Sverige Schlagerpinglan: Torsdag betyder ju som sagt repetitioner på scenen för artisterna inför veckans deltävling av Melodifestivalen och små smakprov till oss. I väntan på att de små halvminuters-klippen ska presenterats så kan man lyssna på minut-klippen av studioversionerna som redan släppts.

Som vanligt så presenterar jag här nedan bidragen i den ordning jag själv rankar dem, efter att ha hört de små smakproven några gånger. Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2017:s tredje deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“Boogieman Blues”, Owe Thörnqvist
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Owe Thörnqvist)
“Gotta Thing About You”, Felix, Oscar & Omar / FO&O
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Robert ”Mutt” Lange, Tony Nilsson)
– – –
“Gravity”, Jasmine Kara
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Anderz Wrethov, Jasmine Kara)
“Snurra min jord”, Krista Siegfrids
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares)
– – –
“Kiss You Goodbye”, Anton Hagman
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback)
“Crucified”, Bella & Filippa
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs)
“I Can’t Go On”, Robin Bengtsson
30-sekunders-rep1-minuts-klipplåttext & bidragsfakta
(text & musik: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg)

Schlagerpinglan: Ojsan, inför tjuvlyssningen så trodde jag att Robin Bengtsson var den som kommer att toppa min lista efter att lördagens deltävling avslutats men efter de inledande lyssningarna så ser det definitivt inte ut som det. Rent låtmässigt så var det i stället bidragen från Owe Thörnqvist, FO&O, Jasmine Kara och Krista Siegfrids som jag blev nyfiken på att höra mer av. Nu blir det rejält intressant att se hur det slutliga intrycket blir, för jag tror att fullversionerna och live-showerna kommer att göra sitt för att återigen ruska om åsikterna. Än är inte sista ordet sagt i frågan. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Växjö-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Lyssna på tredje veckans bidrag”

 1. Adri

  Skrev på det andra MF-inlägget men skriver här också:

  Hur jag tror det går:
  1. FO&O (Mest för att det är dem. Hade en okänd sjungit denna låt hade den antagligen inte ens gått till AC)
  2. Anton Hagman

  3. Robin Bengtsson
  4. Bella & Filippa
  —-
  5. Jasmine Kara
  —-
  6. Owe Thörnquist
  7. Krista Siegfrids

  Hur jag vill ha det:

  1. Jasmine Kara
  2. Bella & Filippa

  3. Robin Bengtsson
  4. Anton Hagman

  5. Krista Siegfrids

  6. FO&O
  7. Owe Thörnquist

  Svagaste deltävlingen hittills. Ingen konkurrerar med Ace och framförallt mästerverket som Mariette deltog med 🙂

  Tror och hoppas fortfarande på seger för Mariette! 😀

 2. hej

  Hur jag vill ha det:
  1. Robin Bengtsson
  2. Owe Thörnqvist (Alltid kul med något utöver det vanliga i mellosammanhang)
  3. Bella och Filippa
  4. FO&O
  5. Anton Hagman
  6. Jasmine Kara
  7. Krista Siegfrieds
  Låtmässigt var “I can’t go on” enligt mig bättre än “Boogieman Blues”, men det är “Boogieman Blues” som jag är mest nyfiken på.

  Hur jag tippar:
  Till final:
  FO&O
  Robin Bengtsson
  Till Andra Chansen:
  Owe Thörnqvist(Vi vet alla hur det gick för Hasse Andersson för 2 år sen, ioförsig kan man titta på hur det gick för Roger Pontare förra veckan, men ändå)
  Jasmine Kara
  Eliminering:
  5. Anton Hagman
  6. Bella och Filippa
  7. Krista Siegfrieds

 3. Marcus

  Inte en dålig låt den här veckan! Måste ha varit nångång tidigt 2006 det hände senast… Man blir nästan andfådd av alla bra låtar som avlöser varandra, även om slutvinnaren inte finns med här!

  Min tentativa ranking:
  1. Anton! Så “nyaolämpligamodeordet” bra!
  2. Bella & Filippa! Precis i tid när mitt schlagerhjärta behövde första hjälpen (fniss)!

  3. The FO&O. Sjukt bra och modern låt! Och det sista O:et kan vara det snyggaste som stått på en schlagerscen sen Otto Brandenburg på sin tid!
  4. Jasmine. Snyggt, fräscht… Men lite kluvet?

  5. Owe! Än kan gubben!

  6. Krista. Kom tillbaka när du har en riktig låt och vinn hela skiten!
  7. Robin. Kompetent. Trist. Mainstream.

 4. Lukas

  Och så kommer min review…

  1. Robin Bengtsson – I Can’t Go On
  Ajajaj, det här var inte bra. Ett problem jag ser med många av dessa pojkpoplåtar är att det ALLTID blir väldigt sliskigt! Benjamin Ingrosso hade samma problem förra veckan med sin låt, Robin Bengtsson tycker jag också är likadan. Det är så mycket som felar så jag säger, under all kritik!
  Betyg: 0
  Tippning: Till final (även om jag verkligen inte vill det)

  2. Krista Siegfrids – Snurra Min Jord
  Vet inte riktigt vad jag ska säga om denna. Den fick mig inte att höja ögonbrynen direkt. Enda jag kan komma på är att låten känns väldigt platt och anonym i detta sammanhang. Vilket kan aspirera på en jumbo.
  Betyg: 2
  Tippning: 7:a

