ESC2017 Schlagerpinglan: I går presenterade jag de sex bidrag som är förkvalificerade till finalen av Eurovision Song Contest 2017 och i väntan på att det sista semifinal-1-bidraget ska presenteras senare i kväll så kan vi ta en titt på de 19 bidrag som tävlar i den andra semifinalen.

Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till alla de 19 bidrag som tävlar i den andra semifinalen den 11:e maj, i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


RECAP: Semi-Final 2 – Eurovision Song Contest 2017” (av eurovision.tv – 7:07)
Snabbgenomgång av de 19 bidrag som tävlar i den andra semifinalen av ESC 2017

Uppdaterat 2017-03-31:Startordningen i semifinalerna

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den andra semifinalen av ESC 2017 (2017-03-18):
Estland 1. Estland – “Verona“, Koit Toome and Laura
Rumänien 2. Rumänien – “Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea
San Marino 3. San Marino – “Spirit Of The Night“, Valentina Monetta & Jimmie Wilson
Schweiz 4. Schweiz – “Apollo“, Timebelle
Vitryssland 5. Vitryssland – “Historyja majho zyccia“, Navi Band
Ryssland 6. Ryssland – “Flame Is Burning“, Yulia Samoylova
Israel 7. Israel – “I Feel Alive“, IMRI
Irland 8. Irland – “Dying to Try“, Brendan Murray
Kroatien 9. Kroatien – “My friend“, Jacques Houdek
Malta 10. Malta – “Breathlessly“, Claudia Faniello
Makedonien 11. Makedonien – “Dance Alone“, Jana Burčeska
Ungern 12. Ungern – “Origo“, Pápai Joci
Österrike 13. Österrike – “Running On Air“, Nathan Trent
Danmark 14. Danmark – “Where I Am“, Anja
Bulgarien 15. Bulgarien – “Beautiful Mess“, Kristian Kostov
Litauen 16. Litauen – “Rain of revolution“, Fusedmarc
Nederländerna 17. Nederländerna – “Lights and Shadows“, OG3NE
Norge 18. Norge – “Grab The Moment“, JOWST
Serbien 19. Serbien – “In Too Deep“, Tijana Bogićević

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag verkligen vill att Malta ska gå vidare till final i år och jag vet att jag hade blivit oerhört besviken om detta inte skulle inträffa så säger det en hel del om konkurrensen när jag placerar Claudia Faniello på plats nummer tio. Det finns m.a.o. tio bidrag i denna semifinal som jag “måste” ha vidare till finalen… vilket förmodligen bäddar för ett flertal besvikelser för min del den 11:e maj.

Jag ska i stället försöka glädja mig åt en semifinal som nästan uteslutande innehåller bidrag i min smak. För tillfället så är det otroligt nog endast tre av de 19 som jag inte vill ha vidare till finalen… så fram till själva uppläsandet av resultatet så är jag övertygad om att det blir en väldigt underhållande show. 😀

Se även: Min personliga rangordning av de 5 nordiska bidragen och de 6 finalklara bidragen.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


34 kommentarer till “Eurovision 2017: Alla bidragen i den andra semifinalen”

 1. Adri

  Sex överlägsna bidrag:
  1. Estland
  2. Rumänien
  3. Danmark
  4. Makedonien
  5. Schweiz
  6. Österrike

  7. Serbien
  8. Israel
  9. Norge
  10. Bulgarien

  11. San Marino
  12. Ryssland
  13. Nederländerna
  14. Vitryssland
  15. Ungern
  16. Irland
  17. Litauen
  18. Malta (Sorry Pinglan)
  19. Kroatien (Efter förra årets mästerverk trodde jag Kroatien skulle lägga in fler växlar i tävlingen. Men ojojoj vad fel jag hade!)

