ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll sändes det femte och sista avsnittet av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

Här nedan ser ni länkar till mina De Eurovisa-inlägg där info om varje avsnitt finns samt det fullständiga resultatet efter att Eva, Johan och tio gäster betygsatt de 43 bidragen i Eurovision Song Contest 2018 efter sin egen personliga smak.

Om “De Eurovisa 2018” på schlagerpinglan.se:
De Eurovisa (Eurovision 2018): Del 1
De Eurovisa (Eurovision 2018): Del 2
De Eurovisa (Eurovision 2018): Del 3
De Eurovisa (Eurovision 2018): Del 4
De Eurovisa (Eurovision 2018): Del 5

Resultatet av “De Eurovisa 2018 – Del 1-5”:

Bidragen Johan Eva Gäster Gäster Summa Schlager-pinglan
Israel Israel – “TOY“,
Netta Barzilai
10 p. 10 p. 10 p. 9 p. 39 p. 4 p.
Frankrike Frankrike – “Mercy“,
Madame Monsieur
10 p. 10 p. 9 p. 7 p. 36 p. 6 p.
Finland Finland – “Monsters“,
Saara Aalto
9 p. 8 p. 9 p. 9 p. 35 p. 5 p.
Georgien Georgien – “For You“,
Ethno-Jazz Band Iriao
9 p. 8 p. 8 p. 8 p. 33 p. 8 p.
Danmark Danmark – “Higher Ground“,
Rasmussen
7 p. 9 p. 10 p. 6 p. 32 p. 9 p.
Österrike Österrike – “Nobody But You“,
Cesár Sampson
8 p. 6 p. 8 p. 10 p. 32 p. 5 p.
Italien Italien – “Non Mi Avete Fatto
Niente
“, Ermal Meta e Fabrizio Moro
8 p. 8 p. 7 p. 7 p. 30 p. 7 p.
Albanien Albanien – “Mall“,
Eugent Bushpepa
8 p. 9 p. 4 p. 8 p. 29 p. 7 p.
Nederländerna Nederländerna – “Outlaw In ‘Em“,
Waylon
9 p. 4 p. 6 p. 10 p. 29 p. 8 p.
Storbritannien Storbritannien – “Storm“,
SuRie
6 p. 7 p. 8 p. 8 p. 29 p. 6 p.
Sverige Sverige – “Dance You Off“,
Benjamin Ingrosso
7 p. 7 p. 5 p. 9 p. 28 p. 6 p.
Ungern Ungern – “Viszlát Nyár“,
AWS
10 p. 7 p. 7 p. 4 p. 28 p. 6 p.
Moldavien Moldavien – “My Lucky Day“,
DoReDos
10 p. 8 p. 5 p. 3 p. 26 p. 9 p.
Irland Irland – “Together“,
Ryan O’Shaughnessy
5 p. 6 p. 8 p. 7 p. 26 p. 4 p.
Spanien Spanien – “Tu Canción“,
Amaia y Alfred
8 p. 9 p. 2 p. 6 p. 25 p. 5 p.
Australien Australien – “We Got Love“,
Jessica Mauboy
6 p. 9 p. 4 p. 5 p. 24 p. 9 p.
Montenegro Montenegro – “Inje”, “,
Vanja Radovanović
6 p. 5 p. 7 p. 6 p. 24 p. 6 p.
Tjeckien Tjeckien – “Lie to me“,
Mikolas Josef
7 p. 9 p. 7 p. 1 p. 24 p. 9 p.
Grekland Grekland – “Oniro Mou“,
Yianna Terzi
6 p. 7 p. 5 p. 5 p. 23 p. 6 p.
Makedonien Makedonien – “Lost And Found“,
Eye Cue
7 p. 5 p. 2 p. 8 p. 22 p. 8 p.
Cypern Cypern – “Fuego“,
Eleni Foureira
4 p. 5 p. 7 p. 6 p. 22 p. 8 p.
Serbien Serbien – “Nova Deca“,
Sanja Ilić & Balkanika
4 p. 6 p. 8 p. 4 p. 22 p. 6 p.
Tyskland Tyskland – “You Let Me Walk Alone“,
Michael Schulte
5 p. 7 p. 3 p. 7 p. 22 p. 5 p.
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “X My Heart“,
Aisel
4 p. 5 p. 9 p. 3 p. 21 p. 7 p.
Kroatien Kroatien – “Crazy“,
Franka Batelić
7 p. 5 p. 7 p. 2 p. 21 p. 3 p.
Polen Polen – “Light Me Up“,
Gromee feat. Lukas Meijer
4 p. 3 p. 6 p. 8 p. 21 p. 6 p.
Norge Norge – “That’s How You Write A Song“,
Alexander Rybak
4 p. 1 p. 9 p. 6 p. 20 p. 4 p.
Schweiz Schweiz – “Stones“,
Zibbz
8 p. 5 p. 3 p. 4 p. 20 p. 7 p.
Rumänien Rumänien – “Goodbye“,
The Humans
7 p. 6 p. 2 p. 5 p. 20 p. 3 p.
Slovenien Slovenien – “Hvala, ne!“,
Lea Sirk
5 p. 5 p. 4 p. 5 p. 19 p. 3 p.
Belgien Belgien – “A Matter Of Time“,
Sennek
4 p. 6 p. 2 p. 6 p. 18 p. 6 p.
Ryssland Ryssland – “I Won’t Break“,
Julia Samoylova
5 p. 3 p. 2 p. 7 p. 17 p. 4 p.
Lettland Lettland – “Funny Girl“,
Laura Rizzotto
3 p. 4 p. 6 p. 4 p. 17 p. 4 p.
Island Island – “Our Choice“,
Ari Ólafsson
5 p. 4 p. 2 p. 5 p. 16 p. 5 p.
Malta Malta – “Taboo“,
Christabelle
4 p. 2 p. 5 p. 5 p. 16 p. 6 p.
Armenien Armenien – “Qami“,
Sevak Khanagyan
2 p. 6 p. 5 p. 1 p. 14 p. 6 p.
Vitryssland Vitryssland – “Forever“,
ALEKSEEV
3 p. 2 p. 6 p. 3 p. 14 p. 5 p.
Litauen Litauen – “When We’re Old“,
Ieva Zasimauskaitė
4 p. 2 p. 4 p. 3 p. 13 p. 5 p.
Estland Estland – “La forza“,
Elina Nechayeva
2 p. 7 p. 1 p. 1 p. 11 p. 5 p.
Ukraina Ukraina – “Under The Ladder“,
MELOVIN
2 p. 3 p. 4 p. 2 p. 11 p. 9 p.
Bulgarien Bulgarien – “Bones“,
EQUINOX
3 p. 4 p. 2 p. 2 p. 11 p. 7 p.
Portugal Portugal – “O Jardim“,
Cláudia Pascoal
2 p. 4 p. 0 p. 1 p. 7 p. 5 p.
SanMarino San Marino – “Who We Are“,
Jessika featuring Jenifer Brening
1 p. 1 p. 1 p. 2 p. 5 p. 3 p.

