Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2016, den som utspelar sig i Malmö den 13:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån både från expressen.se och Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så bjuder SVT på väldigt mycket info på svt.se/melodifestivalen, bl.a. Minut-för-minut-schema och foton från repet.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben och Poplight där 934 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
1. “We Are Your Tomorrow“, David Lindgren (33,5%) 1. Isa (1,30)
2. “Save Me“, Wiktoria (26,3%) 2. David Lindgren (1,75)
3. “I Will Wait“, Isa (18,2%) 3. Wiktoria (2,30)
4. “Hunger“, Molly Pettersson Hammar (10,4%) 4. Molly Pettersson Hammar (2,50)
5. “Faller“, Krista Siegfrids (6,4%) 5. Krista Siegfrids (3,85)
6. “Håll mitt hjärta hårt“, Patrik Isaksson,
Tommy Nilsson & Uno Sveningsson (4%)
6. Patrik, Tommy & Uno (7,00)
7. “100%“, Victor och Natten (1,1%) 7. Victor och Natten (31,00)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Efter gårdagens smyglyssning så var det främst Isas “I Will Wait” som gjorde intryck på mig och därför gillar jag vad jag ser i oddsväg. 🙂 Jag tyckte dock även att “Håll mitt hjärta hårt” och “Faller” verkade intressanta men i de fallen kan jag inte hitta något uppmuntrande vare sig från publikundersökningen eller oddsen. Klart är i alla fall att jag kommer att titta extra noga på Wiktorias nummer på lördag för uppenbarligen är det något där som jag totalt missat. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2016: Snabbkoll på Malmös publikrep”

 1. André

  Aldrig varit så osäker på en deltävling förut, det här är den jämnaste och mest ovissa jag någonsin sett. Ingen av låtarna verkar direkt dåliga och kvällens deltävling kommer verkligen vara mer spännande än något annat program.
  Märker att vi har gemensamma favoriter den här veckan, Pinglan. 🙂 “I will wait” och “Håll mitt hjärta hårt” är nämligen de två jag själv också ser mest fram emot ikväll. Det förvånar mig lite att två ballader verkar mest intressanta, eftersom jag också gillar den genre som David Lindgren sysslar med och gillar Mollys röst. Men Isa tycks ha en modern ESC-ballad och det kan man ju inte säga nej till, medans de tre äldre herrarna står för det mogna och traditionella vackra. Jag tar publikundersökningar med en viss nypa salt och oddsen likaså, särskilt eftersom alla tycks vara osäkra på hur det blir ikväll. Isa är jag säker på går till final och har visserligen tippat att David gör henne sällskap men blir inte heller förvånad om “Håll mitt hjärta hårt” tar över och går till final heller. Verkligen vad som helst kan hända ikväll. Ska jag tippa (är beredd på att ha många fel) säger jag Isa och David till final, Molly och “Håll mitt hjärta hårt” till andra chansen. Men det är verkligen med stor osäkerhet, större än någonsin.

  Ser i alla fall fram emot ikväll för spännande blir det! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @André, Mmm… svårtippad skulle även jag vilja beskriva kvällens deltävling och ser din gissning som helt realistisk. Själv behöver jag både fullversioner och live-framträdanden för att våga mig på något… men inte ens det lär hjälpa. Kommer fortfarande ihåg förvåningen över resultatet från förra veckan. 😛 Spännande ska det bli i alla fall. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se