 2. Adam

  Dessa MÅSTE till final för mig:
  1. Vitryssland
  2. Nederländerna
  3. Ungern
  4. Makedonien
  5. Ryssland

  Dessa får gärna gå vidare:
  6. Bulgarien
  7. Rumänien
  8. Norge
  9. San Marino

  Det gör inget om någon eller några av dessa går vidare:
  10. Israel
  11. Kroatien
  12. Serbien
  13. Danmark
  14. Estland

  Helst inte dessa:
  15. Irland
  16. Schweiz
  17. Österrike

  Usch nej, dessa får verkligen inte gå till final:
  18. Malta
  19. Litauen

  Tycker det här är överlag en klart svagare semifinal än den första…

 3. Johan

  All right, det blir lite lättare iaf att rangordna bidragen när de är segregerade i sina respektive semi-finaler. Det här är dock i min mening det svagare av de två startfälten (och den svagaste semifinalen tillsammans med semi 1, 2015, på många år). Fördelar bidragen efter skalan 0-5:

  4 poäng:

  1.Litauen – Verkar tillhöra den lilla skaran som älskar detta. Ser i kommentarfälten på youtube att jag inte är helt ensam i alla fall. Souligt och eklektiskt. Synd med syntblås dock.
  2. Österrike – Otroligt, otroooligt oskuldsfullt. Men likväl trevlig och väldigt “vårig” om jag får associera till något icke-musikaliskt.

  3,5 poäng:

  3. Ungern – Jomen visst är det här bra? Ungern levererar mer balkan-känsla än något riktigt balkan-land i år. Underbara stråkar, passion, inlevelse och det där fantastiska patoset. Hade den tryckt till lite mer vid kodat hade jag hyllat detta till skyarna.

  3 poäng:

  4. Bulgarien – Mycket kompetent, men kanske på snudden till lite tråkig i längden? Gett den ett par lyssningar nu och den tog sig under andra genomlyssningen för att nu sjunka lite. Hmm.
  5. Serbien – Årets tävling är lite i formatet “radiodänga eller ballad”, med några extrama undantag. Serbien levererar en hyffsad radiodänga som nog är finalklar och förmodligen spikad topp 10 i finalen. Väcker dock inga större känslor för mig, vilket får mig vad som gör att du placerar den sist, Pinglan? Vad är det som väcker känslor i detta, vare sig det är positiva eller negativa känslor?
  6. Makedonien – Får flashback till indiepopspelningarna man hängde på under gymnasieåren. Trevligt, men hade nog hellre sett att något annat land än ett balkanland skickar detta. Finns så mycket begraven skönhet i det balkanska tonrummet som måste komma tillbaka känner jag!
  7. Vitryssland – Feelgood i sinne! Det saknas dock en tydligare refräng, men creds till en riktigt snygg brygga!

  2,5 poäng:

  8. Danmark – Inte ett förvånande bidrag från Danmark. Vet inte riktigt mer vad jag ska säga.
  9. Nederländerna – Har kollat lite klipp på dessa tjejer och visst kan de sjunga live.. för det mesta. Finns gånger då harmonierna spricker lite och det är livsfarligt för sånna här låtar. Det måste sitta, men ifall de lyckas så tror jag att de kommer kunna knipa en finalplats ändå.

  2 poäng:

  10. Norge – Blekt, men inte nödvändigtvis “dåligt”.
  11. Malta – Intetsägande ballad, that’s it för mig.
  12. Schweiz – Låter lite som en prototyp-Rihanna låt från.. 2008? Schweiz är lite svåra att få grepp på i den här tävlingen, och den här raden av radiopopsförsök har inte riktigt imponerat. Kanske i år, kanske inte.
  13. Israel – Känns som att de försöker knipa lite Golden Boy-poäng här. Relativt balladtungt startfält i år, vilket nog kan gagna dessa radiopop-låtar (på gott och ont enligt mig).
  14. Estland – Fick lite vibbar från de åren jag började se ESC (tidigt 2000-tal) när jag hörde detta. Känns som att man hade kunna piffa till det här så mycket mer, för det här är ganska sterilt och intetsägande? Romeo och Julia-parallellen flanderiserad till max.

  1,5 poäng:

  15. Kroatien – Schizofrent var ju bara förnamnet? Ska han anta alla dessa roller på scenen också? Det finns väl lite trevliga disney-orkestrationer där, men i övrigt? Nejnej. Förstår inte italienskan heller? Ad hoc-opera?
  16. Ryssland – Fredsbidrag nummer 89 från Ryssland inom loppet av 5 år? Har en trist känsla över det här bidraget, men vill inte att det ska bli någon politisk diskussion av det som det ändå blir varje år över Rysslands bidrag.
  17. Irland – Nja.

