Eurovision 2018: Blandade nyheter

2017-10-26 (torsdag)

ESC2018 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni en handfull korta nyheter som alla har med olika länders förberedelser inför Eurovision Song Contest 2018 att göra. (Klicka på respektive flagga för mer information om ländernas ESC-planer och ESC-historia.)

Danmark Danmark: MGP-biljetterna släpps i dag
I dag, torsdagen den 26:e oktober klockan 12:00, släpps biljetterna till “Dansk Melodi Grand Prix 2018“, Danmarks nationella uttagning av bidrag till ESC 2018, via DR Billet. Läs mer här: “MGP-biljetterna släpps nu på torsdag
Portugal Portugal: Semifinalsdragningen genomförd
I går genomförde TV-bolaget RTP den semifinalsdragning som visar i vilken av de båda semifinalerna av “Festival da Canção 2018” de 26 låtskrivarna ska tävla. Resultatet av dragningen hittar ni här: “Portugal i Eurovision Song Contest 2018“. Startordningen bestäms vid ett senare tillfälle av TV-bolaget.
Nederländerna Nederländerna: Intern artist redan i november!(?)
Även om det inte verkar som att TV-bolaget AVROTROS gjort sitt slutliga val vad gäller den artist som ska få representera Nederländerna i ESC 2018 så florerar rykten om att de redan i mitten av november kommer att vara redo att presentera sitt internval. Maan de Steenwinkel, Pleun Bierbooms och Dotan Harpenau finns bland de artister det surras mest om. (Källor: escsverige och songfestival.be)
Rumänien Rumänien: Stora “Selectia Nationala”-förändringar
Selectia Nationala 2018“:s slogan uppges vara “Eurovision förenar Rumänien!” och i sitt nya, utökade format (fem semifinaler + en final, arrangerade i sex olika rumänska städer) är uttagningen en del i TV-bolagets satsning att uppmärksamma 100-årsjubileumet av Rumäniens stora unionsdag. Se tidsplanen i korthet här: “Rumänien i Eurovision Song Contest 2018(Källa: eurovoix.com)
Grekland Grekland: Deadline för skivbolagen närmar sig
Den 27:e oktober passeras deadline då de inbjudna grekiska skivbolagen ska ha skickat in sina bidrag till TV-bolaget ERT, som uppges efterfråga bidrag helt på grekiska med etniska influenser som visar landets musikala kultur och arv. De förväntar sig att få in 12-15 bidrag och har redan presenterat en åtta-manna-jury som ska sålla ut de bästa till den planerade nationella finalen. (Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Relaterad information: På tal om deadline som närmar sig – Den 27:e oktober är sista dagen som BBC tar emot bidrag till Storbritanniens nationella uttagning “Eurovision: You Decide“. Läs mer om det här. Fler länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2018: Blandade nyheter”

 1. Adri

  Pinglan: har du sett den nya informationen om Makedonien? Tydligen så har deras tidigare bekräftelsen ändrats till ”not likely”.

  Detta då tv-bolaget har en låång skuld till EBU att betala, och ser nu ut att bli bötade som jag förstår. De verkar dock ha en viss tid kvar att betala innan de helt slängs ut.

  Men jag kan inte låta bli att tänka på Rumänien 2016 och det slutade ju inte bra. Den lilla solen i det här scenariot är väl isf att ingen har blivit vald och förberedd för tävlingen än. Men det skulle vara tråkigt till tusen att behöva se Makedonien hoppa över. Trots flera dalar så är det ett land jag verkligen uppskattar i tävlingen!

  På tal om annat, men ändå relevant: borde inte artistspekulationerna inför MF sätta igång typ nu någon gång? Jag är besviken på kvällstidningarna. Jag behöver något att kicka igång mitt MF-/ESC-sug och artistspekulationerna brukar vara starten på den tid haha 🙂 Sen har jag ju en lista jag vill se i tävlingen och jag hoppas se de namnen i spekulationerna (och sen i själva tävlingen). Hoppas men tror inte 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jo, jag läste det på ett ställe men hoppades att jag misstolkade allvaret i det (alt. att de hade fel då inte fler följde upp nyheten) men det ser uppenbarligen inte bra ut. Som du skriver så är det ju bra om de utesluts innan de väljer ut sitt bidrag, men det är ju en klen tröst. Även jag ser Makedonien som ett ljusglimt i tävlingen och hade gärna unnat dem en revansch efter deras (i mitt tycke) “orättvisa” finalmiss 2017. Nåja, än är inte hoppet ute så det blir till att fortsätta att hålla tummarna. 🙂

  Vad gäller MF-artistspekulationerna så har även jag reagerat på tystnaden och börjar nästan tro att jag missat något. Oktober är snart slut och vid det laget så brukar spekulationerna vara igång på allvar. Frågan är om SVT är sent ute med bekräftelser till artister, artisterna är ovanligt tystlåtna eller om intresset från skvallerpressen har minskat. Även om dessa spekulationer inte betyder något (trots att mycket visar sig stämma) och man inte ska fästa alltför stor vikt vid dem så tjänar de i alla fall sitt syfte: att trigga igång MF-intresset men det lyser tyvärr lite med sin frånvaro även här.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se