ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Bosnien och Hercegovina
Land: Bosnien och
Hercegovina
deltagit 18 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: BHRT se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1993 Fazla kom 16:e av 25 med “Sva Bol Svijeta

Bosnien och Hercegovinas ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015:
2014:
2013:
2012: Korake Ti Znam“, Maya Sar Internval 18:e i finalen
2011: Love In Rewind“, Dino Merlin Internval 6:a i finalen
2010: Thunder And Lightning“, Vukašin Brajić Internval 17:e i finalen
2009: Bistra Voda“, Regina Internval 9:a i finalen
2008: Pokušaj“, Laka Internval 10:a i finalen


Bosnien och Hercegovinas ESC-2016-bidrag:
“Ljubav Je”, Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala

Lyssna på Bosnien och Hercegovinas Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Ljubav Je officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: presentations-videolive i Amsterdaminstrumental versionengelsk version: “Love is all”engelsk text
Artister: Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala officiell webbsidayoutubewikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (1:31 – 20:e april)
Intervju av wiwibloggs (5:35 – 10:e april)
Intervju av esckaz.com (4:56 – 9:e april)

Startnummer: nr 17 Semifinal 1 (10:e maj)
Låtskrivare: Almir Ajanović (t&m), Jasmin Fazlić (t)
Uttagning: Den 25:e november meddelade TV-bolaget BHRT att de internt utsett Dalal Midhat Talakić (sångerska), Fuad Backović-Deen (sångare) och Ana Rucner (cellist) att få representera landet i ESC 2016. Senare tillkom även rapparen Jala. Tävlingsbidraget presenterades under högtidliga former vid en ceremoni i Sarajevo den 19:e februari. Läs mer om internvalet här: “Deen, Dalal och Ana för Bosnien och Hercegovina 2016!” – “Bosnien och Hercegovinas Eurovision-bidrag 2016

Presentationer av bidraget och artisterna + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-04-30): Ej vidare till final (plats 12 av 18) & botten-10 (plats 36) av de 42


Åsikter och spekulationer om Bosnien och Hercegovinas bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final Bosnien och HercegovinaBosnien och HercegovinaBosnien och HercegovinaBosnien och HercegovinaBosnien och Hercegovina Betyg: 3 / 5
Då jag älskar Balkanballader men är lite mer reserverad när det kommer till olika former av rap så blev jag väldigt överraskad av min egen uppfattning av årets bosniska bidrag. Även om själva cello-inslagen är underbart vackra så tycker jag att ballad-delen saknar den där nerven som tar andan ur mig. Istället blir det lite långrandigt i längden och förvånansvärt nog så är det Jalas avslutande rap som kommer in som en frisk fläkt och räddar bidraget för mig. Egentligen unnar jag “Ljubav Je“ en plats i finalen, men då jag rankar tio semi-1-bidrag högre så finns det oturligt nog ingen plats för dem där. Kanske resonerar jag annorlunda efter att ha sett allas slutliga live-framträdanden.
Schlagerpinglan tror: Till final
Ser man enbart till oddsen så lutar det åt att det inte blir någon rolig come-back för Bosnien och Hercegovina men i det här fallet tror jag att de är missvisande. Visserligen börjar de om på en ny kula efter tre års frånvaro, men jag tror likväl att de kommer att håva in tillräckligt med röster för att fortsätta sin fina svit med enbart final-platser. Det är trots allt det närmaste en Balkanballad vi kommer i år och av vad jag sett så här långt så tror jag faktiskt att denna lite ovanliga mix kommer att fungera live.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Inför ESC 2016: Bosnien och Hercegovina – “Ljubav Je” – Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala”

 1. Alex

  Alltså tre låtar i en känns det som. Spretar för mycket för att riktigt nå stort. Allt blir inte bättre bara för att man kastar in allt möjligt. Det måste länderna lära sig. Plats 28 på min lista.

 2. Adri

  Nej jag hoppas verkligen inte låten avancerar, men det kommer den med absolut största sannolikhet göra… på bekostnad av någon betydligt bättre :/ Plats 33 på min lista. Rap-delen är den bästa delen i låten, de borde ha spunnit vidare på den istället för att lägga så mycket tid på de två tråkiga och opersonliga artisterna :/ Nej, det här har mycket potential som den inte lever upp till på låååånga vägar.

