ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervju, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Grekland
Land: Grekland deltagit 37 gånger – vunnit 1 gång: 2005
TV-bolag: ERT se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1974 Marinella kom 11:a av 17 med “Krassi, Thalassa Ke T’agori Mou

Greklands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:

2016: Utopian Land“, Argo (Internval) 16:e i semi 1
2015: One Last Breath“, Maria-Eleni
Kyriakou
(Eurosong 2015 –
NERIT & MAD Show
)
19:e i finalen
2014: Rise Up“, Freaky Fortune
feat. Riskykidd
(Eurosong 2014 –
a MAD show
)
20:e i finalen
2013: Alcohol Is Free“, Koza Mostra
feat. Agathon Iakovidis
(Eurosong 2013 –
a MAD show
)
6:a i finalen
2012: Aphrodisiac“, Eleftheria
Eleftheriou
(Ellinikós Telikós
2012
)
17:e i finalen
2011: Watch My Dance“, Loucas
Yiorkas feat. Stereo Mike
(Nationell final) 7:a i finalen
2010: OPA“, Giorgos Alkaios & Friends (Nationell final) 8:a i finalen
2009: This Is Our Night“, Sakis Rouvas (Internvald artist +
Nationell final
)
7:a i finalen
2008: Secret Combination“, Kalomira (Nationell final) 3:a i finalen


Greklands ESC-2017-bidrag: “This is Love”, Demy

Lyssna på Greklands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: This is Love officiell video: ny versionTV-framträdandetext
Fler tolkningar: TV-framträdandegrekisk version: “Oso Zo”
Artist: Demy twitterinstagramfacebook
youtubewikipediaeurovision.tv
Video-intervju: Demy’s first interview on ERT (16:50 – 19:e januari)
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 10 i Semifinal 1 (9:e maj)
Låtskrivare: Dimitris Kontopoulos (m), Romy Papadea (t), John Ballard (t) (d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Den 13:e januari avslöjade ERT att de internt utsett Demy att få representera Grekland i ESC 2017. Den 6:e mars genomfördes en nationell final med tre bidrag av Dimitris Kontopoulos där 50/50 jury- och tittarröster utsåg vinnarlåten som senare presenterades i en justerad version. Läs mer om internvalet och den nationella finalen här: “Demy för Grekland 2017!” – “Greklands Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-04-13): Vidare till final (plats 3 av 18) & topp-13 (plats 13) av de 43


Åsikter och spekulationer om Greklands bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland Betyg: 2+ / 5
När jag först hörde att Dimitris Kontopoulos och Fokas Evangelinos skulle vara involverade i Greklands ESC-2017-bidrag så blev jag väldigt förväntansfull. Envis som jag är så hoppas jag fortfarande att slutresultatet ska bli något i stil med mina förhoppningar men i väntan på det så får jag bedöma vad jag ser och hör och det är tyvärr inte lika postivt.

Jag gillar dansvänligt musik och har inga problem med att det låter elektroniskt, men jag vill gärna att det får mig att känna något också men för mig är “This is Love” mest en axelryckning. Att jag dessutom har lite svårt för Demy som artist, där jag endast ser ett stort leende men inte känner att det når fram som t.ex. hos franska Alma, hjälper ju knappast till. Nej, allt lutar åt att jag i år inte kommer att hoppas på någon finalplats för Grekland.

Schlagerpinglan tror: Till final
Förra året fick vi bevisat att inte ens Grekland är garanterad en plats i finalen, även om det tidigare verkat så, och med tanke på mina egna känslor kring årets bidrag så hade jag inte blivit förvånad om det blev ytterligare en finalmiss. Jag fortsätter dock att tro att de har ett häpnansväckande scennummer planerat för Kiev och då räcker det med en artist som kan sjunga rent (vilket jag förmodar att hon kan) och en låt som det svänger godkänt om för att Grekland ska hitta tillbaka till ESC-finalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2017: Grekland – “This is Love” – Demy”

 1. Andreas

  I det tunga ballad startfältet tror jag Grekland relativt säkert kommer ta sig till final.

 2. Kerstin

  En låt som faktiskt är helt ok tills någon fick hjärnsläpp och gjorde en helt vansinnigt dålig refräng. En refräng helt utan känsla. Jag vill gärna tro på mänskligheten så jag tippar att Grekland missar final. Betyg 1+/5.

