ESC2015 Schlagerpinglan: I dag började då äntligen de enskilda ländernas repetitioner på scenen i Wiener Stadthalle i Wien inför Eurovision Song Contest 2015 och här nedan ser ni hur schemat för dagen ser ut. (Hela repetitionschemat finns här.)

Under måndagen så är det åtta länder från den första semifinalen som kommer att få tillgång till scenen en halvtimme var och senare så blir det en tjugominutersträff med pressen för var och en av artisterna. Schemat hittar ni här nedan och det kommer senare att kompletteras med länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, backstage m.m.. Mycket nöje. 😀


“Day 1 of Rehearsals in 100 seconds” (1:44 – eurovision.tv – 11:e maj)

Repetitionsschema 11:e maj 2015, semifinal 1 – repetition 1:
Moldavien 12:00-12:30
Moldavien
I Want Your Love“,
Eduard Romanyuta
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Armenien 12:40-13:10
Armenien
Face The Shadow“,
Genealogy
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Belgien 13:20-13:50
Belgien
Rhythm Inside“,
Loïc Nottet
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Nederländerna 14:00-14:30
Nederländerna
Walk Along“,
Trijntje Oosterhuis
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Finland 15:50-16:20
Finland
Aina Mun Pitää“,
Pertti Kurikan Nimipäivät
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Grekland 16:30-17:00
Grekland
One Last Breath“,
Maria-Eleni Kyriakou
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Estland 17:10-17:40
Estland
Goodbye To Yesterday“,
Elina Born & Stig Rästa
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Makedonien 17:50-18:20
Makedonien
Autumn Leaves“,
Daniel Kajmakoski
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor

Schlagerpinglan: Om inte detta räcker för att stilla er nyfikenhet så finns det ännu mer information att hitta på den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv men även hos escxtra.com, Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se finns det lite matnyttigt, även om de två sistnämnda inte verkar komma igång förrän Sverige är med i leken, d.v.s. på torsdag kl. 15:50. 🙂

Uppdaterat: Se även smakprov från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Första repetitionerna inför Eurovision 2015”

 1. hej

  Min topplista av de 4 första repetitionerna
  1. Belgien
  2. Moldavien
  3. Nederländerna
  4. Armenien
  Jag kommer tillbaka när alla repetitioner kommit

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Min motsvarande lista efter 4 repetitioner:
  1. Belgien – Jag blev väldigt nyfiken och vill se mer
  2. Moldavien – Jag är lite svag för denna form av överdrivna Eurovision-framträdanden och trots att “skämskudden” inte är långt borta så tror jag att jag gillar det (vill se mer innan jag ger något definitivt besked)
  3. Nederländerna – Låten drunknar i klänningen (d.v.s. låten är bra i sig och behöver inte något som tar bort fokus från den.)
  4. Armenien – Lite för begravningsaktigt för min smak

  Ser nu att vi har rankat de fyra likadant. Intressant. 🙂

 3. Hannes

  Wow, scenen är helt fantastiskt 😀 älskar det ögon liknande designen

 4. hej

  Nu har alla kommit.
  1. Estland(Rösterna är som i musikvideon och låten är magnifik, vad kan jag mer säga)
  2. Belgien(samma här)
  3. Grekland(Låten är inte deras bästa låt någonsin, men rösten passar som ihop med låten på samma sätt som en hammare och en spik)
  4. Makedonien(Bra sång, och bra röst)
  5. Moldavien(Scennumret är bra, låten är bra, och rösten är bättre än i den nationella finalen, men det känns inte rätt att sätta Moldavien på en hög placering)
  5. Nederländerna(Låten och rösten är bra, men nästan all min fokus hamnar på bakrunden, men det gör ingenting)
  7. Finland(Låten är inte jättebra, men rösten är JÄTTEMYCKET bättre i UMK)
  7. Armenien(Låten är jättebra, rösterna också men när de är ihopmixade känns det inte riktigt rätt)

 5. Kerstin

  Tycker min favorit Belgien såg riktigt bra ut. Estland hoppades jag skulle övertyga mig om varför dom är så stora favoriter men det här såg riktigt tråkigt ut och imponerade inte alls på mig men då det här var en väldigt kort snutt vi fick se så ska jag väl inte dra allt för stora slutsatser. Annars tycker jag det mesta såg ok ut så här långt men jag väntar på lite längre klipp innan jag ger några ytterligare omdömen.

 6. Josef

  Hej vänner. min topplista dag 1.

  1. Finland: En härlig röstvariation gör denna låt det största lyftet. Kommer den till final,,oj oj oj då får streckgubbar och spaghettilirare se upp för den finska attacken! 😀

  2. Estland: Åh vad förlösande på denna halvsega men fina låt där man slipper videon, halleluhja.

  3. Moldavien: Mycket bättre i denna fartfyllda esc-låt där han låter sin röst akompanjeras till det bättre!

  4. Grekland: Oj vad den växte med hennes röst. Hon kändes som hon ägde scenen,,mäktigt på trist låt.

  5. Belgien: Min favorit ringer det varningsklockor om 🙁 Hoppas han stramar åt rösten och sänker höjden på kören. Kanske att ljudet var dåligt hoppas hoppas.

  6. Makedonien: Men vad bra det lät om denna fina låt. Hans sång lät ju nästan okej. Kanske börkar växa

  7. Nederländerna: Låten är väl ganska rätt för en ESC-scen men den känns lite tjatig trots hennes improvisationer.

  8. Armenien: Det enda jag funderade på om de hade kopierat det vita trädet vid “Minas Tirith” från filmen “Sagan om konungens återkomst”?!

