Österrike I morse, i radioshowen Ö3-Wecker, avslöjade TV-bolaget ORF att de gjort sitt internval och kommer att skicka Cesár Sampson som Österrikes representant i Eurovision Song Contest 2018.

Cesár, som är en mångsysslare i musikbranschen (sångare, låt- och textskrivare, producent) är med i Symphonix International, som stod bakom Bulgariens 4:e- och 2:a-plats i ESC 2016 och ESC 2017. Nu står teamet bakom Österrikes ESC 2018-bidrag, som kommer att släppas i början av 2018. (Källor: eurovision.tv, esctoday.com och oe3.orf.at)

Uppdaterat: Enligt eurovoix.com så kommer Cesárs tävlingbidrag att skrivas av Boris Milanov och Sebastian Arman och titeln lär vara “Nobody But You“.

Österrikes internvalda ESC 2018-artist = Bulgariens bakgrundssångare 2016:

Cesár Sampson (syns till vänster i slutet av Poli Genovas ESC 2016-framträdande)

Schlagerpinglan: Jag har ännu inte hört något av denna sångare men när man läser att TV-bolaget beskriver honom som “det fullständiga paketet” (och de nämnda bidragen ovan, “Beautiful Mess” och “If Love Was A Crime“, föll mig väldigt väl i smaken) så kan jag inte låta bli att få upp förväntningarna en hel del. Förhoppningsvis kan de leva upp till dem. Lycka till Cesár och Österrike! 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Österrike i ESC 2018“.

Relaterad information: Österrikes Cesár Sampson (som ni kan läsa mer om på eurovision.tv och esctoday.com) är den femte internvalda artisten som presenterats inför Eurovision Song Contest 2018. De övriga är: Belgiens Laura Groeseneken (Sennek), Finlands Saara Aalto, Azerbajdzjans AISEL och Nederländernas Waylon.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Cesár Sampson för Österrike 2018!”

 1. Micke

  Vill egentligen inte förstöra dina förhoppningarPinglan men jag kan säga att jag vet vem killen är och har hört honom sjunga vid flertalet tillfällen. Förhoppningsvis något för dig men inget för mig. Om ni möjligen minns vilken typ manliga röster som inte är min grej så kan ni nog lista ut var han håller sig. Nu sjunger han inte alltid så men oftast tyvärr. Förhoppningsvis kanske någon får honom att ändra lite till ESC. Vem vet 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, När det gäller manliga röster så verkar vi inte riktigt ha samma smak och just i detta fallet så låter det nästan som att det skulle kunna vara positivt för mig. 🙂 Allt hänger dock på vad det blir för slags låt och hur han väljer att tolka den men om det nu skulle bli som du befarar så tror jag att det blir riktigt bra. 😛

 3. Micke

  Då håller jag tummarna för din skull Pinglan 🙂

 4. Adri

  Jag vet inte vem denna snubbe är, och hittar ingenting med honom i fokus efter lite sökningar. (Har helt ärligt inte ansträngt mig så heller… jag har annat att göra hah). Jag frågade min österrikiska kompis, som inte heller visste vem snubben var.

  Så min inställning till detta valet är… noll. Jag gillade ju ”If love was a crime” 2016 och ”Beautiful mess” var väl ok i våras. Men det var ju inte Cesár’s förtjänster om man nu ska vara ärlig, så det säger egentligen inget.

  Aja, önskar honom lycka till och hoppas han fortsätter Österrikes bättre period 🙂 Österrike är ett av historiens ABSOLUT svagaste länder i tävlingen men Zoë och Nathan Trent var båda topp 10-kandidater för mig 🙂

 5. Micke

  Alla tycks ha olika förhoppningar och drömmar vad gäller ESC och MF 2018. Vad gäller det sistnämnda lämnar jag det helt er. Angående ESC har jag en helt annan än er. Delar många av era drömmar men min dröm handlar om instrument som kommer att dominera hela ballongen. Min dröm handlar om gitarrens återinträde som kung eller drottning av instrumenten. Måtte tiden med syntens dominans vara över och gitarren får sin rättmätiga plats enligt mig på topp. Allt från elgitarr till akustisk. Det är MIN STORA DRÖM. Det handlar om hjärta och själ

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Så väldigt olika är vi nog inte ändå, jag hade aldrig tackat nej till ett riktigt vackert bidrag där instrumenten fick vara i centrum och där allt inte låter fabriksgjort. (Jag gillar det också, men just den delen verkar inte vara någon bristvara nu för tiden.) Själv har jag dock inte gitarren som huvudönskemål utan hoppas i stället på bidrag där saxophonen eller ukulelen har huvudrollen. Hjärta och själ, men med lite mer personlighet. 😉

 7. Micke

  @Pinglan, nej då jag vet allt är inte synt i ESC. I så fall hade jag inte följt det hela. Men i mitt tycke har det allt för stor plats. Hjärta och själ är som sagt viktigt för mig i musik vare sig det är den röjigaste hårdrocklåt eller den mest avkopplande ballad. Helt ärligt tycker jag synd om de som bara kan se åt ett håll. Jädrar så mycket de går miste om 🙂

