorn kanske! 😀

 12. André

  Det är bara att hålla mer er övriga och stämma in i hyllningskören, Tjeckien är fantastiska i år och det vore faktiskt tjänstefel om det inte gick till final 😉 inte bara deras bästa låt någonsin hittills utan är nog även en av årets bästa ballader, kanske bästa, underbart! Heja Tjeckien!

  1. Tjeckien (Vad annars? 😉 )
  2. Norge (Denna låt har varit ok men inte riktigt satt sig hos mig men nu var det ändå något som tilltalade mig, bra sånginsats, synkat och vackert. Kan dock tycka Scenframträdandet är lite för likt Azerbaiijans 2011)
  3. Montenegro (Årets enda riktiga Balkan-ballad och han sjunger riktigt bra och det känns typiskt ESC. Hoppas Montenegro tar sig till final i år igen)
  4. Irland (Godkänt och stabilt men händer inte så mycket. Mycket fin och visuell bakgrund på scenen dock)
  5. Portugal (Svänger lite småtrevligt och Portugal gör inte bort sig men i konkurrensen blir det mest en trevlig bagatell som ingen röstar på)
  6. Malta (Även denna försvinner i mängden trots att det inte är något fel på insatsen av Amber. Hon är bättre än låten som jag ser det)
  7. Litauen (Nej…tamt och tråkigt. Comon Eurovision)
  8. San Marino (För det första: Lite störande att de snott scenbakgrunden av Paradise Oskar som tävla för Finland 2011. Kom på något eget. För det andra: Svaga sångröster med en väldigt intetsägande låt kommer inte ha chans på final. Tyvärr…kom tillbaka Valentina 😛 )

 13. Schlagerpinglan

  @Johan, Genomgången av bidragen kommer att fortsätta, med start i dag med lite högre tempo för att hinna med alla innan de avgörande showerna. 🙂 Senaste presentationen var Sveriges “Heroes” som ni hittar här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2015/05/10/sverige-heroes-mans-zelmerlow/

  Samlingssidan med alla presentationerna så här långt finns här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/presentationer-av-bidragen-till-eurovision-song-contest-2015/

 14. Hannes

  Överraskad över att så många ser negativt i Litauens bidrag, de som jag fastnade mest denna gång var Tjeckien och Litauen

 15. Kerstin

  Min lista av gårdagens rep.

  1. Norge
  2. Irland
  3. Montenegro
  4. Tjeckien- Ledsen men jag ändrade inte min åsikt om Tjeckien när jag såg det här, tycker fortfarande inte om låten.
  5. Litauen
  6. Malta
  7. Portugal
  8. San Marino

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se