 7. Kerstin

  Josef, ser att vi har helt olika uppfattningar vad det gäller Estland då du verkar ha uppskattat deras framträdande och jag inte alls blev ett dugg imponerad. Men som sagt jag tycker det här var en alldeles får kort snutt för att egentligen kunna dra några slutsatser alls. Vi har dessutom helt olika uppfattningar vad gäller videon till Estlands bidrag då jag faktiskt tycker det var en riktigt bra video, kanske är det min skräckfilmsälskande sida som kittlades. Men däremot verkar vi båda tycka att Moldaviens framträdande var ett stort steg i rätt riktning och det glädjer mig då jag hela tiden upplevt att det är väldigt många som bara följer strömmen och har bestämt sig för att det här är ett dåligt bidrag utan att ge den någon egentlig chans.

 8. ESC-Panelen

  Pinglan. Du får hemskt gärna nämna oss också, då vi skriver om repetitionerna också 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Josef, Roligt att se att det finns fler som är villiga att placera Moldavien relativt högt upp. 🙂 Jag är fortfarande lite splittrad, men klart mer positivt inställd nu då bidraget blev betydligt mer intressant. När det gäller Finland så har vi dock väldigt olika uppfattningar, förutom då att jag får väl erkänna att det de gör, det gör de bra. 🙂

  @Kerstin, Får väl instämma i att det egentligen är alltför korta snuttar för att man ska kunna göra några större bedömningar men den första känslan av bidragen kändes riktigt bra. Speciellt Moldavien då som jag var riktigt osäker på, men även många andra. 🙂

  @ESC-Panelen, Då det finns tusentals bloggar som skriver om klippen som EBU lägger ut så inriktar jag mig mest på bloggar och sidor som har representanter på plats i Wien och som kan komplettera med lite extra information, men tack för tipset. 😀

 10. Josef

  @Kerstin: Estlands bidrag har varit så mystiskt för mig detta år. Det har pendlat mellan snudd på botten till en absolut toppen, beroende på vilket humör jag varit på när jag har lyssnat. Melodin kan väl nästan vem som helst höra är jättefin, men den där glöden i liveframträdandet har skiftat på alla dess olika vis. Ena gången sjunger Stig Rästa för lågt och insjunket medan andra gången då kanske Stig sjunger ut mera så låter Elina i otakt och en smula väl gnälligt på rösten (alltså gnället som skall vara där blir för tydligt).
  Men denna gång på repetitionen satt allting felfritt i rösterna på dem och då är ju denna låt topp 5 tänker jag 🙂

  @Schlagerpinglan: Finland har inget av den melodi som just exemplet Estland har som diskuterats ovan en del. Men just den här känslan av annorlunda och iögonfallande med en extremt kort låt blir (kanske) på något sätt ett antiklimax för mig och flera andra musikrevoltörer ute i EU. För rent melodiskt är detta en klar sista plats 40. Men i och med att rösten, sången och den mycket personliga och speciella utstrålning de förmedlar lyfts denna från dyn rakt till toppen. “Vem kommer att missa Finland den 19 Maj”? Inte jag i alla fall 🙂

  Moldavien är en låt jag tror man inte får underskatta för mycket trots höga odds och dystra undersökningar. Min kompis menade på att denna låt bildar två läger. Det ena som avskyr och det andra som helhjärtat diggar detta. Det ska bli väldigt intressant vilken grupp som väger tyngst den 19 Maj 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Josef, OK, då förstår jag dig bättre. 😀

 12. André

  Korta snuttar som sagt så det är svårt att få ett helhetsintryck men min lista blir iaf såhär:

  1. Belgien (Häftigt scenframträdande och sången låter exakt som i studioversionen, riktigt maffigt)
  2. Estland (Mja…låten tycker jag fortfarande är en av de bättre och sångarna är synkade men scenframträdandet känns lite fattigt, så därför sjunker de från första till andra plats för mig)
  3. Makedonien (Fint. Får lite Idol-vinnar låt vibbar av denna och det är en stabil sånginsats, vilket räcker en bit i denna ganska svaga konkurrens)
  4. Moldavien (Skillnaden mellan att vara stjärna och pinsam är ibland väldigt tunn och Moldavien balanserar på den tunna linjen men det behövs såna här framträdanden som får en att gunga med och bli glad och som Pinglan skrev: Det här ÄR typisk ESC-framträdande)
  5. Grekland (Hon sjunger bra vilket lyfter den annars tråkiga låten lite. Bra scennärvaro)
  6. Nederländerna (Låtmässigt går den in i ena örat och ut genom det andra för mig men visuellt scenframträdande och stabil insats av henne)
  7. Armenien (Även här var det visuellt snyggt men i det här fallet räcker det inte för att lyfta låten ens lite grann)
  8. Finland (Jag håller med om det som sagts om Finland i tidigare kommentarer och jag utesluter inte alls att denna faktiskt går till final för denna sticker ut mer än något annat bidrag. Men jag själv tycker verkligen INTE det här är musikaliskt bra)

 13. Kerstin

  Slänger också in en lista över de första repen.

  1. Belgien
  2. Moldavien
  3. Makedonien
  4. Nederländerna
  5. Estland
  6. Grekland
  7. Armenien
  8. Finland

 14. hej

  Snart kommer dagens rep

 15. hej

  Nu har Serbiens backstagevideo kommit

 16. hej

  Oj, jag blev så uppslukad av repetitionerna att jag glömde att det är inför eurovision idag

 17. Schlagerpinglan

  @hej, Jag hade nog påminnt dig annars (om du tittat in här på bloggen i tid, vill säga) jag håller på med både Inför ESC- och rep-inlägget just nu. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se