  Ukulelen är också en gitarr min vän 🙂 Däremot är vi på lite kollisionskurs vad gäller saxophonen. Det är tyvärr ett av de två instrumenten jag har svårast för. Det andra är steel guitar. Inte min grej direkt men visst finns det bra även med dessa precis som med synt. Det finns bra i allt med gitarren är min numero uno 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae…. stränginstrument är de båda men jag vet faktiskt inte om jag kan hålla med om att ukulelen är en gitarr då de skiljer sig ganska rejält åt på många vis. När det gäller ljud och känsla så är de väldigt långt ifrån varandra (med gitarr menar jag akustiskt eller elgitarr). Den pigghet och personlighet som kommer från ett ukulele-komp eller -solo kan ingen gitarr ens drömma om att skapa. 😉

  Jag ber om ursäkt redan nu om jag trampar på några tår. Jag hävdar inte att ukulelen är mer värd än gitarren, endast att jag personligen blir helt till mig av en underbar ukulele-truddelutt medan gitarren inte gör speciellt mycket för mig. Personlig smak, m.a.o., och det vet jag att du Micke förstår, jag förklarar mest för andra som kanske läser och tar illa upp.

  Vad gäller saxophonen så hoppas jag att du inte tänker på dansbands-sax, för den är även jag lite allergisk mot, utan det ska vara rejäla, känslomässiga sax-slingor (mot blues-hållet) med mycket tryck i – då är det inte mycket som kan konkurrera. För mig är m.a.o. saxophonen min numero uno. 🙂

 9. Micke

  @Pinglan om någon kan ha ont av det du sa här så är det inte du och dina ord som är problemet utan problemet ligger uteslutande hos den som tar illa upp. För tusan vi måste väl fortfarande kunna prata med varandra som normala människor som respekterar varandra oavsett vilket kön vi har, ras vi har, smak vi har mm. Förstår din oro men det är som sagt inte du som är problemet i så fall. Man kan inte gilla allt här i världen men man kan och ska respektera att andra har annat tycke och smak. Ingen är bättre än någon annan och inget är bättre än något annat.

  Du vet att jag inte skulle ta illa upp säger du. Inte en möjlighet på tusen 🙂 Jag förstår helt precis som jag är övertygad om att du egentligen gör när jag drar in ukulele som gitarr:-) Förresten så tycker även jag mycket bra om ukulele och liknande instrument. Har väldigt lätt att ta till mig låtar med en ukulele-truddelutt 🙂

  En liten avslutning här om helt annat. Ett bidrag av det som släppts hittills från länderna har nu utvecklats till att bli mi överlägsna etta. Talar om “Mall”, (Yearning), Eugent Bushpepa – ALBANIEN

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag vill bara gardera mig, eftersom jag märker att det hela tiden dyker upp allt fler som anklagar mig för att vara intolerant och hatisk, vilket jag absolut inte förstår vad det grundar sig i. Tvärtom så anser jag att jag är ovanligt tolerant och försöker att se allt ur allas synvinklar och respekterar allas synpunkter, även om jag själv kanske inte delar dem och detta tror jag att ni som följt mig under dessa tio år kan intyga. Jag förstår inte riktigt vem som har något att vinna på att svartmåla mig, men någon form av kampanj pågår tydligen och jag upplever den som både obehaglig och orättvis. Förhoppningsvis självdör den då det inte finns någon sanning i grunden. 🙂

  Hur som helst, “Mall” finns med uppe bland mina bubblare i den albanska uttagningen, men än så länge är det LYNX “Vonë” som är den överlägsna favoriten här. 😀

 11. Micke

  @Pinglan, det bästa rådet jag kan ge dig när det gäller det här är att ignorera dem i möjligaste mån. Vad du än gör ge dig inte in i diskussion med dem för det är just det som de söker. De här handlar om tomma människor utan tillfredställelse i livet som söker något. Istället för att söka något gott finner de det de söker i att hata och förfölja.

  Det spelar ingen roll hur mycket du försöker förklara för dem och försvara dig. Tvärtom är det just i detta de finner den tillfredställelse som fyller hålen i deras tomma liv. De går igång på att “se” dig lida, att se hur du försöker medla och allt annat liknande. Ge dem inte den tillfredställelsen Pinglan. Förvägra dem den och de hittar inte en halvvägs fram till målet de söker.

  Fråga dig inte vad du kan “göra” för att få dem att förstå, att förklara för dem. Det kan du inte. Släpp dem i möjligaste mån och de tappar en stor del av intresset. Grejen är den Pinglan att du behöver inte dem men de behöver dig och andra i samma situation. Det viktiga är ju ändå de vänner du har i livet som känner dig och vet vem du är och vad du står för. På samma sätt med oss som varit på din blogg under ett antal år. Vi har sett vad du har skrivit och vad du står för. “Intolerant och hatisk” lovar jag dig att ingen här ens ha snuddat vid tanken på att känna om dig. Tvärtom har du varit helt rak i din linje om att det här handlar om musik och ingenting annat. Har någon trampat över för grovt har du helt enkelt raderat.

  Åter igen Pinglan ge dem inte den föda de söker genom att få respons från dig. Skit i dem är en bra mening 🙂 Här sysslar vi med musik och inget annat. Kör på den linjen bara

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Tack, det är just det jag gjort så här långt, då jag har andra saker jag prioriterar i livet än lägga tid på personer som missförstår med vilje, men när det ökar så börjar man undra och då det är det uppmuntrande att höra att man “valt rätt” så att säga. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se