 3. Micke

  Tre bidrag hade ni att välja mellan i er uttagning. Ett av dessa hade jag haft 6-10 på min ranking, ett annat 11-15 och det tredje på näst sista plats endast före Sveriges bidrag i år vilket sannerligen inte är någon bedrift. Gissa vilket som vann.

  Innan jag öser på om min nästjumbo i årets ESC ska jag erkänna en sak. JAG GILLAR DEN FÖRSTA MINUTEN I BIDRAGET. Hade de fått till en matchande refräng hade den som sämst varit på min topp 15. Nu fick de dock inte till en matchande refräng och det blir lätt så med ju fler kockar desto sämre soppa.

  Allvarligt talat jag vet inte om jag någonsin hört en sämre matchning mellan vers och refräng och då lever jag musik. Finns inte ens på kartan för mig att den som gjort versen också har gjort refrängen. No way Jose. Det här har olika låtskrivare gjort och sedan har de pusslat ihop det. Synd bara att de inte insåg att bitar i puzzlet fattades innan de fogade ihop det. Refrängen är bland det värsta jag hört, fullt i klass med refrängerna från Österrike 2012 och Sverige 2013.

  Det här har gjorts av låtskrivare i tvångströja helt befriat från eget spontant tankeverksamhet och istället indoktrinerat i tanken om vad som ska passa in i ESC. Det är så uppenbart så det är nästan löjligt. De är så låsta i sina utgångspositioner att de inte ens kan tänka i det de låst sig för. Jag har spelat den här refrängen för de flesta av mina musikvänner och nästan alla har fått sig ett gott skratt. faktum är att jag knappt ens hört gillande hos esc vänner.

  Åter igen jag gillar första minuten och det ingår ju faktiskt en liten refräng. Tänk om de hade nöjt sig med det istället för detta haveri av ett lovande bidrag. Synd

  Tidernas bästa Grekiska:
  Finns flera så det tog ett tag att hitta den rätta. Detta är alltså mitt val men om jag hade hittat bidraget från 2001 på grekiska, som den först var på, då hade det blivit målfoto. Mitt favvisbidrag har alltid fått mig att må riktigt gott jag liksom flyter bort i de grekiska tongångarna.
  https://www.youtube.com/watch?v=SrTLEZZEChw

  Tidernas sämsta Grekiska:
  Det här är bara så skrattretande dåligt så man häpnar. Tar fram allt det som tyvärr gör att så många hånar ESC.
  https://www.youtube.com/watch?v=asZwDUTEXls

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Kommentarer egentligen överflödiga. Detta är ett riktigt, riktigt må gott bidrag (förlåt Kerstin vill absolut inte få dig att må dåligt men jag måste ju vara ärlig om hur jag känner) Ett av få bidrag jag även kan lyssna på utanför ESC-bubblan.
  https://www.youtube.com/watch?v=G3k2MOJOkKg

  Borde ni ha skickat i år:
  Två riktigt skapliga bidrag och ett bedrövligt som ni till råga på allt väljer. Nej vilket som helst av de andra hade varit bättre och här är ett av dem. Grejen är att jag dessutom tycker allt bättre om det.
  https://www.youtube.com/watch?v=d2oiCQjKu4Y

 4. Adri

  Jag börjar mjukna inför denna låt. Visst… refrängen är mest bara in genom ett öra, ut genom det andra och det är väl bra då den dessutom är riktigt dålig.

  Men jag börjar tycka om de andra byggstenarna i låten allt mer och mer. Versen, pre-refrängen och Demy själv. Allt där växer hos mig.

 5. Johanna

  Har fortfarande denna i final på min ranking plats 25. Innebär detta då att jag plötsligt tycker den är bra? Nej det gör jag inte men det finns så mycket sämre i semi 1 att den hamnade såpass högt till slut (ibland blir den dock slagen av Cypern som har plats 11 i semin just idag) Hade den tävlat i semi 2 hade den nog hamnat näst sist i semin enligt mig. Kankse sist till och med…l. Första minuten gör att rankingen stiger. hade den fortsatt så så hade jag nog rankat den högre. Tyvärr bestämde någon att göra en trashig club-låt i refrängen. det var inte smart. Den kommer nog hamna i finalen oavsett vad.

  Bästa grekiska någonsin (och jag är fullt allvarlig nu) är för mig Koza Mostra med “Alcohol is Free”

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se