ESC2015 Schlagerpinglan: I dag har de sju finalklara länderna i Eurovision Song Contest 2015 repat på scenen i Wien för första gången, se klipp därifrån här, och därför passar det ju bra att det fjärde avsnittet av finska YLE:s Inför ESC-program “De Eurovisa” behandlar just dem.

Förutom de sju finalklara bidragen så är det de tre sista bidragen från den andra semifinalen som behandlas i det här avslutande avsnittet där Eva Frantz som vanligt är programledare, Johan Lindroos ständig gäst och där panelen kompletteras av Ami Aspelund (sångerska) och Tage Rönnqvist (regissör).

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet så presenterar jag inte något resultat här. I stället tipsar jag om länkar till yle.fi där ni kan titta på avsnittet samt se panelens resultattavla. (Liknande länkar till det föregående avsnitten hittar ni här: del 1del 2del 3.) Mycket nöje! 😀

Titta på “De Eurovisa 2015 – Del 4”:
De Eurovisa – Avsnitt 4 – Programmet (58:00 – arenan.yle.fi)
De Eurovisa – Avsnitt 4 – Resultattavlan (svenska.yle.fi)

Bidragen i “De Eurovisa 2015 – Del 4”: (i den ordning de presenteras):
startnr. 15 Cypern Cypern – “One Thing I Should Have Done”, John Karayiannis
startnr. 16 Slovenien Slovenien – “Here For You”, Maraaya
startnr. 17 Polen Polen – “In The Name Of Love”, Monika Kuszyńska
finalist Australien Australien – “Tonight Again”, Guy Sebastian
finalist (startnr. 14) Österrike Österrike – “I Am Yours”, The Makemakes
finalist Frankrike Frankrike – “N’oubliez Pas”, Lisa Angell
finalist Tyskland Tyskland – “Black Smoke”, Ann Sophie
finalist Italien Italien – “Grande Amore”, Il Volo
finalist Spanien Spanien – “Amanecer”, Edurne
finalist Storbritannien Storbritannien – “Still In Love With You”, Electro Velvet

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2015): Del 4”

 1. Jonas

  Mycket bättre än det Svenka inför programmet. Micke måste älskat att Frankrike fick högst poäng i detta program. 🙂

 2. Micke

  Helt rätt Jonas 🙂

 3. Micke

  Gillade definitivt hur de såg på Frankrike men det är ändå inte det viktiga för mig Jonas. Norge är ju min favvis men hellre att de ger än etta till den om programmet är respektfullt och med kunniga personer än att de ger än tia till den med ett respektlöst program och okunniga personer

 4. Micke

  Har snart lyssnat igenom alla artisternas rep. Röstmässigt är det hittills tre bidrag som lyfter sig. Nederländerna som jag har på plats 15, Tjeckien som jag har på plats 12 och Frankrike som jag har på plats 3. Visst är det härligt när artisterna visar sig kunna sjunga även live 🙂

 5. Johan / De Eurovisa

  Vad kul att ni gillat vårt program, mer bevakning från Wien hittar ni på svenska.yle.fi/eurovision eller sen @DeEurovisa på Instagram & Twitter

  /Johan

 6. Micke

  @Johan / De Eurovisa: Skojar du? 🙂 Ni är totalt överlägsna lågvattenmärket som SVT sänder. Plus och minus på låtarna men alltid med respekt utan att håna bidrag och artister. Framförallt vet ni hur man använder poängsystemet 1-10. När ska ni ta över på SVT från det märkliga som sänds nu 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se