ESC2015 Schlagerpinglan: Då har vi kommit fram till torsdagen den 14:e maj, dagen då det är dags för Sverige att göra sina första repetitioner på scenen i Wiener Stadthalle i Wien inför Eurovision Song Contest 2015. Schemat för den fjärde repdagen ser ni här nedan. (Hela repetitionschemat finns här.)

I dag är det dags för de sista nio länderna från den andra semifinalen att få tillgång till scenen en halvtimme var och senare så blir det en tjugominutersträff med pressen för var och en av artisterna. Schemat hittar ni här nedan och det kommer senare att kompletteras med länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, backstage m.m.. Mycket nöje. 😀


“Day 4 of Rehearsals in 100 seconds” (1:52 – eurovision.tv – 14:e maj)

Repetitionsschema 14:e maj 2015, semifinal 2 – repetition 1:
Israel 12:00-12:30
Israel
Golden Boy“,
Nadav Guedj
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Lettland 12:40-13:10
Lettland
Love Injected“,
Aminata
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Azerbajdzjan 13:20-13:50
Azerbajdzjan
Hour Of The Wolf“,
Elnur Huseynov
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Island 14:00-14:30
Island
Unbroken“,
Maria Olafs
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Sverige 15:50-16:20
Sverige
Heroes“,
Måns Zelmerlöw
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Schweiz 16:30-17:00
Schweiz
Time To Shine“,
Mélanie René
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Cypern 17:10-17:40
Cypern
One Thing I Should Have
Done
”, John Karayiannis
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Slovenien 17:50-18:20
Slovenien
Here For You”,
Maraaya
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor
Polen 18:30-19:00
Polen
In The Name Of Love”,
Monika Kuszyńska
1:a live-repet i Wienrepet i bilder
meet&greetintervjubackstage-video
#AskEurovision: fansens frågor

Schlagerpinglan: Återigen hänvisar jag till den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv, escxtra.com, Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se om ni skulle vilja ha ytterligare lite mer info om vad som händer i Wien under dagen. 😀

Uppdaterat: Se även smakprov från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2015: Dag 4”

 1. Kerstin

  Min lista över dessa rep.

  1. Sverige
  2. Island
  3. Israel
  4. Cypern- stilrent och snyggt till en vacker och enkel ballad.
  5. Azerbaijan- Har tappat placering efter placering på min lista och efter dagens rep tappar den ytterligare. Varför ska dessa två dansare svamla runt på scen och distrahera. Låten var tillräckligt bra utan några dansare i fula kläder som ska föreställa vargar eller något, jag förstår inte det här alls.
  6. Schweiz
  7. Slovenien
  8. Lettland
  9. Polen

 2. Hannes

  Tycker min personliga favorit Lettland höll det bra 😛 bara sänk back körerna lite

 3. Schlagerpinglan

  I morgon kommer jag att sammanställa min lista över dagens rep men så här långt så kan jag säga att det fanns speciellt ett land som gjorde ett extra positivt intryck på mig och det var överraskande nog Lettland. Det är visserligen fortfarande nere i bottentrakten på min lista, men rent visuellt så imponerade det stort på mig. 😀

 4. davve

  Sverige gjorde ett riktigt bra första rep. och då gick ändå måns på halvfart.. jag luktar seger nästa lördag.

 5. davve

  Schweiz är en dark horse. tror hon kommer gå långt

 6. Adri

  Jag tönkte precis som davve ovan att Schweiz kunde bli en dark horse, men sen såg jag repen och den känslan är helt borta nu. Nu tror jag istället stenhårt på utslagning för Schweiz.

 7. Schlagerpinglan

  Intressant, vad gäller Schweiz chanser i ESC. 😀 För dagens rep drar mig åt olika håll… jag håller med davve vad gäller det visuella.. för det såg verkligen snyggt ut… men samtidigt så håller jag med Adri… för ljudmässigt så gillade jag det inte alls. Åh vad jag längtar till semifinalerna så att man får se hur slutresultaten ser ut, för väntan är verkligen en (ljuv) plåga. 😀

 8. Josef

  Rangordning dagens repetitioner.