Schlagerpinglan: När vi nu snart går in i den avgörande ESC-veckan och allt man tror sig veta/tycka om de 43 bidragen kan komma att förändras på några minuter så tycker jag likväl att det är lite småroligt att se hur De Eurovisa så här inledningsvis uppfattat bidragen. Som synes var vi inte alltid helt överens (och många av mina personliga betyg är redan nu inaktuella) men programmet som helhet tyckte jag återigen var väldigt underhållande.

Om jag skulle ge lite konstruktiv kritik så vore det att, även om det är givande med en blandad kompott, rikta in sig på gäster som är intresserade av ESC på allvar och inte bara gillar att prata. Men, men… överlag anser jag att de återigen lyckades riktigt bra med de flesta av gästerna. 😀

Jag tackar därför De Eurovisa för ytterligare en intressant säsong och hoppas att de återkommer även inför 2019. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2018): Fullständig resultattavla”

 1. Adri

  Hmm… Estlands plats i botten 5 och Georgiens plats i topp 5 – och en hel del där emellan för den delen också – gör så att jag faktiskt är lite glad att jag hoppat över programmet i år igen! 🙂

 2. Daniela

  @Adri: däremot är jag väldigt glad över att Georgiens bidrag får så bra poäng och planering för jag tycker väldigt väldigt mycket detta bidrag! Den är så annorlunda underbart och jag håller tummarna allt jag kan för dessa artister för de bjuder värkligen på något alldeles speciellt. Elina är också väldigt duktig men åh vad kag inte gillar denna sång! Sorry Adri!

 3. Micke

  @Pinglan jag anar att du syftar på del 5 när du säger “rikta in sig på gäster som är intresserade av ESC på allvar och inte bara gillar att prata”. Blev själv enormt förvånad över det programmet. Allt det som De Eurovisa normalt står för var som bortblåst i del 5. Kände mig förflyttad till Sverige “Inför program” med hånfulla gäster som bara ville synas själva. Undrar om inte de kände det själva efter programmet.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… det kändes lite konstigt när en av gästerna sade något i stil med att hon inte tyckte om att hon gillade en Eurovision-låt “på allvar”. Då förstod jag inte riktigt varför hon var med i studion. Men, men… kanske hade de en idé om att bredda åsiktsregistret och därför ta med någon som hade en annorlunda syn på tävlingen men personligen tyckte jag inte att det blev så bra. Bättre än mycket annat men inte lika bra som det jag vant mig vid.