 3. Kerstin

  De första 50 sekunderna är riktigt bra och lovar mycket men sen havererar det för mig. Jag förstår inte alls vad den där rapparen tillför till bidraget, det känns fullständigt malplacerat just i den här låten tycker jag. Men jag får nog hålla med Adri här att artisterna känns ganska tråkiga. Jag tror inte det här räcker för att ta Bosnien-H. till final. Betyg 2/5.

  Bästa låten som Bosnien-H. deltagit med får bli deras bidrag Lejla från 2006.

 4. Daniela

  Anledningen att jag tycker om detta bidrag är just för att den behåller en del av” balkanballaden”, de sjunger på deras språk och sedan gillar jag “partin” väldigt mycket. Rapparen störde mig i början, men sedan inte! De kommer att få många av mina röster! Både i semifinal och final!

 5. Daniela

  http://youtu.be/SXlIN3mcsH4

  Jag lyssnat just på deras låt 2006, älskar den och Serbiens “Lane moje”❤️
  http://youtu.be/z7OvpjplJ_8

 6. Daniela

  Och även “Oro” från 2008!
  http://youtu.be/CMt5RCrl8qM

  Hoppas verkligen att Balkan-balladerna inte är “utrotningshotade”, verkligen inte!

 7. Daniela

  “Cello- partin” menade jag i mitt tidigare inlägg! Missade ett ord! ☺️

 8. Micke

  Dyra artister i samma bidrag hur kan det bli? Om vi börjar med Ana Rucner så är hon för mig en av de största höjdpunkterna överhuvudtaget i ESC 2016. Hennes cello dominerar fullständigt och det finns stunder då jag önskar de övriga tre bara kunde hålla igen truten. Det här är det verkliga ESC med allt vad det innebär, hjärta, själ, nationalitet, äkthet and you name it.

  Jag tycker det är så löjligt när panelen ger 10 poäng till flertalet bidrag i inför ESC. Eller likaså noll poäng. Då har de verkligen inte förstått betygsättning. 10 poäng betyder att det kan inte bli bättre och noll poäng att det inte kan bli sämre. Jag har aldrig någonsin gett en tia till något bidrag i ESC för inget har varit så bra det kan bli. När det gäller noll poäng har det bara hänt en gång och det var Österrike 2012 för det var verkligen så uselt som det någonsin kan bli. Skrattretande att panelmedlemmar kan ge 10 p till flera bidrag i samma program. Det visar bara hur äkta de är.

  Vad vill jag då ha sagt med detta? Jo, jag återvänder till Ana Rucner och hennes cello. Om det bara handlade om henne hade det varit snubblande nära en tia från mig. Nu handlar det inte bara om henne utan där är tre till inblandade. Tre andra som påbörjas av Fuad Backović-Deen som tyvärr inte innehar den kraft och pondus för att riktigt övertyga om bidragets äkthet, dock helt ok. Därefter dyker Dalal Midhat Talakić som får mig på rätt köl igen men det jag inte visste vid första lyssningen var att den totala katastrofen väntar i hamnen i form av en fullständigt malplacerad rapare. Hur tänkte de här egentligen? Ana Rucner är väldigt nära 10 poäng, de två sångarna tillsamman en sjua då de bär fram det Ana byggt upp av äkthet. Att sedan en fullständig katastrof knappt värd en etta sedan dyker upp kan ändå inte förstöra helheten som säger att det är ett mäktigt och bra bidrag. Dessutom framfört utan ett spår engelska. Bara en så sak ger extrapoäng. Bra gjort Bosnien-Hercegovina

  Så då bäst och sämstutnämningen. Tänk att ha haft ett så fantastiskt bidrag som Hari Mata Hari med Leijla från 2006 och ändå inte bli bästa bidrag från detta land. För tre år senare dök ett av tidernas bästa bidrag upp och det slår inte ens Leijla på handen.

  https://www.youtube.com/watch?v=liGJ3zo8uW4

  Sämst då? Ja kan det bli något annat än In the disco med Dean? Knappast va? :-9

 9. Micke

  Inte dyra artister utan FYRA 🙂

 10. Marcus

  Åh vad jag saknar 2004! In The Disco, åååh åååh!

  Vet inte vad jag ska tycka om låten. Jag gillar den men den ger mig huvudvärk… Klarar sig till final oavsett.

  Bosniens sämsta: Maya Sar och Korake Ti Zzz… zzz….

  Bosniens bästa: dött lopp mellan Putnici och Na Jastuku Za Dvoje/Fairytales About Love

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se