Sverige Schlagerpinglan: I går kväll, lördagen den 18:e februari, avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2017 i Växjö. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Till Final:
“I Can’t Go On” – Robin Bengtsson
“Boogieman Blues” – Owe Thörnqvist

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Kiss You Goodbye” – Anton Hagman
Gotta Thing About You” – Felix, Oscar & Omar / FO&O

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Crucified” – Bella & Filippa
6. “Gravity” – Jasmine Kara
7. “Snurra min jord” – Krista Siegfrids

Mellanakter m.m.:
Världen behöver just dig” – Clara Henry & Alcazar
David sjunger om hur stelt det är i greenroom
Clara vloggar om Hasses sms
Clara vloggar om Davids musikal-moments
Programledarna sjunger om vad vi gör när vi tittar på Mello

1. “I Can’t Go On”, Robin Bengtsson (Till Final)
(David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah,
Robin Stjernberg
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag antar att tanken bakom helheten är att det ska vara snyggt, tilltalande och lite kaxigt och det är bara att gratulera Robin till att det uppenbarligen gick hem hos majoriteten av tittarna då han fick final-biljetten. Personligen gillar jag inte låten, tycker att texten borde kunnat vara lite mer genomtänkt samt uppfattar scenshowen som ett otroligt obehagligt och misslyckat raggningsförsök från ännu en påstridig kille som tror att han är Guds gåva till allt som rör sig. Pluspoäng för att låten fastnar i huvudet, även om jag själv kanske inte ser det som något positivt. 😉
Betyg: 2-/5
2. “Snurra min jord”, Krista Siegfrids (7:a)
(Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson,
Magnus Wallin, Gabriel Alares
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Snurra min jord” kändes inledningsvis väldigt tunn men jag kom fram till att jag faktiskt uppskattade det lite svala och mysiga i låten, för att inte tala om den meningsfyllda texten som t.o.m. var på svenska. Hade de valt en lite mer passande koreografi, med mindre hårkastande och konstiga höftrörelser, så hade det kunnat bli en riktigt behaglig helhet. Nu blev det en sistaplats i stället och förhoppningsvis återkommer Krista om några år med en starkare låt för här finns så mycket outnyttjad potential.
Betyg: 3+/5
3. “Kiss You Goodbye”, Anton Hagman (till Andra Chansen)
(Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Kiss You Goodbye” var kvällens största positiva överraskning för mig. Jag vill inte påstå att det var någon direkt “wow”-låt men den var medryckande och väldigt trevlig att lyssna på samtidigt som den framfördes på ett enkelt men effektivt sätt. Inga konstigheter, bara ett bidrag som underhöll för stunden och som förtjänade sin Andra Chans.
Betyg: 3+/5
4. “Gravity”, Jasmine Kara (6:a)
(Anderz Wrethov, Jasmine Kara)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: När jag förhandslyssnade på bidragen så tyckte jag att “Gravity” var en av de tre bästa och därför blev jag rejält konfunderad efter framträdandet då jag kunde konstatera att jag inte riktigt visste hur den fungerade live. I stället hade jag suttit och funderat över om det var ett medvetet val att hon skulle försvinna i bakgrunden, då den hade ungefär samma färg som hennes kläder. Låten försvann i alla fall och kanske var det fler som hade samma upplevelse, vilket skulle kunna förklara hur en av de bättre låtarna kunde röstas ut direkt. Lika trist oavsett anledning.
Betyg: 3/5
5. “Boogieman Blues”, Owe Thörnqvist (Till Final)
(Owe Thörnqvist)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Detta är varken en musikstil jag vanligtvis lyssnar på, eller en låt som jag tycker att vi borde skicka till ESC, men de tre nostalgiska minuter som Owe Thörnqvist bjöd på var de bästa i hela deltävlingen och jag är lika glad som överraskad över att det resulterade i en plats i finalen. Variation förnöjer och denna tripp i tidsmaskinen tackar jag för.
Betyg: 4/5
6. “Crucified”, Bella & Filippa (5:a)
(Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell,
Filippa Frisell, Isabella Snihs
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: När något så trallvänligt och glatt presenteras så borde det rent teoretiskt falla mig i smaken men så var det inte i det här fallet. Något, eventuellt att det doftade lite väl mycket country, fick mig att dra öronen åt mig. Kort sagt: trots att jag nästan bara hittar positiva saker att peka på så är det likväl inte min typ av bidrag.
Betyg: 2/5
7. “Gotta Thing About You”, Felix, Oscar & Omar
/ FO&O
(till Andra Chansen)
(Robert ”Mutt” Lange, Tony Nilsson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Visst hade jag sett 30-sekunders-repklippet och borde ha varit förberedd men det blev likväl lite “fågelholks-varning” när jag såg att “boyband-dansen” fortfarande används. Nåja, det är ju skoj att det fungerar för FO&O och deras fans men detta var en titt in i tidsmaskinen jag hade klarat mig utan. Låtmässigt så är det däremot helt tvärtom, jag älskar detta och det beror förmodligen på att “Gotta Thing About You” påminner om ett flertal av mina gamla favoritlåtar från den “riktiga” boybands-tiden. 😉 Framträdandet drar dock ner betyget en hel del för mig.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Även om jag tycker att det är lite synd att både Krista och Jasmine fick lämna tävlingen så håller jag med tittarna om att både FO&O och Anton Hagman förtjänade sina Andra Chansen-biljetter och när Owe Thörnqvist dessutom överraskande gick direkt till final så får jag räkna in denna tredje deltävling som en av de mest lyckade. 😀

