Schlagerpinglan: Den senaste tiden har det presenterats ESC-bidrag, nya versioner och officiella videor i en rasande takt och till slut blir det lite mycket att ta in på en gång. Därför tar jag nu en liten paus i rapporterna och tittar lite på oddsen för variations skull. 🙂

Än dröjer det ett tag innan de båda semifinalerna av Eurovision Song Contest 2015 ska avgöras och vi får reda på vilka 20 bidrag som lyckas ta sig vidare till finalen och mycket lär hända på oddsfronten i den frågan fram tills dess. Vi kan i alla fall ta en titt på hur det ser ut just för tillfället.

Här nedan ser ni alla semifinalsbidragen i den ordning, från låga till höga odds, de lär ha chans att ta sig vidare från sin semifinal, allt enligt Oddschecker.com.

Observera att detta inte säger någonting om hur resultatet kommer att bli utan ska endast ses som lite underhållande tidsfördriv. Dessutom kan det vara intressant att se hur / om favoritskapen förändras ju närmare tävlingsdatumen vi kommer.

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2015-03-16)
Semifinal 1: Semifinal 2:
Armenien Armenien: Don’t Deny Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Hour Of The Wolf
Ryssland Ryssland: A Million Voices Sverige Sverige: Heroes
Estland Estland: Goodbye To Yesterday Tjeckien Tjeckien: Hope Never Dies
Belgien Belgien: Rhythm Inside Norge Norge: A Monster Like Me
Grekland Grekland: One Last Breath Slovenien Slovenien: Here For You
Vitryssland Vitryssland: Time Lettland Lettland: Love Injected
Georgien Georgien: Warrior Polen Polen: In The Name Of Love
Albanien Albanien: I’m Alive Malta Malta: Warrior
Rumänien Rumänien: De la capăt /
All Over Again
Island Island: Unbroken
Nederländerna Nederländerna: Walk Along Cypern Cypern: One Thing I Should Have Done
Serbien Serbien: Beauty Never Lies Israel Israel: Golden Boy
Danmark Danmark: The Way You Are Schweiz Schweiz: Time To Shine
Finland Finland: Aina Mun Pitää Irland Irland: Playing With Numbers
Moldavien Moldavien: I Want Your Love Montenegro Montenegro: Adio
Ungern Ungern: Wars For Nothing Litauen Litauen: This Time
Makedonien Makedonien: Autumn Leaves Portugal Portugal: Ha Um Mar Que Nos Separa
SanMarino San Marino: Chain Of Lights
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Vill ni lyssna på samtliga bidrag som tävlar i ESC 2015 så hittar ni dem samlade på min ESC-2015-sida, nåja alla förutom det från Montenegro som inte verkar presenteras förrän den 21:a mars kan lyssnas på här.

Om man ser till hur oddsen rankar bidragen för tillfället så skulle jag rent spontant vilja rädda Serbien, Danmark och Makedonien till final från den första semifinalen och Israel, Schweiz och San Marino från den andra semifinalen. Vilka som i så fall skulle få lämna över sina finalplatser, eller om jag verkligen har plats till dem efter att jag utsett mina favoriter har jag däremot ingen aning om. Detta lär nog framkomma tids nog. Först behöver jag lyssna in mig lite mer på alla de nytillkomna bidragen. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2015: Vilka länder går vidare från semifinalerna?”

 1. Hannes

  Nu när jag har lyssnat egenom alla låtar måste jag säga att mina absoluta favoriter är Lettland OCH Slovenien, har ändrat mig lite 😛 Gillar många andra låtar också, det är bara dom två som sticker ut mest utav alla.

 2. Lukas

  Hmmm, i den första semin skulle jag nog vilja rädda både Serbien och Finland, varpå jag känner att Georgien och kanske Albanien får lämna sina finalplatser.

  Andra semin… där tycker jag mest att Cypern och Lettland inte riktigt hör hemma i finalen, och då tror jag att Montenegro och sen antingen Litauen eller Irland skulle räddas istället.

 3. Sandra

  I så fall så har du säkert inte hört Albaniens nya låt, som är mycket bättre än ”Diell”. Albanien kommer vidare det tror jag på. Däremot Georgien och Nederländerna kommer dessvärre att få åka hem.

 4. Sandra

  Att Finland skulle kunna ta sig till final, är väl lite att ta i. Med tanken på att låten suger. Just my opinion

 5. Jonas

  Nu när röstningssiffrorna från melodifestivalen fick vi då bekräftat hur strulet med appröstetna slog mot Ryd / Sjöberg som kom femma i deltävlingen. Om man bara ser till andra omgångens telefonröster skulle de gått till final, tyvärr var de hjälplöst långt efter i första omgången. En annan märklig sak från årets tävling är att Andreas Waise fick fler faktiska röster än Erik Saade fick i sin deltävling. Erik Saade var sen den ända som hade mer procent av antalet röster i deltävlingen än vad Måns hade i sin, ändå blev det ingen finalplats för Andreas som sen förlorade sin duell mot Linnus. 2015 är dock Måns år inget gick att göra mot honom han var helt överlägsen helt enkelt.

  Måste bara tillägga att Montenegro har ett presenterat ett bra bidrag idag!

 6. Schlagerpinglan

  @Jonas, Redan när SVT gick ut och påstod att strulet med apprösterna inte påverkade resultatet lät det som en lögn och nu när man inte får se några siffror på hur hjärtrösterna fördelade sig kan man ju inte ta något de säger i frågan på allvar. :/ “Turligt nog” så är detta bara en fråga om trovärdighet, inte om vem som vann för där är det ju (förmodligen) inga tvivel. 🙂

 7. Johanna

  @sandra Är rätt säker på att Finland tar sig till final p.g.a att de är ensamma i sin genre och i detta balladträsk verkligen sticker ut. Jag tror inte heller att Albanien går vidare. Däremot kanske Danmark.

 8. Sandra

  @Johanna Det är bara vad du tror. Kul att vi tycker och tänker olika, vi får väl se vad de andra tycker.

 9. Johanna

  @sandra Ja jag tycker det är charmen med tävlingen att man tycker olika! Sedan har jag rankat Finland sist av alla låtar bör tilläggas men tror ändå den tar sig till final☺

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se