Inför Eurovision 2017: Vecka 7

2017-02-13 (måndag)

Veckoschema 7 – Eurovision Song Contest 2017

Måndag – 13:e februari
Israel Israel: “Next Star 2017”Final
(se: “Inför finalen av Rising Star 2017“)
Fredag – 17:e februari
Slovenien Slovenien: “EMA 2017” – Semifinal 1
20.00 CET (se: “Allt inför “EMA 2017”-semifinalerna“)
Lördag – 18:e februari
Ukraina Ukraina: Nationell uttagning – Semifinal 3
18:00 CET (se: “Inför den tredje semifinalen“)
Ungern Ungern: “A Dal 2017”Final
19.30 CET (se: “Allt inför finalen av A Dal 2017“)
Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2017” – Deltävling 3
20.00 CET (se: “Lyssna på Växjös bidrag“)
Slovenien Slovenien: “EMA 2017” – Semifinal 2
20.00 CET (se: “Allt inför “EMA 2017”-semifinalerna“)
Litauen Litauen: “Eurovizijos 2017” – Show 7
20:00 CET (se “Allt inför den sjunde “Eurovizijos”-showen“)
Polen Polen: “Krajowe Eliminacje 2017”Final
20.30 CET (se: “Inför “Krajowe Eliminacje”-finalen“)
Estland Estland: “Eesti Laul 2017” – Semifinal 2
20:35 CET (se: “Inför andra “Eesti Laul”-semifinalen“)
Malta Malta: “Malta Eurovision Song Contest 2017”Final
21.00 CET (se: “Inför “MESC 2017”-finalen“)
Söndag – 19:e februari
Lettland Lettland: “Supernova 2017” – Semifinal
20:25 CET (se: “Allt inför Supernova-semifinalen“)
Portugal Portugal: “Festival da Canção 2017” – Semifinal 1
22:05 CET (se: “Inför “Festival da Canção”-semifinalerna“)

Schlagerpinglan: För mer information om ländernas respektive uttagningar, klicka på ländernas flaggor ovan. Resten av ländernas 2017-planer, utvalda bidrag samt länkar till deras samlings-sidor hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Inför Eurovision 2017: Vecka 7”

 1. Marcus

  Lördag blir ju en mardröm, hur fanken ska man lyckas välja? :O

 2. Micke

  Om jag har tid blir det Malta, Polen, Ungern och Estland. Hur gör du Marcus 🙂

 3. Micke

  MALTA:
  Drömvinnare: “Tonight“, Deborah C & Josef Tabone eller “Fighting to survive“, Cherton Caruana
  Mardrömsvinnare: “Unstoppable“, Brooke Borg

  POLEN: (Har inte lyssnat på alla. Fattas fyra bidrag)
  Drömvinnare: “Chcę tam z tobą być“, Paulla
  Mardrömsvinnare: “Ulalala“, Aneta Sablik

  UNGERN:
  Drömvinnare: “Origo“, Joci Pápai
  Mardrömsvinnare: “17“, Kállay Saunders Band

 4. Schlagerpinglan

  @Marcus, Då jag inte har någon “riktig” favorit kvar i Ungern så koncentrerar jag mig på finalerna på Malta och i Polen, men av tradition så “måste” jag se bidragen i Melodifestivalen när de framförs på lördagskvällen och jag är extremt nyfiken på Edgaras Lubys nya framträdande i Litauens uttagning, för att inte tala om Eesti Laul som numera är en måste-ses-uttagning för mig så svaret på frågan hur man ska lyckas välja… skulle även jag vilja veta. 😉

 5. Johanna

  @Schlagerpinglan Vet du när Malta börjar på lördag? Min plan är att hinna se så mycket jag kan av den efter Melodifestivalen om den inte börjar samtidgt. I andra hand (eller ja tredje då) blir det Polen…..2-3 streams samtidigt är inte så jobbigt om man bara vill:-)

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Enligt den officiella ESC-sidan så börjar Ungerns final klockan 19:30 och Polens final kl. 20:30 men när de börjar på Malta har jag ännu inte hittat några säkra uppgifter om, men återkommer när jag vet mer.

  Jag försöker själv att pussla ihop ett bra lördags-schema där jag ska kunna se allt det “viktiga” live för att sedan ägna söndagen/måndagen till att se ikapp allt jag missat. Det är dock imponerande hur många shower man egentligen kan följa samtidigt om man bara förbereder sig tillräckligt. 😀

 7. Marcus

  Melodifestivalen missas inte, den får tvn ta hand. Estland är det nya Sverige (fast man röstar i regel rätt där), så där är Ipaden bokad. Mobilen då? Jag går på rent ytliga skäl och väljer Ungern där – för Andras Kallay-Saunders är bae! <3

  Men sen älskar jag ju Malta om de väljer rätt… Och Ukraina har some good shit med. Slovenien är en annan favorit.

