Danmark I dag avslöjade Danmarks TV-bolag DR att biljetterna till finalen av Dansk Melodi Grand Prix 2018, landets nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018, kommer att släppas nu på torsdag, den 26:e oktober, kl. 12:00 via DR Billet.

Finalen av DMGP 2018 kommer att avgöras den 10:e februari i Gigantium, Ålborg, och leds återigen av Annette Heick och Johannes Nymark. (Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Som boende i de södra delarna av Sverige så har jag närmare till den danska finalen än den svenska, vilket gjorde att jag för ett ögonblick övervägde att göra en liten avstickare till Danmark i februari. Men, men… nu är det ju inte avståndet till evenemangen som är problemet utan antalet evenemang i sig.

Redan nu vet vi t.ex. att både Italien och Danmark har sina finaler den 10:e februari, samt att det kommer att genomföras deltävlingar i Sverige, Ungern, Island, Estland och Ukraina samma dag, se ESC 2018-kalendern. Det känns m.a.o. inte som rätt dag att befinna sig på resande fot om man vill kunna hålla koll på allt samtidigt. 😉

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Danmark i ESC 2018“.

Relaterad information: På tal om biljettsläpp – Glöm inte att biljetterna till den svenska Melodifestivalen släpps om ca en vecka, d.v.s. tisdagen den 31:a oktober kl. 09:00. Vilka städer som festivalen besöker ser ni här: “Schemat för Melodifestivalen 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se