ESC2015 Schlagerpinglan: Jag känner mig inte riktigt redo att börja spekulera om vilka länder som tar sig vidare från de båda semifinalerna av Eurovision Song Contest 2015 men eftersom de nu gjort sina två enskilda reppass så passar det ju bra att återigen ta en titt på hur oddsen ser på ländernas chanser att ta sig vidare till finalen.

Här nedan ser ni hur Oddschecker.com rankar bidragens finalchanser i jämförelse med hur det såg ut den 16:e mars då de flesta bidragen var relativt nypresenterade. (Är ni intresserade av hur oddslistan såg ut precis innan repen startade så hittar ni den här.)

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2015-05-17)
Semifinal 1: (rep-klipp) Semifinal 2: (rep-klipp)
Ryssland Ryssland: A Million Voices Sverige Sverige: Heroes
Estland Estland: Goodbye To
Yesterday
Norge Norge: A Monster Like Me
Georgien Georgien: Warrior Slovenien Slovenien: Here For You
Rumänien Rumänien: De la capăt /
All Over Again
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Hour Of The Wolf
Grekland Grekland: One Last Breath Island Island: Unbroken
Armenien Armenien: Face The Shadow Cypern Cypern: One Thing I Should
Have Done
Belgien Belgien: Rhythm Inside Litauen Litauen: This Time
Albanien Albanien: I’m Alive Lettland Lettland: Love Injected
Vitryssland Vitryssland: Time Polen Polen: In The Name Of Love
Finland Finland: Aina Mun Pitää Israel Israel: Golden Boy
Makedonien Makedonien: Autumn Leaves Malta Malta: Warrior
Danmark Danmark: The Way You Are Schweiz Schweiz: Time To Shine
Ungern Ungern: Wars For Nothing Montenegro Montenegro: Adio
Serbien Serbien: Beauty Never Lies Irland Irland: Playing With Numbers
Moldavien Moldavien: I Want Your Love Tjeckien Tjeckien: Hope Never Dies
Nederländerna Nederländerna: Walk Along Portugal Portugal: Ha Um Mar Que
Nos Separa
SanMarino San Marino: Chain Of Lights
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Jag har ju tidigare skrivit lite kort om mina intryck av de olika bidragen efter de båda repen (se här: semifinal 1 och semifinal 2) så det kommer knappast som någon överraskning när jag nu skriver att jag hoppas att oddsen har fel angående i första hand Tjeckien och Montenegro men även Moldavien och San Marino, som jag i nuläget gärna ser i finalen. Någon definitiv lista på vilka jag tror och hoppas går vidare från den första semifinalen lär dock inte komma förrän tidigast tisdag eftermiddag, om jag känner mig själv rätt. 😉

Vill ni se hur de aktuella oddsen för att vinna hela ESC 2015 är (nuvarande topp-fem: Sverige, Italien, Australien, Estland, Ryssland) så hittar ni dem här: oddschecker.com.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2015: Dessa länder går vidare från semifinalerna!(?)”

 1. davve

  Ja vad jag har sett på olika stället så är det just Ryssland , Georgien och Estland som ses som storfavoriterna. Sen hoppas jag på Holland och Serbiens/belgiens glädjepiller…..

 2. Micke

  Min ranking av Semifinal 1:

  Ett frågetecken. Om Rumänien framförs på engelska rasar den hej vilt ned i ranking. Första semifinalen är klart svagare än andra. Av de elva bidrag jag gillar minst är åtta med i semifinal 1. Moldavien överlägset sämst. Danmarks sångare måste sluta med sina It´s the way you…………AHHH.

