LettlandPå lördagskvällen den 10:e februari avgjordes den andra semifinalen av “Supernova 2018“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. 7 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut två finalister.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till lördagens live-framträdanden medan all inför-info finns här:

Ett av de tävlande bidragen i “Supernova 2018”

Esamība“, MADARA (en av “Supernova 2018”-finalisterna)

Resultatet av “Supernova 2018” – Semifinal 2, 10:e februari:
Till final (första beskedet):
♥ “Esamība“, MADARA
♥ “Who’s Counting?“, Ritvars
Till final (efter röstningsstrul):
♥ “This Time“, Markus Riva
Ute ur tävlingen: (i startordning)
♥ “Pray“, Hypnotic
♥ “Sunset“, In My Head
♥ “1000 Roses“, Monta
♥ “Stop the War U2“, Riga Reggae
(Källor: supernova.lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen höll jag främst tummarna för “Esamība” och “1000 Roses” men kunde egentligen se vilket bidrag som helst förutom “Stop the War U2” och “Who’s Counting?” gå vidare. Därför var jag lite förbryllad när jag såg resultatet på lördagskvällen, men det ljusnade dagen efter då det framkom att det inte gått riktigt rätt till när det röstades och att Markus Riva egentligen skulle haft den andra finalplatsen. Det hela slutade med att alla tre fick en plats i finalen den 24:e februari, som därmed kommer att innehålla sju bidrag.

Efter att jag sett den andra semifinalens liveframträdanden i efterhand så har jag väldigt mixade känslor. Naturligtvis är jag glad över att MADARA gick vidare och jag tycker alltid att det är roligt att se Markus Riva i finalen, även om jag har lite problem med hans live-sång. Hade jag fått bestämma så hade jag givit den andra finalbiljetten till Monta, men då det inte heller i det fallet var tal om något vinnar-framträdande så får jag väl vara nöjd som det är. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Lettland 2018: Resultatet av “Supernova” – Semifinal 2”

 1. Adri

  …jag om var så glad över att Markus hade åkt ut.

  Det finns några artister jag är GRYMT trött på i Mellon och aldrig vill se igen. Andreas Johnson, Linda Bengtzing och morgondagens Jessica Andersson är tre av dem.

  I Lettland har jag en sådan artist… Markus Riva.

  Vad som började som bra låtar har med tiden bara blivit gråa, generiska popstycken. Och Markus har blivit en artist som snarare deltar för det är kul, framför det faktum att han inte alls har nåt nytt att visa.

  Vinner han så får Lettland se på bad karma hos mig!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se