Makedonien Efter att det först meddelats att Makedonien inte skulle delta i Eurovision Song Contest 2018 så kom senare det glädjande motbeskedet att TV-bolaget MKRTV trots allt fick lov att skicka ett bidrag till Portugal i maj. Nu har de avslöjat att de kommer att utse detta bidrag genom ett internval.

Inför ESC 2018 uppges de välja ut en låt först och sedan matcha den med en lämplig artist, vilket är tvärtemot vad de gjorde 2017 då Jana Burčeska valdes ut först. Intresserade låskrivare, både inhemska och utländska, är välkomna att skicka in sin demo eller färdiga inspelning till eurosong.macedonia@gmail.com tillsammans med ytterligare upplysningar (se mrt.com.mk). Deadline är satt till den 8:e februari. (Källor: wiwibloggs.com och mrt.com.mk)

Schlagerpinglan: Hur glad jag än är över att vi får se Makedonien i ESC 2018 så känner jag mig inte riktigt nöjd med det. Efter fem final-missar i rad så hoppas jag inte bara på ett deltagande för Makedonien utan jag håller tummarna för att de även tar sig till final.

Allt hänger på att de lyckas sålla ut ett guldkorn bland de inkomna låtarna, hitta en artist som är klippt och skuren för låten (och som vill tävla i ESC), sätta ihop en övertygande scen-show... och få allt klart mellan den 8:e februari och ESC 2018-deadlinen den 12:e mars(?). En utmaning, helt klart, men med den rätta viljan och lite flyt så är inget omöjligt. Lycka till, Makedonien. 😀

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2018“.

Relaterad information: En sammanställning över olika länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se