  1 poäng:

  18. San Marino – Gammaldags utan att låta retro, humoristiskt men av helt fel anledningar. Som vanligt med San Marino.

  0 poäng:

  19. Rumänien – Jag förstår inte för fem öre varför detta uppskattas. Joddling har inget med Rumänien att göra överhuvudtaget, snubben känns som någon rumänsk motsvarighet till Markoolio utan känsla för rytmisering eller nyansiering.

 4. Alex

  Alltså Rumänien han är ett skämt och hon sååååååååå störig i rösten!!!!

 5. Josef

  Finalister som jag tror:

  1. Rumänien (efter att lyssnat på den många gånger så gissar jag att man lägger märke till det.
  2. Serbien (Som Ryssland visar det sig att de är överlägsna när det väl gäller live!)
  3. Ryssland (Har vridit och vänt på hur de ska kunna missa platsen men nej. En låt man kan nynna med är +
  4. Bulgarien (Alla verkar älska Kostov så mycket att jag förstår ingenting 🙁
  5. Makedonien (En låt som verkligen fastnar och blir kvar)
  6. Estland (Detta är fågel eller fisk för mig. De kan vinna hela tävlingen om Laura får till det!?)
  7. Israel (Enda låten med orientaliska inslag 2 minuter in. Det kommer uppskattas
  8. Litauen (Litauen tar sig alltid till final trots låt. Detta är bättre än många av dessa)
  9. Ungern (Detta sticker ut men personligen ‘r jag en smula kluven till detta.
  10 Nederländerna (Tyvärr kommer dessa tre tjejer få mycet uppmärksamhet och gå vidare. Min magkänsla
  ******
  11 Irland (Mitt älskade Irland kommer ryka. Grannarna kommer inte hinna se det stora med bidraget.
  12 Danmark (Hon tar nog i för mycket under semin och åker ut. Lite synd på hyfsad låt)
  13 Norge (Detta kan vara en bubblare men eftersom den kräver lite lyssning så ryker den)
  14 Kroatien (Det blir för stökigt. Vissa stycken är bra och man har een del grannar men ska ej räcka.)
  15 Malta (Kommer ha en oförtjänt hög plats som här, men alla älskar Malta och röstar med hjärtat)
  16 Österike (Sådan besvikelse detta blir. Men Österike får oftast väldigt lite stöd.)
  17 Vitryssland (Får sin tolva av Ryssland men mycket mer blir det inte.)
  18 San Marino (Hon får några röster av Italien och slipper sistaplatsen) 🙂
  19 Schweiz (En tydlig kandidat till denna plats. Schweiz kan ha haft bra låtar som ändå varit utan chans…)

 6. Josef

  @Schlagerpinglan: Hjälp jag tittade mer noggrant på din lista och såg att med vad jag TROR kommer du få in endast 4 stycken!?? Du blir inte för besviken väl? Jag brukar ha 7-8 rätt på finalister men vi hoppas jag har väldigt fel i år! Jag delar med den lista jag ÖNSKAR och VILL så får vi se…

  1. Irland
  2. Ryssland
  3. Österike
  4. Rumänien
  5. Estland
  6. Makedonien
  7. Serbien
  8. Israel
  9. Norge
  10 Litauen
  *******
  11 Danmark (Detta är svårt?! Litauen eller denna)
  12 Ungern
  13 Bulgarien
  14 Nederländerna
  15 Kroatien
  16 San Marino
  17 Vitryssland
  18 Schweiz
  19 Malta

  5 som vi har gemensamt! 🙂

 7. Mikaela

  Från studioversionerna tror jag följande kvalificerar sig: Estland, Ryssland, Bulgarien, Schweiz, Danmark, Rumänien, Serbien, Makedonien, Israel, Ungern.

  Av dessa är det bara Rumänien jag inte förstår tjusningen i. Vansinnigt irriterande.

  Fick jag bestämma skulle det bli: Schweiz, Ungern, Bulgarien, Ryssland, Danmark, Makedonien, Estland, Serbien, Vitryssland, Norge.

 8. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag är redan inställd på att en del av mina favoriter ryker redan i semifinalen (det är inte realistiskt att tro att alla mina tio personliga favoriter ska gå vidare) men att det skulle bli så illa som din “mardröms”-lista förutspår hade jag faktiskt inte ens tänkt på. 🙂 Tyvärr så är det inte helt orealistiskt då jag ser att många tycker att detta är den svagare av semifinalerna, vilket tyder på att min personliga smak kanske inte kommer att vara i majoritet när finalisterna ska utses. Jag får väl redan nu börja förbereda mig för en rejäl nagelbitare… men något säger mig att det likväl kommer att bli mängder av “skrällar” just den kvällen. 😉

 9. hej

  Finns det någon länk där man kan se presentationen av Artsviks bidrag?