Hur programledarna skötte sig och hur mellanakterna var är jag däremot (lyckligt?) ovetande om då det fanns så mycket annat som stal min uppmärksamhet denna underbara lördagskväll. Nu ser jag fram emot nästa veckas deltävling då vi äntligen får höra de sista bidragen och kan börja få ett litet hum om vem som egentligen kommer att representera Sverige i Kiev i maj. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2017: Deltävling 3”

 1. Adri

  Mina kommentarer:

  Robin Bengtsson: Snygg scenshow, snyggt producerad låt. Men lite åt det tjatiga hållet. Men när Jasmine fick lämna tävlingen var det ändå en välförtjänt finalist. Jag undrar mest varför kameran stannade till lite för länge på hans skrev? Det passade inte alls in med resten av framträdandet tycker jag, men det finns väl någon tanke bakom det gissar jag.

  Krista Siegfrids: Ajdå, vad hände här? Kristas starkaste kort har alltid varit hennes performance-skills eftersom hennes röst inte är den starkaste. Så varför spenderade hon detta framträdande med att se kaxig och försöka se sexig ut? Passar ju verkligen inte låttexten för fem öre. Nej. Låten balanserar mellan bra och tråkig. Men det där framträdandet vill jag nog aldrig mer se.

  Anton Hagman: Tyvärr hördes det att han var sjuk väldigt väldigt tydligt. Då kan man inte göra en rättvis bedömning. Låten är bra om än fortfarande lite nervattnad Shawn Mendes. Men en andra chans var ändå värd.

  Jasmine Kara: Älskar Jasmine. Håller med om det visuella framträdandet dock. Hon borde haft annan färg på sig för den röda scenen var snygg tycker jag. Hennes röst är riktigt bra och låten är snygg. Jasmine verkade på gränsen till lite övertänd dock.

  Owe Thörnquist: Jag vill säga nåt snällt för Owe verkar vara en så skön gubbe. Men i låten finns INGENTING som lockar mig. Inte i framträdandet heller. Inte i texten heller. Och än en gång tycker jag det känns ovärdigt att gå vidare för man är en lite rolig gubbe, men kul för Owe att han får kröna sin karriär såhär. Tråkigt att det gick ut över betydligt, betydligt bättre låtar bara. Jag vet att variation förnöjer, men det ska ju fortfarande i grund och botten vara bra låtar. Här fanns ingenting jag kommer minnas med glädje.