  1. Lettland: Nu börjar det hela visualiseras. Tänk på vad liderligt detta är tillsammans med Tjeckien som helt har omvärderats för mig efter den korta repetitionen igår 🙂

  2. Island: Hon sjöng riktigt bra och det här känns också som något jag får en behållning av. Låten är så tråkig och förutsägbar (lite som Finland) och bara mal på så man kan helt fokusera på alla hennes röstsvängar och dyka sig rakt in hennes famn av tonarter. Suveränt!

  3. Sverige: Jag är sååå ledsen. Efter att ha hört Måns på scen med det sedvanligt leende läpparna och snygga yttre så föll detta för mig. Det är nästan lika känslokallt som Ryssland och Spanien, 🙁

  4. Israel: Som sagt den har tekniska brister men ack så mycket roligare kille än vår egen Måns. Han har en sjutusan till utstrålning och låten känns som två minuter vilket är ett positivt omdöme.

  5. Cypern: Låten är så seg men han gjorde den näst bästa prestationen idag efter Lettland. Väldigt stilrent, kanske kommer växa tills finalen.

  6. Schweiz: Hon kan sjunga, kören låter ganska bra men problemet är att jag känner mig utanför känslomässigt. Jag hänförs ingenting utan tittar på en vacker tavla som jag sedan släcker lampan åt och går och sover!?

  7. Azerbadjan: Här håller jag helt med Kerstin, vad besviken jag är! Både framförande och scensättning tilltalade mig inte alls. Hoppas jag fick fel intryck då jag upplevt att denna låt är en klar topp 10-kandidat.!?

  8. Polen: Jag har all respekt för hennes livshistoria men jag kan bara inte fängslas av de långa släpande toner som här gestaltas. Man vill bara att låten tar slut, tyvärr.

  Jag längtar tills imorgon som dan före julafton. Ryssland är jag mest nyfiken på av alla nu! 🙂

 9. Johanna

  Schweiz är ju inte en chans att den går till final!! Hon är arg men sjunger om att skina? Hon har en konstig accent…..hon kommer komma bort i ett hav av liknande fast något bättre låtar!

 10. André

  1. Sverige (Måns är proffesionell och gör ett bra rep. Tror på honom)
  2. Israel (Gud, vad denna höjt sig för mig, svängig, underhållande och man blir glad av den, efter förra årets skandal hoppas jag verkligen denna går till final)
  3. Slovenien (Mystiskt, bra sånginsats och modernt. Blir farlig i finalen)
  4. Cypern (Tror den här är chanslös men utefter klippen så gör jan en felfri insats. Mycket vacker sång och fint framträdande)
  5. Azerbadjan (Ännu en ballad…bra sång och snygg show men trots det ganska harmlöst och tråkigt)
  6. Island (Denna börjar sakta men säkert höja sig för mig. Om hon tar i lite mer och visar lite mer passion och utstrålning i sändningen så kommer hon slå sig in på min topp 10 i semifinal två)
  7. Polen (Samma omdöme som på Azerbajdan)
  8. Schweiz (Första gången någonsin jag inte gillar Schweiz låt och eftersom de missat tidigare med otroligt bra låtar har jag svårt att se de gå vidare nu. Alldeles för anonymt och ganska dålig sånginsats)
  9. Lettland (Denna förstår jag inte alla till skillnad från många av er andra. Det låter falskt rakt igenom och jag klarar inte av att lyssna igenom hela klippet ens…)

  Mina finalister från semi 2:

  Sverige
  Israel
  Slovenien
  Montenegro
  Tjeckien
  Norge
  Azerbadjan
  Cypern
  Irland
  Island (slog sig visst in på topp 10 redan nu vid närmare eftertanke!)

