Sverige I kväll klockan 20:00 startar den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2017, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, och den sänds från Växjö.

Showen kan ni följa både på SVT1, SVT Play och svt.se där det även finns en snabbguide med allt man behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer och annat intressant).

Här nedan ser ni vilka bidrag och artister som tävlar i kvällens deltävling, vilka låtskrivare som ligger bakom bidragen samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner, 0:30 från de inledande repetitionerna samt låttexterna och länkar till SVT:s artist-sidor där ni kan läsa mer om artisterna och bidragen.

Se även: “Snabbkoll på Växjös publikrep” för resultatet av publikundersökningen och oddsen efter det första genrepet med publik.

Lyssna på bidragen i Melodifestivalen 2017, Deltävling 3, Växjö 18/2:
1. “I Can’t Go On”, Robin Bengtsson
studioversionlåttextrep-klippSVT:s artist-sida
(text & musik: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg)
2. “Snurra min jord”, Krista Siegfrids
studioversionlåttextrep-klippSVT:s artist-sida
(text & musik: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares)
3. “Kiss You Goodbye”, Anton Hagman
studioversionlåttextrep-klippSVT:s artist-sida
(text & musik: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback)
4. “Gravity”, Jasmine Kara
studioversionlåttextrep-klippSVT:s artist-sida
(text & musik: Anderz Wrethov, Jasmine Kara)
5. “Boogieman Blues”, Owe Thörnqvist
studioversionlåttextrep-klippSVT:s artist-sida
(text & musik: Owe Thörnqvist)
6. “Crucified”, Bella & Filippa
studioversionlåttextrep-klippSVT:s artist-sida
(text & musik: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs)
7. “Gotta Thing About You”, Felix, Oscar & Omar / FO&O
studioversionlåttextrep-klippSVT:s artist-sida
(text & musik: Robert ”Mutt” Lange, Tony Nilsson)
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Uppladdningarna inför resten av kvällens åtta ESC-shower är redan klara, d.v.s. Semifinal 3 i Ukraina (kl. 18:00), Finalen i Ungern (kl. 19.30), Semifinal 2 i Slovenien (kl. 20.00), Show 7 i Litauen (kl. 20:00), Finalen i Polen (kl. 20.30), Semifinal 2 i Estland (kl. 20:35) och FinalenMalta (kl. 20.50). 😀

Nu ska jag bara lyssna in mig lite mer på de svenska bidragen innan uppmärksamheten återigen riktas mot de övriga ESC-showerna. Min personliga prioriteringsordning för kvällen är: Malta, Estland, Polen, Sverige, Litauen, Ungern, Ukraina, Slovenien, vilket känns lite konstigt då jag aldrig tidigare trott att något kunde konkurrera ut Melodifestivalen.

Jag kommer visserligen att ha MF-sändingen på i bakgrunden så att jag kan se alla bidragen framföras live, men däremellan så lockas jag mer av vad övriga Europa har att erbjuda. Varför klaga på MF-manus och mellanakter när det finns så mycket annat att välja mellan? Valet är fritt. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Lyssna på Växjös bidrag”

 1. Adri

  Oj, Jasmines låt förvånade mig väldigt. Jag trodde refrängen byggde upp till ett riktigt stort och dansvänligt EDM-dropp, men istället sänks tempot. Var inte förberedd på det. Känns lite som “Icebreaker” förra året där man bytade plats på hur tempouppdelningen brukar se ut.

  Hon är fortfarande min klara favorit dock! Absolut!

  Även om jag tycker detta är den svagaste semifinalen hittills är det också den mest spännande tycker jag 🙂 Det känns som den mest öppna deltävlingen. Den enda som man med säkerhet kan räkna bort är nog Krista!

  Får se ikväll! HEJA JASMINE!

 2. Marcus

  Alltså… HUR kan man tycka att det här är den svagaste deltävlingen? ALLA låtar ikväll kommer hamna i mp3-spelaren, att jämföra med två från vecka 1 (Ace/Dinah) och tre från vecka 2 (Mariette/Etzia/Benjamin). Nog för att tycke och smak är högsr individuellt, men någon rimlighet får det tamigfanken finnas, haha!

  Nåväl. Bäst den här veckan är tveklöst Anton! Låten hade jag kunnat skicka till Kiev, men av rapporterna ttror jag inte på att han klarar framträdandet såpass bra. Näst bäst är Bella och Filippa och FO&O.

  Sen kommer ett litet skutt till låtarna som är lagom bra utan att imponera, nämligen Robin och Jasmine. I en rättvis värld hade Robin dock kommit femma when all is said and done.

  Ett snäpp under igen så har vi härliga Owe. Gillar man Owe gillar man den här låten. Jag gillar Owe.

  Sämst låten den här veckan, men ändå helt okej… Krista. Kan inte Kempe ge henne en låt nästa år, snälla? Hon är ju fantastisk men hon får ju verkligen kämpa i uppförsbacke med låtmaterialet.

 3. Adri

  Håller med om Antons låt är bra (men inte Kiev-värdig dock) men i repklippet från i torsdags sjöng han riktigt dåligt faktiskt.

  Jag hoppas han är bättre ikväll! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se