 10. Schlagerpinglan

  @hej, Bidraget presenterades direkt på eurovision.tv:s youtube-kanal och kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=Yw6LdDo7HxA (Det kommer snart ett presentations-inlägg på bloggen – jag ska bara lyssna lite mer på bidraget först.)

 11. Adri

  Den kändes lite som ett tre minuter långt intro.

 12. Josef

  @Schlagerpinglan: Nej men nu kanske jag är lite “oddsbränd” och påverkad av hur spelarna kanske ser på bidragen. Det kan hända mycket med bidragen när väl konserterna och deras generalrepetitioner börjar! 🙂

  Måste fråga dig trots att du svarat här på bloggen. Vad känner du med att Italien i princip “högg” bort den andra versen från originallåten? Jag tänker att det blir en väldigt lång episod som andra refrängen genomgår. Jag tror att de som inte hört låten tidigare inte tänker på det, men vad anser du?

 13. Schlagerpinglan

  @Josef, Eftersom jag lyssnat ganska mycket på det italienska bidraget (en klar underdrift) så tycker jag att det känns som att den nya versionen har ett enormt hack mitt i låten som de inte ens verkar ha försökt att jämna ut. Nu kanske jag är extra känslig då jag tycker att verserna är bättre än refrängen och därmed borde vara orörda… men oavsett vilket så uppfattar jag inte övergången som speciellt mjuk. Min förhoppning är att de som inte lyssnat så mycket på originalet/hör låten för första gången inte reagerar på det… men då det är så abrupt så är jag rädd att de likväl märker att något konstigt inträffar, eller i alla fall uppfattar låten som lite väl repetitiv. Själv fortsätter jag att lyssna på icke-ESC-versionen. 🙂

 14. Micke

  @Pinglan och Josef, något säger mig att den avhuggna italienska nya versionen inte är den vi kommer att få oss till livs i maj månad. Jag tror nog att italienarna kommer att känna vibbarna av hur den nya har tagits emot. Den känslan har jag inte när det gäller det franska bidraget men man kan ju alltid hoppas. När det gäller det italienska är det ju bara en känsla av “avhugget” som är det lilla problemet. När det gäller det franska är det ju snarare väldigt nära ett haveri

 15. Micke

  @Josef jag har haft känslan av att vi ofta har lika smak. Fan vet vad som hänt när man ser våra åsikter om Vitryssland och Irland. Vet inte var det gick fel för dig 🙂

  1. Vitryssland
  2. Rumänien
  3. Ungern
  4. Bulgarien
  5. Österrike
  6. Malta
  7. Nederländerna
  8. Serbien
  9. Ryssland
  10. Makedonien
  ——————–
  11. Kroatien
  12. Litauen
  13. Estland
  14 Schweiz
  15. Norge
  16 San Marino
  17. Danmark
  18. Irland
  19. Israel

 16. Adri

  Josef: Schweiz på sistaplatsen?!?!?! Visserligen verkar det nästan som att dem prenumererar på sistaplatsen, men den ska nog vara omöjlig för dem i år.

  Eller kanske sistaplatsen i final. Men jag kommer behöva en lååååång paus om de kommer sist i sin semifinal (som ju är betydligt svagare)

  Jag hoppas verkligen du får jättefel… Schweiz måste bara klara sig undan botten 5 i semin i alla fall. Ofta får jag intrycket att Schweiz inte bryr sig alls om ESC men när de i år skickar en stabil komposition, modern och välgjord produktion med en sångerska med utstrålning som räcker och blir över så ska en sistaplats inte vara möjlig 🙂

  Heja Schweiz!

