SverigeDen 7:e augusti presenterades de åtta riksfinalisterna av “Svensktoppen nästa“. Se listan med de utvalda artisterna och bidragen här nedan eller lyssna på hela presentationen i efterhand via sverigesradio.se.

Den slutliga vinnaren utses med hjälp av en kombination av juryns röster, som lämnas på plats vid finalen som direktsänds kl. 14:03-16:00 i P4 från Linköpings stadsfest den 28:e augusti, och publikens sms-röstning, som drog igång redan då finalisterna presenterades och där det finns ett maxtak på 10 röster per abonnemang och röstningsomgång. Läs mer om röstningsreglerna på sverigesradio.se.

Juryn som valde ut finalisterna var: Kerstin Behrendtz (Sveriges Radio), Rita Jernquist (Sveriges Radio), Carolina Norén (Sveriges Radio), Christer Björkman (SVT) och ordförande Maths Broborg (Sveriges Radio) medan Carolina Norén och Henrik Olsson agerar programledare och husbandet leds av Andreas Landegren.

Förutom att vinnaren får en chans som utmanare på Svensktoppen så kommer en av de åtta riksfinalisterna att erbjudas en plats i Melodifestivalen 2017. (Källa: sverigesradio.se)

Uppdaterat: Resultatet av Svensktoppen Nästa 2016 hittar ni här medan genomgången och mina personliga betyg av de tävlande bidragen finns här.

Finalisterna av “Svensktoppen nästa 2016” (varav en artist får en plats i Melodifestivalen 2017):
1. Rising rivers“, Jimmy Ottosson P4 Halland
2. Do Your Thing“, Small Town Girls P4 Dalarna
3. Allt Som Vi Va“, Mackan n’ Matthew P4 Sjuhärad
4. 2 Wrongs Don’t Make 1 Right“, SaVe P4 Norrbotten
5. Sluta Gömma Dig“, Vindstyrka 12 P4 Göteborg
6. Bullshit Affair“, LiRic P4 Uppland
7. Need To Feel“, Les Gordons P4 Örebro
8. Intoxicated“, Noomi P4 Jönköping
De övriga 17 lokala vinnarna av “Svensktoppen nästa 2016” (som ej nådde riksfinalen):
“Making me so loving you”, MAGA, P4 Malmöhus
“Bring out the Love”, Erik Toro & The Dimpker Brothers P4 Stockholm
“Collide”, Maja Söderström P4 Kalmar
“Unbreakable”, Henwall P4 Blekinge
“Run”, Cili P4 Sörmland
“10 000 timmar”, Dan Hellströms Projekt X P4 Jämtland
“Yours Tonight”, Hometown Marie P4 Skaraborg
“Heart”, V&CK P4 Östergötland
“Orden hänger kvar”, Tilda Anvemyr P4 Västmanland
“Free”, Nelli P4 Gotland
“End of Time”, Fanny Pålsson P4 Kristianstad
“Golden frame”, Matilda & Stefan P4 Värmland
“Cherry eye road”, Louise Åslund P4 Västernorrland
“Mitt brustna hjärta”, Bjarnez P4 Väst
“Animal”, Niklas Andersson P4 Västerbotten
“Hold on”, OH – feat. Emma Svensson & Ellinor Olsson P4 Gävleborg
“Let my mind”, Agnes Persson P4 Kronoberg

Schlagerpinglan: Förra året hade jag Michael Fannon som favorit med låten “Kommer tid, kommer råd” och det var mycket riktigt han som vann hela “Svensktoppen Nästa 2015”, se resultatet här. Tyvärr så lyckades han inte övertyga MF-teamet utan den platsen gick i stället till trion Smajling Swedes / SMILO, vilket resulterade i ännu en missad final för de nu ganska många Svensktoppen Nästa-artisterna i Melodifestivalen, se sammanställning nedan.

Vad gäller årets finalfält så har jag ännu inte hittat någon riktigt intressant låt – även om jag i nuläget lutar åt att “Intoxicated” med Noomi mycket väl kan komma att bli min personliga favorit. Men, men… i slutändan så betyder det inte så mycket då det är artisterna och inte låtarna som tävlar om MF-platsen, och deras live-förmågor vet jag inte så mycket om. Jag är bara glad över att det finns lite nya låtar att lyssna på som kan lindra den allt mer påtagliga ESC-uttagnings-abstinensen. 🙂

“Svensktoppen Nästa”-artisternas tävlingsbidrag samt resultat i Melodifestivalen:

2016: Smajling Swedes
(“Goosebumps”)
Weight of the World“, SMILO 5:a i deltävling 3
2015: Kalle Johansson
(“Den Där Dan”)
För din skull 6:a i deltävling 3
2014: EKO
(“Yellow”)
Red 8:a i deltävling 3
2013: Terese Fredenwall
(“Drop the Fight“)
Breaking The Silence 5:a i deltävling 4

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Svensktoppen nästa 2016: Lyssna på finalisterna”

 1. hej

  Jag minns att jag hade samma favorit som dig förra året, och att jag när jag lyssnade på “Weight of the world” för första gången så tyckte jag att det inte att det var speciellt medryckande och att det var mest som några Avicci eller Swedish House Mafia wannabees. Men sedan fastnade låten och jag började gilla den, det var då jag insåg att SVT gjorde rätt val.

  Vad gäller i år är det ingen för tillfället på Michael Fannon nivå, men jag lutar åt LiRics låt “Bullshit affair”, men har “Need to feel som reserv. I övrigt spelar det ingen roll, dessutom handlar det ju som du säger om deras liveförmågor. Men det ska bli roligt att se vad som händer i den första etappen av NF-säsongen!

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Jag stannade däremot kvar vid känslan att “Weight of the world” var lite för wannabee-aktig och därför var det helt enkelt inte något för mig. Trots det så tror jag att det mycket väl kan ha varit det “rätta valet” då man knappast kommer 5:a i en deltävling om man inte har ett stort stöd från de som röstar. 🙂

 3. Adri

  Jag personligen gillar “Do your thing” men det spelar väl inte så stor roll eftersom låten kommer bytas men eftersom den låten för mig är överlägset bäst så håller jag ändå en liten tumme för “Small town girls” men jag är beredd att det intrycket kan ändras 🙂

 4. Schlagerpinglan

  Adri, Roligt att du nämner just “Do your thing”, för även om den inte tillhör mina favoriter i nuläget så är det den som förföljer mig och som jag inte kan få ut ur huvudet. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se