 11. André

  Vill även säga att jag kommer nu åka utomlands i några dagar och kommer därför inte vara inne på bloggen här de närmaste dagarna. Tyvärr kommer jag även missa första semifinalen men jag är hemma och tillbaka här inför semi två 🙂
  Önskar er alla en trevlig Eurovison semi på tisdag och att ni har bra och roliga samtal här fram tills dess. Hej så länge, hörs om ungefär en vecka när jag är tillbaka! 🙂

 12. hej

  Jag har också ett litet lov så jag kommer med min lista kanske vid helgens slut

 13. hej

  Josef, du glömde Slovenien

 14. Josef

  Hej “hej”, men oj sorry 🙁 Var det nio låtar och inte åtta?! Okej, Slovenien blev tyvärr under denna första repetition bara 5:a för mig (just efter Israel) För det kändes även där liksom Måns, att hon höll igen ganska mycket tycker jag.

  Tack för påminnelsen 🙂

 15. Schlagerpinglan

  Efter gårdagens rep så hamnar bidragen i denna ordning för mig:
  1. Slovenien – Ser ut som väntat, bra m.a.o. 😀
  2. Israel – Positivt att det blir ett dansvänligt nummer, precis som jag önskat
  3. Cypern – Stabil sång och vacker inramning, kan bli hur bra som helst
  4. Island – Är lite osäker här men tror att det blir bra till slut, lite smågulligt vilket inte många andra bidrag är i år
  5. Polen – Superromantiskt, kan bli “för mycket” men förhoppningsvis inte
  6. Schweiz – Snyggt men det lät inte alls bra, hoppas på förbättringar för jag gillar låten
  7. Sverige – Var det verkligen så mycket rött i Melodifestivalen? Det såg i alla fall inte speciellt bra ut. Dessutom ser vardagskläderna lite tråkiga ut i sammanhanget. Det är ju ändå Eurovision.
  8. Lettland – Låten är fortfarande inte i min smak men det såg riktigt, riktigt bra ut och det ger extrapoäng när det kommer till helhetsintrycket.
  9. Azerbajdzjan – Underbar bakgrund men tyvärr har de två dansare som stjäl fokusen från den… och från låten så klart, hoppas på en undanskymd roll för dansarna så de inte gör alltför mycket skada

 16. hej

  Nu kommer min topplista
  1. Sverige (Jag är 100% ärlig, även om jag bortser från att det är mitt hemland måste jag säga att även om framträdandet i melodifestivalen var bra så blev det mycket bättre i eurovision)
  2. Lettland (Jag har aldrig tyckt att låten vart en favorit, men detta framträdande var jättebra och höjde min placering)
  3. Israel (Dansen och låten och framträdandet är helt enkelt en bra kombo)
  4. Slovenien (Jag har tröttnat lite på låten, men framträdandet är bra)
  5. Cypern (Låten har blivit bättre i mina ögon och jag börjar tro att den kan göra som The Common Linnets förra året, sjunga en enkel ballad, men ändå hamna i topp)
  6. Island (Lite som Irland, ibland hör man inte, men när man hör så blir det bra)
  7. Polen (Bra framträdande, men bara okej låt)
  8. Schweiz (I den hårda konkurrensen så får denna låt den låga placeringen. Det är inte på grund av låten eller rösten på Melanie som sänker betyget, allt beror på kören som nästan skriker

 17. hej

  Jag råkade skicka iväg av misstag, men resten av min topplista kommer nu
  9. Azerbajdzjan (låten är låtmässigt på plats 8, men dansarna och rösten sänker betyget)
  Mina finalister i semi 2 kommer senare

 18. hej

  Mina finalister:
  San Marino
  Slovenien
  Sverige
  Tjeckien
  Montenegro
  Norge
  Lettland
  Israel
  Cypern
  Island

 19. Johanna

  MIna finalister har inte ändrats sedan dag ett och är fortfarande: Sverige, Norge, Slovenien, Israel, Azerbajdzjan, Cypern, Irland, Litauen, Montenegro och Portugal

  Tror dock att Portugal, Israel, Montenegro och Irland kan få svårt att ta sig dit och tror istället att Malta, Lettland, Island och kanska Polen tar sig dit. Hoppas dock att jag slipper främst Malta av dessa då den enligt mig är ett av årets bottennapp…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se