SverigeEn av de lokala vinnarna av Svensktoppen nästa har visat sig ha tävlat med en låt som även tävlade i Litauens TV-sända uttagning till Eurovision Song Contest 2015, vilket strider mot reglerna, och har därmed diskats och ersatts av en ny artist.

Artisten som diskats är Louise Lane med låten “Feel my love“, av Jonas Liberg och Claes Andreasson, och i stället så blir det tvåan Travellers och låten “Darkest night” som utses till P4 Sjuhärad-vinnare.

Nu ska en jury välja ut 8 finalister av de 25 lokala vinnarna, se uppställning av dem på sverigesradio.se, innan finalen avgörs den 6:e september.

Som det meddelats tidigare så kommer TV-bolaget SVT att erbjuda en av de åtta slutliga riksfinalisterna en plats i Melodifestivalen 2016. (Källor: sverigesradio.se och schlagerpinglan.se)

Uppdaterat 2015-08-13: Finalisterna presenteras i P4 den 16:e augusti, kl. 10:03–10:45.

Schlagerpinglan: Att det skulle vara frågan om ett medvetet fusk, som jag läst att någon sida försökt få det till, har jag svårt att tro då det vore väldigt naivt att tro att ingen skulle känna igen “Feel my love” från årets uttagning i Litauen, som ni kan läsa mer om här.

Nej, det är nog snarare frågan om ett beklagligt missförstånd som tyvärr kostade en ung artist chansen att få vara med i finalen av Svensktoppen nästa, som ni kan läsa mer om här, och kanske även Melodifestivalen.

Om det nu var Melodifestivalsplatsen som lockade 16-åriga Louise Lindberg så kan hon ju alltid trösta sig med att Hasse Andersson i årets upplaga visade att det aldrig är för sent att göra succé-debut i Melodifestivalen, så även om det just nu måste kännas väldigt hårt så är det tidsmässigt knappast någon större fara. Lycka till i framtiden. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se