  3. Anton Hagman – Kiss You Goodbye
  Den här känns i alla fall lite annorlunda jämfört med många av låtarna i denna genre. Inte lika överdriven. Inte alls smörig. Och ibland kan detta räcka för att jag ska gilla det. Inte illa, Anton!
  Betyg: 4
  Tippning: Andra chansen

  4. Jasmine Kara – Gravity
  En enkel housepoplåt med liten tendens att bli tjatig. Jasmine sjunger okej, låten är sisådär. Får inte riktigt grepp om låten. Finns inte så mycket att säga egentligen.
  Betyg: 3
  Tippning: Sexa

  5. Owe Thörnqvist – Boogieman Blues
  Hahahaha! Jag hade så himla kul när jag lyssnade på denna. Härlig rockabilly-pastisch som sticker ut från mängden, en härlig låt om rockabillyboogiemannen Owe Thörnqvist själv som av det jag hör av låten inger självdistans. Det här är verkligen lördagens outsider, och kan gå längre än vad vissa tror. Hoppas jag i alla fall!
  Betyg: 5
  Tippning: Andra chansen (Skrällvarning!)

  6. Bella & Filippa – Crucified
  Näe, det här gav mig inte mycket. Känns som ett urvattnat bonusspår på något tidigt Taylor Swift-album. Känns inte heller som att deras stämmor funkar så bra, det låter som det blir lite skränigt.
  Betyg: 1
  Tippning: Femma

  7. FO&O – Gotta Thing About You
  Kommer FO&O få sitt ordentliga genombrott här och nu på lördag kväll? Tveksamt, men kanske att det blir en radiohit längre fram. En ok arenapoplåt som har sin publik. Har inte så mycket att säga om det här heller.
  Betyg: 3
  Tippning: Till final

 5. Adri

  Jag är så emot SVTs system med förhandslyssning och förhandsvisningar.

  Kan de inte bara göra som mer eller mindre alla andra länders finaler och släppa alla 28 låtar samtidigt typ veckan innan cirkusen drar igång?

  Det hade också varit det mest neutrala eftersom första veckans finalister, i detta fall Ace och Nano, riskerar att glömmas bort under dessa veckor de inte får spelas.

  Vet att detta var offtopic men har tänkt på detta ett tag faktiskt.

 6. Johanna

  Absolut den starkaste delfinalen på länge! Och Bella och Filippa är enligt mig best so far i hela melodifestivalen i år och jag VET att de kan sjunga live så det oroar mig inte.

  Robin Bengtsson kändes inte alls om min stil, inte Jasmine Kara heller och definitivt inte Krista. FO&O var riktigt bra (trots att jag är en bit över 30 och ser tre små killar jag skulle vilja adoptera) Anton Hagman hade jag förväntat mig vara en ny Anton Ewald men verkar som att den låten också är bra.

  Sedan har vi då Owe som kommer och rockar till det. Helt underbar men lär komma toksist.

  Min Ranking:

  1. Bella och Filippa
  2. FO&O

  3. Anton Hagman
  4. Robin Bengtsson

  5. Owe Törnkvist

  6. Jasmine Kara
  7. Krista Siegfrieds

 7. Adri

  Oj. Verkar som att jag är i en ordentlig minoritet här som tycker denna veckan är jättesvag.

  Jasmine Kara är räddningen denna vecka för mig… (och bara för att göra mig ännu bittrare lär hon åka ut också. Eventuellt med ganska mycket flyt kan hon få en andra chans!)

 8. Lukas

  @Adri, personligen tycker jag att denna är svagare än den första deltävlingen, men klart bättre än den andra. Jag hoppas ju på en skräll för Owe Thörnqvist men i detta fält vet man ju inte… det beror ju helt på hur det blir på scen.

 9. Veronica

  Finns tre bidrag som jag känner lite för. I övrigt inget speciellt, i synnerhet inte de två jag rankar lägst

  Till final
  1. “Crucified”, Bella & Filippa
  2. “Kiss You Goodbye”, Anton Hagman

  Andra chansen
  3. “Boogieman Blues”, Owe Thörnqvist
  4. “Gravity”, Jasmine Kara

  5. “Snurra min jord”, Krista Siegfrids

  6. “Gotta Thing About You”, Felix, Oscar & Omar / FO&O
  7. “I Can’t Go On”, Robin Bengtsson

 10. Adri

  Baserat på FO&Os 30 sekundersklipp kan jag konstatera att deras självupptagna approach som de haft när jag sett dem har blivit bättre, men finns ändå kvar. Men framförallt kan jag också konstatera att antingen har alla tre dålig dag idag eller så har de mimat när jag dem… för det där lät inte alls bra.

 11. hej

  Nu när jag lyssnade på 30-sekundersklippen blev det verkligen ändringar vad gällde topp 5.
  1. Owe Thörnqvist(Ett riktigt fartfyllt framträdande)
  2. Anton Hagman
  3. Bella och Filippa
  4. FO&O
  5. Robin Bengtsson
  6. Jasmine Kara
  7. Krista Siegfrieds

 12. Daniel

  Min ranking:

  1. Robin Bengtsson
  2. Bella och Filippa
  ——————–
  3. Jasmine Kara
  4. Owe Thörnqvist
  ——————–
  5. Anton Hagman
  6. FO&O
  7. Krista Siegfrieds

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se