Sverige Schlagerpinglan: Torsdag betyder ju som sagt repetitioner på scenen för artisterna inför veckans deltävling av Melodifestivalen och små smakprov till oss. Än har inte alla de små halvminuters-klippen presenterats men minut-klippen av studioversionerna är fria att lyssnas på.

Detta gör att jag redan nu kan göra det jag brukar: presentera bidragen i den ordning jag själv rankar dem, efter att ha hört de små smakproven några gånger.

Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2017:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“A Million Years”, Mariette
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson)
“Good Lovin'”, Benjamin Ingrosso
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Pardon)
– – –
“I Don’t Give A”, Lisa Ajax
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad)
“Himmel och hav”, Roger Pontare
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Thomas G:son, Alexzandra Wickman)
– – –
“Hearts Align”, Dismissed
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Ola Salo, Peter Kvint)
“Up”, Etzia
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett)
“Vart haru varit”, Allyawan
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Masse Salazar, Samuel Nazari)

Schlagerpinglan: Oj, detta var en helt annan upplevelse än den SVT bjöd på förra veckan. Då hittade jag två bidrag som jag gillade direkt och två som verkade lovande. Denna vecka kan jag tyvärr inte hitta något bidrag som får mig att längta extra mycket till lördag. Förhoppningsvis betyder detta endast att låtarna gör sig bäst live och i fullversion. 😉

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Malmö-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Lyssna på andra veckans bidrag”

 1. Lukas

  Näe det här var en klart mycket svagare vecka, och en deltävling som jag förmodligen inte kommer följa. Mitt intryck av låtarna så här långt lyder i alla fall:

  1. Mariette – “A Million Years”
  Mariette är tillbaka, men vad har hänt? Det märks att hon inte har samma låtskrivare med sig som 2015, för det här var bara intetsägande. Typisk EDM-pop i ett för långsamt tempo och ett konstigt scenframträdande som jag inte riktigt tycker passar med den. Det här kan jag inte godkänna, det är för mycket som felar.

  Mitt betyg: 1
  Tippning: Till final

  2. Roger Pontare – “Himmel Och Hav”
  Här är jag ambivalent… Pontare har varit en av mina favoritartister i detta sammanhang med sin röst och sina texter, men det här måste nog vara den sämsta låten han tävlat med. Av det jag hört känns det inte som att låten kommer igång ordentligt. Snacka om bortkastad potential. Tror dock han kan göra ett fint framträdande.

  Mitt betyg: 3
  Tippning: Femma

  3. Etzia – “Up”
  Karibisk house som skulle kunna ha gjort SaRaha avundsjuk. Ingen större höjdare för mig, mest pga att det här inte är min genre alls. Å andra sidan hittar jag inga direkta fel i låten som skulle aspirera på lägre betyg.

  Mitt betyg: 2
  Tippning: Sexa

  4. Allyawan – “Vart Haru Varit”
  Ja, här har vi alla fall en tydlig hook. Känns ganska lättsam, inte överdriven… finns inte så mycket att orda om denna, egentligen. Verkar dock inte ha med nån toppstrid att göra

  Mitt betyg: 3
  Tippning: Sjua

  5. Dismissed – “Hearts Align”
  De som vet hur jag är bör nog tänka att jag skulle gilla den här. Och till viss del stämmer det. Men det når inte hela vägen fram för mig… återigen tycker jag inte att låten kommer igång ordentligt, ingen greppande refräng. Känns lite som ett albumsspår för detta band.

  Mitt betyg: 3
  Tippning: Andra chansen

  6. Lisa Ajax – “I Don’t Give A”
  Återigen en låt med bortkastad potential. I det här fallet är melodin bra, vilket sätter en god grund. Det som gör det knasigt är dels texten (sluta repetera titeln, och vårda språket!), men också har jag svårt för Ajax röst… den känns ganska skränig och lite gnällig. En annan sångare, samt väck med texten, så hade denna kunnat bli en fyra.

  Mitt betyg: 3
  Tippning: Till final

  7. Benjamin Ingrosso – “Good Lovin'”
  Ojojojojoj… så himla smörigt, så himla barnsligt! Har man en artist som är tydligt influerad av Justin Bieber så kan man ge sig den på att han kommer sjunga med en babyröst… låten ger jag inte mycket för heller, typisk pojkbandspop där också… Förlåt alla som gillar denna, men det här var inte bra. Benjamin kanske skulle kunna vara bra som artist, men han blir bara en kopia här.

  Mitt betyg: 0
  Tippning: Andra chansen

 2. Lukas

  För att summera mitt tidigare inlägg kan jag säga att det här var en mycket svag vecka. Vinnarlåten finns definitivt inte här. Och jag saknar Nano! Även om han ändå kommer tillbaks på finalen.

 3. Veronica

  Oj de två bidrag som utmärkte sig mest för dig gjorde även det för mig men inte riktigt på samma sätt. Mariettes bidrag var det enda där jag kände att det kanske kan hända något. Benjamins var precis tvärtom det bidrag jag kände var tråkigast

 4. Marcus

  Det verkar gå troll i att jag ska tycka tvärtemot de flesta tydligen… Jag tycker det här är en MYCKET roligare vecka än förra, och det är egentligen bara ett bidrag jag skulle vilja dismissa från tävlingen.

  Marietta lyser som den stjärna hon är i en helt fantastisk liten poppärla, och jag hoppas hon tar unga och fräscha Benjamin med sin somriga bagatell med sig till finalen. Allyawan och Etzy känns moderna, Pontare är tidlöst klassisk som alltid. Lisa Yes har en rätt skön låt med attityd, synd bara att hon är så mellanmjölkig som artist.

 5. hej

  Mariettes låt är den bästa den här veckan enligt, sedan kommer resten av bidragen i en jämn ok smet. Och det är ingen som når upp till Nanos nivå.

 6. Isabell

  Håller med… Ingen favorit direkt efter har lyssnat igenom 1 minut av lördagens bidrag.
  Gillar nog bäst Mariettes, Benjamins och Dismissed bidrag, men som alltid kan jag ändrauppfattning på lördag kväll! 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se