 5. Zacke

  Måste dessvärre säga att sista avsnittet av årets de eurovisa var ett litet lågvattenmärke. En hel del förlöjligande av bidragen och framförallt när en av gästerna säger att hon skäms över att hon gillar vissa låtar då hon inte vill gilla eurovisonlåtar. Väldigt märkligt att säga så kan jag tycka. Tycker övriga program i år varit riktigt bra dock, så helhetsupplevelsen är trots detta väldigt bra 🙂

  Rent åsiktsmässigt är jag kanske extra glad över att de hyllade Georgiens bidrag och Johans 10;a till Ungern
  Märkligt att de har Bulgarien och Estland så långt ned men smaken är som baken 😉

 6. Schlagerpinglan

  @Adri och Daniela, Som synes av mina poäng ovan så är min smak mer i stil med Danielas i just de här fallen. Roligt att ni tar upp just dessa bidrag för det var två av de bidrag som jag tyckte var roligast att höra kommentarerna om. Inte för att jag bara vill ha medhåll i allt, men då det verkar som att flest håller Estland högt och Georgien lågt (och oddsen håller med) så tyckte jag att det var roligt att höra att några andra sätter ord på mina egna känslor. 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Zacke, Ja, det sista avsnittet blev lite konstigt och för första gången så kände jag att jag inte riktigt uppskattade det lika mycket som jag gjort med de tidigare. Trodde först att det kanske var jag som kanske var på fel humör, men då är jag uppenbarligen inte ensam om att tycka att det var en annan ton i samtalen i det avsnittet. Fyra av fem bra avsnitt är dock ingen dålig prestation och jag håller med dig om att helhetsupplevelsen därmed är väldigt bra. 😀

  Om jag själv skulle nämna något som jag tyckte var lite “uppåt väggarna” så var det främst Ukrainas låga betyg och Israels höga betyg som jag inte riktigt kan förstå mig på, även om de (och många andra) gjort sitt bästa för att förklara det för mig. 😀

 8. Jonas

  Svt sände sitt studio eurovision. Kanske inte handlade så mycket om de tävlande bidragen. Men det innehöll en del annat om Portugals förberedelser. Andra synvinklingar och en del som var intressant och lärorikt.

 9. Jonas

  Imorgon flyger jag till New York och “missar” hela eurovisionveckan”. Få se hur bra man kan följa det som händer borta i Europa över där.

 10. Micke

  Faktum är att hur de bedömer vissa bidrag bra eller dåligt är helt oviktigt för mig. Man kan ju inte bedöma ett program efter folks musiksmak. Däremot handlar det om hur de lägger upp programmet. Viktigast åter igen är respekt Tyck illa om låtar hur mycket du vill men håna dem inte som om du skulle sitta inne med kunskap om vad som är bra och dåligt. Det är ju det som De Eurovisa varit så bra på. Men alltså detta del 5 och de två gästerna. Vad tusan hände?

 11. Adri

  Jonas: Helt med 🙂 Om SVT inte planerar en comeback för “Inför”-serien, så får gärna det här gärna återkomma i alla fall 🙂 För jag tyckte det var ett riktigt intressant program, med karismatisk och härlig programledare. Det handlade som sagt inte sååå mycket om bidragen, men det handlade ju om programmet i större perspektiv 🙂 Och jag tyckte det var riktigt bra gäster, framför allt Hanna Fahl gillar jag jättemycket 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Jonas, Jag har inte haft tillfälle att se det ännu, men som du och Adri beskriver det så låter det sevärt och hamnar definitivt på min att-göra-lista. 🙂

  Inte för att ESC är något livsviktigt men själv hade jag blivit lite nipprig om jag inte hade en säker plan på hur jag skulle kunna följa Eurovision-showerna så jag hoppas det löser sig för dig. (Logo sänder i alla fall finalen för tredje året i rad.) 😀

 13. Daniela

  @Schlagerpinglan: jag vet inte hur det går till med oddsen, men det är inte alltid det stämmer med dessa! Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer i semifinalerna: jag tycker att Estlands Elina har ett väldigt pampigt och bekostat bidrag; hon verkar vara väldigt uppskattad men så var det förra året med Estland också och till slut blev som det blev! Jag tyckte att Eurovizia gjorde rätt bedömning när det gällde dessa låtar! De uppskattade Georgiens bidrag och om jag minns rätt så sa de att allt jag självt tyckte att det hade dvs något så genuint magiskt i sig men att det inte var ett ” vanligt” bidrag för just ESC. Estland vill också satsa på det magiska och då handlar det om Elinas operasångerska röst! Jag säger inte att hon inte är bra på opera, hon är dessutom väldigt lik en docka ( jag hannar inte utan det är så jag upplever henne fysiskt) och de som gillar detta blir förstås glada! Men för min del är detta ett tomt bidrag där det handlar om en väldigt speciell klänning och en snygg dockliknande opera stjärna. Sorry @Adri, men jag kan inte hjälpa det jag känner! Så att jag hoppas verkligen att många fler inser vilket mästerverk Georgien skickar egentligen till Lisabon i år och att gruppen och bidraget tar sig till finalen, I myself love IT ❤️

 14. Daniela

  hånar skulle det stå!

 15. Adri

  Daniela: Men snälla nån, be inte om ursäkt för åsikter!

  Jag får bara hoppas du är i minoritet 🙂

 16. Daniela

  @Adri: 🙂 jag vet hur mycket du gillar Estonias bidrag!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se