  1. (6) Estland
  2. (7) Rumänien
  3. (9) Belgien
  3. (10) Danmark
  5. (13) Ryssland
  6. (14) Nederländerna
  7. (15) Albanien
  8. (24) Makedonien
  9. (30) Georgien
  10. (31) Grekland
  11. (32) Serbien
  12. (33) Armenien
  13. (34) Vitryssland
  14. (35) Ungern
  15. (39) Finland
  16. (40) Moldavien

  Semifinal 2:

  Överläset bästa låten deltar. Självklart är det bidraget från Norge 🙂 Azerbadjan kommer att bli till åtlöje är jag rädd för med tanke på er som tycker om bidraget. “showen” är bland det mest patetiska jag sett.
  1. (1) Norge
  2. (4) Montenegro
  3. (5) Slovenien
  4. (8) Schweiz
  5. (12) Tjeckien
  6. (16) Portugal
  7. (17) Polen
  8. (20) San Marino
  9. (21) Cypern
  10. (23) Irland
  11. (25) Island
  12. (26) Sverige
  13. (27) Azerbadjan
  14. (28) Malta
  15. (36) Lettland
  16. (37) Israel
  17. (38) Litauen

 3. Kerstin

  Micke, jag reagerade direkt på Azerbaijan efter repet. Jag fick en chock som jag inte hämtat mig från ännu. Jag som verkligen tyckt enormt mycket om den balladen och haft den i min absoluta topp även om den började rasa efter de live klipp jag såg då jag inte tyckte sångaren levererade låten riktigt bra samt att han blundade stora delar av framträdandet och det är något jag verkligen inte tycker om. Det är en ballad som i sin studioversion verkligen berört mig men jag kan inte förstår hur dom tror att någon ska kunna bli berörd när två vuxna människor svamlar runt på golvet och leker varg. Jag förstår inte alls hur dom kommit fram till det här framträdandet och hur dom tror det ska tillföra något. Allt fokus kommer försvinna från låten och artisten. Tur detta inte är min absoluta favorit för då hade jag verkligen varit superbesviken. Jag kan inte annat än kalla detta fiasko, synd på en annars fin ballad.

 4. Johanna

  @micke Angående Rumänien: Det har varit känt sedan länge att den ska framföras på både rumänska och engelska och det var också den versionen som kördes på första genrepet i eftermiddags:-)

 5. Micke

  Jo jag vet Johanna men jag litar inte fullt ut på det ändå. Har sett skräckexempel på när “löften” har brutits bara strax innan sändning. Extra jobbigt när man oroar sig för en låt man gillar och som raseras helt om det görs emot det man själv vill.

  Ja du Kerstin hur Azerbadjan har tänkt här undrar man lindrigt sagt över. Har de tänkt överhuvudtaget? Är det någon som har en hållhake på dem och tvingar in dessa “dansare”. Man undrar 🙂 Uselt får en ny mening hur som helst 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke och Kerstin, Jag har till min förvåning sett en intervju med Azerbadjans artist där han som sköter intervjun påstår att de i pressrummet var imponerad av dansarna. :O Om han bara smörade för artisten eller om det faktiskt fungerar när man ser “hela bilden” ska bli väldigt intressant att se.

  Inte för att jag tror att det är någon som stannar uppe mitt i natten för att läsa genomgångarna av bidragen, men jag kommer i alla fall att lägga ut de resterande semifinalsbidrags-genomgångarna nu. Hur bra man än planerar och ser fram emot saker så verkar livet utanför ESC-bubblan ha andra planer… men nu är allt uppordnat och klart och snart är allt redo för den stora festen i morgon. 😀

 7. Schlagerpinglan

  OK, det får räcka med sju lands-presentationer på raken, det är ju en dag i morgon också, de kvarvarande sju dyker upp efter en god natts sömn. 😀

 8. Kerstin

  Schlagerpinglan, bra jobbat med genomgångarna. Själv sitter jag nu och försöker få ihop två semifinallistor på de jag tippar tar sig vidare till finalen. Jag kommer nämligen resa bort i eftermiddag och kommer tillbaks på fredag. Därför vill jag gärna få ihop mina semifinallistor om det nu kan vara till någon glädje att läsa dom. Det är riktigt svårt i år och det är svårt att låta bli att tippa med hjärtat när det gäller vissa bidrag.

 9. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag känner igen det där med att hjärtat är med och sätter krokben på vad man försöker ska vara troliga gissningar. 🙂 Jag hoppas du får ihop dina listor för vi är många som är väldigt nyfikna på att se dem. Ser fram emot dem samt dina åsikter om semiresultaten och inför finalen-gissningarna när du kommer tillbaka. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se