 17. Adri

  Micke: Du ska nog inte hoppas på för mycket! Den nya “avhuggna” versionen kallas ju “Official Eurovision Version” och deadlinen för att skicka in sitt officiella bidrag är ju mer eller mindre ute nu! 🙂

 18. Micke

  @Adri jo jag vet men samtidigt har jag varit med så pass länge att jag vet hur de kan ta omvägar runt det mesta för att få sin vilja igenom. I dessa fall hoppas jag på det, i synnerhet i Frankrikes så man kan få tillbaka ett bidrag som man tyckte om. I Italiens fall fixar det sig. Jag överlever det där “avhuggna” 🙂

  Och Adri tyvärr är jag på Josefs sida vad det gäller Schweiz. Finns knappast något bidrag i år som jag gett så många chanser men jag hittar bara ingenting där. Gör du det så är det ju kanon men jag är besviken på Schweiz överhuvudtaget i år. Dels för utebliven mastodontuttagning men främst för att jag ofta gillar Schweiz bidrag

 19. Adri

  Micke: Jag har redan gjort min åsikt om Frankrikes bidrag klart 🙂 Jag gillar det fortfarande, topp 3 än idag. Jag gillar Alma för mycket för att låta det sjunka och så gillar jag den engelska texten också 🙂 Hade eventuellt skippat de musikaliska förändringarna men de är så små så det påverkar inte rangordningen något nämnvärt!

  Har försökt få dig att höra vad jag hör när det gäller Schweiz bidrag, men man kan inte få allt. Tråkigt för er som inte hör något. Som tur är tror jag dock att både du och Josef får fel. Jag tror Schweiz går till final 🙂 Jag kan inte ens se ett scenario framför mig där det inte händer! 🙂

 20. Micke

  Du Adri jag glömde ju säga en sak till dig. Jag har ännu svårare för Sveriges bidrag 2017. Första gången jag hörde det blev jag chockad och trodde jag nästan det var ett skämt och tänkte “ska vi aldrig kunna hitta på något nytt i MF som vi inte redan har hört hundratals gånger”. Dessutom med en artist de var tvungna att slänga upp på ett rullband för att på något sätt få honom att se ut som att han kan röra sig på scen.

  När jag sedan inte längre kunde motstå min damas bedjande, vackra ögon om att lyssna på Nanos bidrag var jag inte längre bara chockad utan blev förstummad. Här hade Sverige alltså något hyfsat nytt och dessutom bra och ändå vann det gamla vanliga sedan länge intränade. Många är arga för att Nano ju egentligen vann som de säger. Att svenska folket hade honom som vinnare. Kan så vara men jag vet inte jag. De kanske skulle gjort den fula de gjorde med Robin, att slänga upp honom på ett rullband. Utan rullbandet hade Robin aldrig sett mer rörlig ut trots att hans bidrag krävde rörelse, vilket Nanos inte gjorde.

  Men det skulle ju bli än värre. Plötsligt kom du och bad mig om att lyssna på Mariettes bidrag, vilket jag givetvis gjorde då. Jisses kände jag, två lite annorlunda bra bidrag i MF. Vad har hänt? En dum nyfikenhet flöt upp i mig och jag bad Pinglan att hon skulle nämna ett bidrag jag kunde lyssna på. “Wictoria”, sa hon och så gjorde jag. Chocken blev definitivt inte mindre och än värre blev det efter att Hej bad mig att lyssna på Loreens bidrag. Jisses och den gick inte ens till final. Snacka om att MF har blivit smalt på toppen och även när bidrag sticker ut då går den gamla skåpmaten segrande ur. Har ju även hört Ace Wilders bidrag dom jag är delad till. Tycker jättemycket om refrängen men det hade inte gjort ont med en bättre vers.

  Men så då Adri kom du åter med en önskan om en låt jag skulle lyssna på. Eller har jag snurrat till det. Det var väl du eller var det Hej? Inte första gången jag blandar ihop er två 🙂 Jon Henrik och en tjej jag inte minns namnet på nu. Jag gillar jojk och Jon Henrik även om det finns några som är bättre på det i Sverige, i synnerhet två kvinnor. Så vad tyckte jag om den då? Om jag svarar så här! Jag har fyra länders bidrag rankade i en klump i botten i år. Fyra jag tycker lika illa om och lägst är Sverige. Men efter att nu lyssnat på det här sista så orkar jag bara inte mer Vad håller Sverige på med? Nu rankar jag inte längre fyra länder i en klump i botten utan nu är Sverige totalt ensamma på botten. Är det svar nog på din fråga Adri? 🙂

 21. Micke

  Kul att se hur pass lika man tycker. Ingen av er har nått upp till åtta lika bland topp 10 som jag har. Enbart en har mindre än hälften samma som mig. Börjar undra över din smak Pinglan 🙂