  Det är bara Polen och Lettland som känns som en axelryckning i jämförelse, så det blir länder jag följer i Pinglands rapporter istället.

 8. Micke

  Brukar inte vara så många som svarar när man frågar något men jag är en enveten jävel så jag försöker igen 🙂 Bidraget jag nu tänker fråga om är inte på min topp 10 än men fan vet rent ut sagt om den inte är där snart. Grejen är att när jag första gången hörde den undrade jag mest över vad det var för jädra dynga. Idag kan jag utnämna den till numero uno när det gäller att växa för växa har det sannerligen gjort. Från ren dynga till jädrigt mysig och vacker. Hade de bara gett fan i ordbajsandet efter 1.47 så hade den definitivt varit på min topp 10. Så vilket bidrag pratar jag om då? Jag pratar om ett bidrag i den ungerska finalen som efter att Vege van försvann nu är min favvis – “Origo“, Joci Pápai. Hade varit jädrigt kul att höra åsikter om bidraget vare sig det handlar om älskar eller hatar 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kommer att posta mitt inför-Ungerns-final-inlägg senare i dag, men redan nu så kan jag ju säga att just “Origo” är ett bra exempel på att man inte helt kan gå efter hur man uppfattar ett bidrag efter en lyssning. Jag gillade inte “Origo” alls i början, utan tyckte att det var alltför segt och enformigt men numera så hör jag en otroligt vacker låt när jag lyssnar på den. Dessutom så gör det färgglada framträdandet sitt för att lyfta fram låten ännu mer. Till skillnad från dig så tycker jag däremot att prat-delen livar upp det hela och gör att den blir lite mindre enformig men det hjälper inte helt. M.a.o. det är ingen riktig personlig favorit för mig… men i brist på sådana så ligger den riktigt bra till här. 🙂

 10. Micke

  Tack för svar Pinglan. Jo jag vet att du ska komma med din genomgång och den ser jag fram emot. I synnerhet då jag blivit förkyld igen. Verkar som jag nästan alltid blir sjuk efter att ha varit utomlands numera. Tråkigt som satan rent ut sagt. Jag frågar lite så här ibland då jag av naturen är en intresserad snubbe. Vill alltid veta vad andra tycker och känner oavsett vad det handlar om 🙂

  Vi är på samma linje Pinglan angående “Origo”. Tänk att ett så urtråkigt bidrag plötsligt kan förändras inombords på en och istället bli grymt vackert. Det är det som är musik. Jag har fem bidrag som jag gillar av Ungerns åtta finalister. Ja nästan sex så där är bara två jag inte gillar och de tycker jag direkt illa om. Vore själva……………….. om nån av dem gick och vann.

  Jag kom ihåg för något år sedan i Island. I finalen fanns tolv bidrag och det mirakulösa var att jag tyckte riktigt bra om elva av dem. Det tolfte tyckte jag dock riktigt, riktigt illa om. Missade finalen och kom in när det bara var två bidrag kvar och jag fick mig en chock. Det usla var ett av dessa. Tack och lov vann den inte 🙂

  Såg att fyra av de tio finalklara bidragen är på eget språk. Tänk om det ändå fick förbli så. Vitryssland tror jag inte ändrar. Italien och Frankrike är det en helt annan sak med. Livrädd för att de åter igen skitar ned sig med en brittisk refräng eller än värre. Albanien har jag redan gett upp att de ska behålla intakt.

 11. Adri

  Ser mest framemot Litauens deltävling på lördag (efter Melodifestivalen såklart).

  Nu ska ju de två som vunnit hos tittarna möta varandra. “I’m like a wolf” och “Get frighten”. Ska bli intressant att se vem som visar sig vara tittarnas “riktiga” favorit… i alla fall på lördag. Men då kan man i alla fall börja tippa lite grann 🙂 vem vet? Kanske det kommer in någon från sidan och tar alla tittar-poäng. Tror visserligen inte det men allt kan hända i Litauens uttagning.

  Allt som allt kommer i alla fall “I’m like a wolf” vinna över “Get frighten” på lördag då den redan fått juryns tolva medan “Get frighten” på lördag endast kommer få tre poäng av juryn. Så det är bara tittarna jag är nyfiken på 🙂 Heja Aiste! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se