Tyskland TV-bolaget NDR har meddelat att Tysklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018 ska bli mer internationell. Förutom TV-tittarna i Tyskland så kommer en europeisk panel samt en internationell expertjury bestämma vem som representerar landet i Lissabon.

Kort info ang. Tysklands nationella ESC 2018-uttagning:

Den som vill representera Tyskland i ESC 2018 kan anmäla sig online fram till den 6:e november kl. 12:00 CET via anmälningsformuläret på eurovision.de.
En europeisk panel, bestående av 100 personer som ska representera smaken hos de internationella TV-tittarna, kommer att välja ut 20 deltagare till den första fasen av uttagningen.
Panelen har att välja mellan de som anmält sig online samt de förslag och direkta kontakter som NDR, låtskrivare, producenter och skivbolag förmedlar.
NDR kommer därefter att arbeta i studion med de 20 kandidaterna för att bedöma deras sång- och scen-kvalitéer. Baserat på detta resultat så utser den europeiska panelen och den internationella juryn de 5 final-artisterna.
Den internationella juryn, som ska representera ESC-juryns resonemang, består av 20-25 personer som alla varit med i sina hemländers jury de senaste åren och därmed vet hur ESC-jurymedlemmar röstar.
Samtidigt så kommer NDR att arbeta med låtskrivare, producenter och skivbolag för att hitta lämpliga bidrag till var och en av de fem kandidaterna och bestämma en matchande scenshow.
Ytterligare detaljer angående uttagningen, inkl. datum för finalen, kommer senare.
(Källor: eurovision.de och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Som jag tidigare påpekat så är det (efter att ha kommit sist, sist och näst sist i ESC de senaste tre åren) hög tid att Tyskland försöker sig på en rejäl nystart. Därför tycker jag att det är glädjande att se att de verkar försöka sig på precis det. 😀

Risken finns dock att de presenterar 5 “perfekta” artister som framför 5 “perfekta” låtar där de i detalj blivit instruerade hur de ska sjunga och röra sig på scen att resultatet blir fem perfekta alternativ där alla äkta känslor finslipats bort och som därmed saknar förmågan att beröra och Tyskland parkerar sig i botten av resultatlistan ytterligare ett år.

Nu är ju detta endast mardrömsscenariot och det borde ju inte inträffa, men jag hoppas de är väl medvetna om riskerna när de nu går in så i detalj och försöker hitta den magiska formel som “ska” fungera i ESC. Förhoppningsvis blir det i stället en av de mest intressanta tyska uttagningar vi haft på länge. Lycka till, Tyskland. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se