  Adam 7 (Får bli etta då vi har samma topp 7)
  Johan 7
  Mikaela 6
  Adri 5
  Josef 5
  Pinglan 4

 22. Micke

  Jisses får be dig om ursäkt Pinglan. Det var i den andra semifinalen vi bara hade fyra lika. Här har vi åtminstone fem 🙂

 23. Johanna

  Så hur ska jag då rangordna dessa där jag vill ha ca 14 stycken i final (till skillnad från första semin där endast 8 är värdiga finalister i mina öron)

  Riktigt bra låtar

  1. Rumänien
  2. Bulgarien
  3. Estland
  4. Irland

  Bra låtar

  5. Vitryssland
  6. Malta
  7. Serbien
  8. Ungern
  9. San Marino
  10. Makedonien
  11. Nederländerna

  helt Ok låtar
  12. Österrike
  13. Danmark
  14. Ryssland
  15. Kroatien
  16. Schweiz

  Inte så bra låtar (dock ändå varken dåliga eller riktigt dåliga)
  17. Israel
  18. Litauen
  19. Norge

  Summa summarom så tycker jag att Finland är det enda final-värdiga nordiska bidraget och EStland det enda finalvärdiga Baltiska bidraget.

 24. Johanna

  jag tippar även att Schweiz kanske kommer ist i semin igen. Kan inte se vem som annars skulle göra det? Mycket anonymt i sammanhanget (även om jag som ni ser på min ranking tycker det är en ok låt)

 25. Adri

  Micke: Det är alltid kul att läsa dina långa kommentarer om låtar 🙂 och det är även kul att du verkar ha uppskattat Jon Henriks låt (även om det samtidigt verkar ha gjort dina anti-känslor för MF än starkare). Jag kommer dock inte ihåg vilken fråga det var jag hade ställt 🙂 men som sagt, alltid kul att läsa dina kommentarer här på bloggen. Du är en av de absolut bättre på att förklara varför en låt funkar för dig eller inte, jag brukar t.ex mest bara säga att en låt är bra eller dålig (ur mitt perspektiv)

 26. Adri

  Intressant (och tråkigt) att så många inte verkar ha hopp för Schweiz. Ni kanske får rätt, jag har haft fel förr. Men jag kan fortfarande inte se det. Om Schweiz kommer sist i samma semifinal som Kroatien och Malta deltar, så kommer jag faktiskt inte kunna ta tävlingen på lika stort allvar längre.

  Vi får se var de hamnar. Jag tror att om de framför låten lika bra (fast större) som de gjorde i sin nationella final, och om de har ett bra startnummer för att vara säker så ska väl i alla fall inte juryn kunna stå emot det.

 27. Micke

  @Adri, kul att höra att du uppskattar det jag printar ner. Jag kan säga att det gäller likadant omvänt. Jag gillar att skriva och jag gillar att läsa. Jag har ett jobb där det är en del väntan emellanåt och likaså är det med mitt jobb/hobby med musik. Därför blir det lite tomrum och det är kul att fylla ut det med att skriva en del.

  Jag skulle gärna se att alla skrev mer här på bloggen men det är inte min sak. Vi är alla olika och det får man ta. Jag skrev faktiskt än mer här tidigare men när jag märkte att de flesta bara hade korta inlägg då drog jag ned 🙂 Det är ändå inte det som är det viktiga här utan det är som jag sagt så många gånger RESPEKT. I det ingår också att om nån frågar mig något då svarar jag. Inte svårare än så Adri 🙂 Sen om man gör det kort eller med en lång utläggning är ju upp till var och en.

  Sitter dock här och undrar över tre personer på bloggen. De brukar skriva massor men syns bara till sporadiskt nu. Är ju deras sak, hoppas bara att allt är bra med dem. Det är ju inte alla som har det som jag med jobbet med en massa väntan som kan fyllas med att skriva här 🙂

  Ser att du är överraskad över att jag gillade Ace Wilder 🙂 Varför är du det? Har ju sagt att jag gillar musik inom allt så länge det inte är gospel eller rap. Men det är klart jag gillar ju Rumänien i år 🙂 Självklart då inte heller den musik som vi vann med i år och har haft så många likadana bidrag med tidigare i MF. Angående Ace Wilders låt så är det refrängen jag gillar skarpt

 28. Adri

  Angående Schweiz eventuella sistaplats så undrar Johanna vem som kan komma sist om inte Schweiz?