  Bella&Filippa: Att sitta i greenroom mot Owe och förlora kan inte ha känts kul. Stackars tjejer. De hade en av kvällens abslout bästa låtar. Kändes lite First Aid Kit men i light-version. Framträdandet var lite stelt dock. En andra chans var mer än förtjänad ändå.

  FO&O: Killarna har verkligen förbättrats under veckan. Framträdandet kändes inte lika forcerat längre. Men boyband har aldrig varit min grej. Låten är ok, FO&O är ok. Men inget jag kommer spela frivilligt hemma hos mig.

  Än så länge både tror och hoppas jag Mariette är den som har vinsten 🙂 eventuellt kan hon ha fått konkurrens av Robin Bengtsson nu, men inte lika övertygad där. Jag tror faktiskt inte på Nano som många andra. Tror han kan få det kämpigt hos juryn.

 2. Adri

  När jag skrev “konkurrens av Robin Bengtsson” ovan menar jag angående den riktiga vinsten. Robin Bengtsson är bra, men inte alls i närheten av min guldplats. 🙂

 3. Adri

  Vill också verkligen ge credd för mellanakten med Clara Henry och Alcazar! 🙂 Den var väldigt fin och kändes extremt viktig!

  Jag har gillat både Kvnnaböskes och David Lindgrens mellanakter förra veckan, men Claras omskrivna discoversion av “Not a sinner nor a saint” tar ändå priset hittills! 🙂

  Tycker programledarna fått lite för mycket skit. De sköter sig långt över godkänt tycker jag 🙂 manuset om något är väl det som ska slipas i så fall! 🙂 men även det är godkänt!

 4. Marcus

  För det första, det var Daniel Koivunens skrev de zoomade in. Bästa tv-ögonblicket i år, jag fick svepa ett glas vin för att lugna mer mig!

  För det andra så skaver resultatet fortfarande. Jag gillar verkligen alla låtar som var med igår, men jag gillade fyra låtar mer än finalisterna. Jag håller tummarna för att få se Anton i finalen ändå. Låten fortsätter att växa för mig, och är nästan ‘up there’ med Mariette och Benjamin!

  Programmet då? Vid flera tillfällen grep jag efter soffkudden för att gömma ansiktet i. Det är allt jag säger…

 5. Adri

  Nu blev jag faktiskt mindre förstående om den filmningen. Var det inte ens Robin själv?

  Jag verkar vara minoritet som tycker programmet skötts bra. Första låten var lite cringe. Men Claras vloggar och som sagt; Alcazar-mellanakten var 10/10 tycker jag!

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Det är roligt att se att det trots allt finns de som kan erkänna att de uppskattar Melodifestivalen i år, vilket bevisar att de trots allt lyckats. Med så många tittare så kan inte alla förväntas gilla det som visas utan var och en får ju avgöra om det är något man vill titta på. Att många verkar plågas vecka efter vecka bara för att kunna “rasa” mot Melodifestivalen är något jag aldrig kommer att förstå. Jag hoppas dock på ett annorlunda upplägg nästa år så att även jag kan få ut lite mer av det. 🙂

 7. Adri

  Jag ser gärna Clara programleda nästa år igen, eller något år igen 🙂 men då med ett skarpare manus av Edward Af Sillén eller någon lika vass 🙂

  Som sagt verkar det vara manuset de flesta har issues med.

 8. Marcus

  Skriver under på allt du skrev där Adri! Clara är den stora behållningen i år! Men precis som underbara Kirsts får kämpa i uppförsbacke med låtmaterialet så har Clara ett manus att arbeta med som inte håller måttet. Jag blev lite chockad förra veckan när en vän som är rätt ointresserad egentligen kläckte att han saknade Edward. Det sa för mig väldigt mycket om hur det faktiskt är, att det inte bara är vi fantaster som är väldigt kräsna av oss.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se