sverige Artisterna som kommer att tävla i Melodifestivalen 2017, Sveriges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, kommer att presenteras under en presskonferens onsdagen den 30:e november, ev. kl. 09:30.

Som vanligt kommer presentationen att kunna följas via svt.se/melodifestivalen. Om man däremot tänker att anmäla sig som publik och vill ha chansen att vinna ett VIP-pass, som ger möjlighet till fototillfälle med några av artisterna, så hittar man mer information om det på SVT:s hemsida. (Källor: svt.se och escsverige.blogspot.se)

Schlagerpinglan: 28 artister ska tävla men så här långt har Aftonbladet endast 15 namn på sin lista över “klara” artister, se senaste artistspekulationslistan. Antingen så kommer vi att få en presentation med mängder av överraskningar eller så har vi en vecka full med uppdateringar av listan framför oss. Vilket som låter bra för min del. 😀

Vad gäller valet av datum för presentationen är jag däremot lite mer splittrad. Den 30:e november klockan 10:00 CET är ju redan inbokad för liveauditioner i Vitryssland. Nåja, det är väl inte ESC-säsong på riktigt om man inte har minst två sändningar igång samtidigt. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Sverige i ESC 2017“.
Mer om ESC-ländernas val och förberedelser hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Artisterna presenteras på onsdag”

 1. Adri

  Offtopic:

  Jag har hört intensiva rykten från diverse ESC-sidor om att Storbritannien kommer representeras av GEM (med andra ord, forna Spice Girls)

  Jag hoppas innerligt att detta är så icke-sant det bara kan bli. Spice Girls på 90-talet hade en medlem som faktiskt hade talang, Melanie C men nu är hon inte med längre. Så om de faktiskt blir valda som ryktena (poängterar att det bara är rykten) säger så kommer det vara tre falska röster som med största sannolikhet kommer uppträda med en cheesy 90-talsdänga.

  Vilket inte riktigt känns som vad Storbritannien behöver för att förbättra sin ESC-status.

  Om jag får helt fria tyglar att välja en aktuell brittisk artist att representera Storbritannien hade jag lätt valt Dua Lipa. Men med tanke på att hon är mitt uppe i en respektabel utlandskarriär och för tillfället håller på och släppa sin första singel i USA så känns det inte så troligt. Men… man får väl drömma?

  (Hennes grymma låt “Blow your mind” är nog den låten jag spelat mest här hemma denna hösten 2016. Dua är fantastisk.)

  Även: Birdy, Clean Bandit eller Jess Glynne känns som riktiga drömval för Storbritanniens ESC-räkning. Men alla dem känns också lite för upptagna i nuläget 🙁 kanske om 10-15 år…

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Här håller jag helt med dig. Efter att lyssnat på “Song For Her” så förstår jag inte hur man kan tokhylla den, om man inte är ute efter positiv uppmärksamhet till sin blogg kanske. 😉 Själv tycker jag att det hade varit jätteskojigt om Spice Girls (i någon skepnad) tävlade i ESC, men då ska det vara med en låt som har en rimlig chans att ta sig upp i topp-20. Detta tror jag, tyvärr, inte att “Song For Her” har.

 3. Adri

  Om Storbritannien vill skicka lite 90tals-nostalgi (vilket jag absolut inte är emot i sig) så hoppas jag hellre de skickar Melanie C solo.

  Hon har ganska många låtar jag faktiskt lyssnar på ganska regelbundet; klassikern “I turn to you”, “Think about it” och sen framför allt “Never be the same again”. Fantastiska låtar, speciellt den sistnämnda! 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se