  Jag tror de som ska se upp lite extra är: Österrike (tyvärr), Kroatien, Litauen (annorlunda behöver inte vara bra… Finland 2015, Tjeckien 2009 och Portugal 2011 var annorlunda och det slutade inte så bra för dem ändå) och även Norge ska nog se upp tror jag.

  San Marino gillar jag, men den kommer nog närmre sistaplasen än 10eplatsen tror jag.

  Jag hoppas så ni är fel, man ska aldrig förlora hoppet 😀 (för let’s face it, det var verkligen INTE många som förra året trodde att Estland skulle stå för hela årets sistaplats)

 29. Adri

  Micke: Även jag tycker om att skriva, men jag försöker ändå hålla tillbaka här 🙂 och sen tycker jag inte direkt det är min starka sida heller. Framför allt inte att föklara varför man tycker om eller avskyr en låt.

  Sen anledningen till att jag trodde Ace Wilder inte var något för dig är att jag har märkt att du (och ett par andra här på bloggen) alltid är hårdare mot “radiovänliga låtar” och Ace Wilder är ju verkligen en radiovänlig låt år 2017. Påminner om danska sångerskan MØ som är stor idag ju 🙂 Men som sagt, jag gillar den låten jättemycket (dock är verserna mina favoriter över refrängen) så det är ju bara kul att se att det finns fler som uppskattar den! 🙂

 30. Johanna

  @Adri Det är lite det jag vill komma fram till. Schweiz har ett kompetent men tråkigt bidrag och det är sällan eller aldrig de sämsta låtarna som kommer sist (se Estland 2016) håller med om San Marino och Österrike men kan slå vad om att Litauen inte kommer sist….

 31. Adri

  Johanna: Jo jag vet att det oftast är de “kompetenta/tråkiga/meh”-bidragen som kommer sist om det verkligen inte råkar delta någon katastrof (Tjeckien 2009 tex), men det jag har svårt att se är att Schweiz skulle vara ett sånt bidrag.

  Sen tycker jag resultaten har blivit rättvisare sen juryn kom in i bilden (tack till juryn som drog ner Finland 2015 och Portugal 2011) så jag fortsätter hoppas 🙂

  Men som sagt, jag har haft både rätt och fel förr så det får bli som det blir!

 32. Johanna

  @Adri ja Tjeckien 2009 var iaf välförtjänt av sin sistaplats! Där kan vi snacka om riktigt kasst bidrag!!!

  Schweiz kommer kanske inte sist men jag tror i vilket fall inte det tar sig till final och jag skulle inte bli förvånad om det kom sist:-) Sedan tycker jag inte det är en dålig låt och skulle inte bry mig nämnvärt om den ändå kom till final (bara inte det är på bekostnad av någon av mina stor-favoriter såklart)

 33. Micke

  @Adri musik för mig är det som griper tag i mig oavsett vilken sort det är. Ta Vitryssland som exempel. Tror inte någon här kan hävda att det är ett musikaliskt mästerverk, så inte heller jag. So what? Sen första gången jag hörde den har den lyft mig. Inte minst i början av året då jag fick tre förkylningar efter varandra. Nu skulle jag vilja svära men låter bli av vissa anledningar 🙂 Till saken. Bidraget gör mig så in i …………… glad och positiv till allt. Banne mig om jag inte t.o.m skulle tycka att Sverige har ett bra bidrag om jag bara lyssnar på Vitryska innan. Det är ett fullständigt gkädjepiller och då skiter jag rent ut sagt fullständigt i brister och liknande. Om andra fokuserar på brister så är det helt ok. Jag fokuserar på att jag blir på så jädra gott humör och det är det viktigaste för mig 🙂 Likaså då med Ace Wilders bidrag. Det är ju refrängen som får mig på gott humör och då får ju versen bara hänga med 🙂

  En sak till bara. Du är inte bra på att skriva säger du. Vem säger det? Oftast är det bara dumma ttankar hos en själv Adri. Jag vet av egen erfarenhet. Jag var helt värdelös innan jag insåg att jag inte var hälften så dålig som jag inbillade mig 🙂

 34. Mikaela

  Jag tror Schweiz tar sig vidare. Den är modern nog, har tydlig hook, och saknar störande moment som joddlare…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se