RysslandSamma dag som EBU presenterade sin lista över ESC 2018-länder så bekräftade TV-bolaget Channel 1 Russia att Ryssland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018. Hur de tänker utse sitt bidrag har de ännu ej sagt något om.

Visserligen ska Channel One Russia ha lovat Yulia Samoylova att hon ska få sin chans, men än så länge vet vi bara att samma TV-bolag får hålla i det ryska valet och att det andra TV-bolaget, RTR, får vänta ett år till på sin tur.

Philipp Kirkorov har dock hintat om att the Dream Team från 2016 (Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos och Fokas Evangelinos) eventuellt är på väg att skapa något för ESC 2018 men exakt vad det innebär och om det har något med Rysslands ESC 2018-bidrag att göra får tiden utvisa. (Källor: esctoday.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Som sagt, nu när det lugnat ner sig lite nyhetsmässigt så passar jag på att ta med de sista bekräftelserna från ESC 2018-länderna och sist ut av de 42 länderna är Ryssland.

Då jag redan spekulerat om Ryssland tidigare, se “Vem representerar Ryssland i Eurovision Song Contest 2018?“, så är det kanske inte helt förvånande att jag hoppas att Kirkorov är involverad i Rysslands 2018-val. Får jag drömma fritt så hoppas jag på en uptempo-duett med Sergey Lazarev och Polina Gagarina signerad Kirkorov/Kontopoulos/Evangelinos men så länge de håller sig borta från solotjejer med alltför klyschiga fredslåtar så är jag nöjd. 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2018: Ryssland bekräftar deltagande”

  1. Adri

    Jag är lite sliten här. Å ena sidan, jag tycker Yulia ska få sin tid i rampljuset nu när det inte gick som planerat i våras. Å andra sidan, ingenting jag har hört från henne har ens låtit lite imponerande.

    Så antingen tänker jag med samvetet, eller egoisitiskt. Eventuellt så kan jag kan ge Yulia en chans, men då får hon banne mig ha hittat en vettig låt! 🙂

    Jag känner inte till några ryska artister, mer än de som redan deltagit, så några önskemål har jag inte direkt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se