Sverige Efter gårdagens tragiska besked om att SVT var tvugna att diska “Himmel för två” med Anna Book från deltagande i Melodifestivalen 2016, då låten redan tävlat i Moldaviens ESC-uttagning 2014 så meddelar de nu att Anna Book gått med på att, som gästartist utom tävlan, framföra sitt bidrag på lördag.

Den första deltävlingen av Melodifestivalen 2016, den 6:e februari, kommer därmed att innehålla 6 tävlande bidrag i stället för sju men eftersom Anna Book tackat ja till att vara gästartist så lär detta inte påverka sändingstiden. (Källa: svt.se)

Lyssna på de relaterade låtarna här:
Himmel för två“, Anna Book (“Melodifestivalen 2016”)
Taking Care Of A Broken Heart“, Felicia Dunaf (“O melodie pentru Europa 2014”, Moldavien)
ABC“, Anna Book (5:a i “Melodifestivalen 1986”)
ABC“, Anna Book (musikvideo)
Det finns en morgondag“, Anna Book (delad 7:a i “Melodifestivalen 1987”)
Samba Sambero“, Anna Book (9:a i “Melodifestivalen 2007”)

Schlagerpinglan: Jag tycker egentligen inte att uttrycket “slutet gott, allting gott” passar in här, då jag fortfarande är väldigt ledsen för Annas skull, men eftersom man aldrig riktigt vet hur framtiden kommer att bli så var detta förmodligen inte det sämsta alternativet. Vi får aldrig veta om “Himmel för två” hade skrällt och gått direkt till final eller kanske åkt ut direkt och glömts bort lika fort som studiolamporna släckts.

Vi vet i alla fall att Anna Book nu får göra ett framträdande som man garanterat kommer att komma ihåg och det är ju sådana ögonblick som gör Melodifestivalen så speciell. Synd bara att omständigheterna är som de är. Men, men… jag tycker att det är starkt utav Anna att ställa upp och bjuda på sitt jubileumsframträdande (30 år sedan “ABC”) och önskar henne lycka till på lördag. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Melodifestivalen 2016: Anna Book blir gästartist”

 1. hej

  Hoppas hon får en automatisk plats i mellon nästa år, som en kompensation för det som hände i år.

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Enligt aftonbladet.se så har Fredrik Kempe erbjudit sig att skriva en låt till Anna till nästa års MF och förhoppningsvis så stämmer det. Hur som helst så hoppas jag, liksom du, att Anna Book får en garanti-plats i MF 2016, då ett extraframträdande i en deltävling knappast gottgör för det hon går igenom just nu.

 3. hej

  Camilla Läckberg är också med och samarbetar med nästa Anna Book bidrag, ska bli någonting i stil med Abbas Bang-a-boomerang.

 4. Schlagerpinglan

  @hej, Det låter ju som en bra lösning… om bara bidraget kommer med i MF 2017 också och inte sållas bort på vägen.

 5. hej

  Ja, Anna ska få en garanterad plats i mello, oavsett bidrag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se