ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll klockan 19.50Yle Fem är det dags för det andra avsnittet av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

I år består serien av fem program och alla finns redan nu upplagt på arenan.yle.fi för er som vill titta på dem när det passar er, vilket ni kan läsa mer om här. 🙂

I det andra avsnittet behandlas 9 bidrag från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 och panelen kompletteras av Erica Back och Mårten Svartström.

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet via TV-sändningen så väntar jag till senare i kväll innan jag lägger ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom, tipsar om direktlänken till yle.fi där ni kan titta på det andra avsnittet och kompletterar med mina egna poäng. Mycket nöje! 😀

Uppdaterat: Jag har nu uppdaterat med resultatet av del 2-röstningen

Titta på “De Eurovisa 2018 – Del 2” här:
De Eurovisa – Avsnitt 2 (59:49 – areena.yle.fi)

Resultatet av “De Eurovisa 2018 – Del 2”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva Frantz Erica Back Mårten Svartström Summa Schlager-pinglan
Kroatien Kroatien – “Crazy“,
Franka Batelić
7 p. 5 p. 7 p. 2 p. 21 p. 3 p.
Finland Finland – “Monsters“,
Saara Aalto
9 p. 8 p. 9 p. 9 p. 35 p. 5 p.
Schweiz Schweiz – “Stones“,
Zibbz
8 p. 5 p. 3 p. 4 p. 20 p. 7 p.
Österrike Österrike – “Nobody But You“,
Cesár Sampson
8 p. 6 p. 8 p. 10 p. 32 p. 5 p.
Estland Estland – “La forza“,
Elina Nechayeva
2 p. 7 p. 1 p. 1 p. 11 p. 5 p.
Armenien Armenien – “Qami“,
Sevak Khanagyan
2 p. 6 p. 5 p. 1 p. 14 p. 6 p.
Grekland Grekland – “Oniro Mou“,
Yianna Terzi
6 p. 7 p. 5 p. 5 p. 23 p. 6 p.
Makedonien Makedonien – “Lost And Found“,
Eye Cue
7 p. 5 p. 2 p. 8 p. 22 p. 8 p.
Tjeckien Tjeckien – “Lie to me“,
Mikolas Josef
7 p. 9 p. 7 p. 1 p. 24 p. 9 p.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2018): Del 2”

 1. Micke

  Två saker:

  1. Jag undrar om Adri förstod vad jag menade nu 🙂
  2. Så jädra kul att se pinglan använda 10-poängs skalan 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Man får ju förnya sig lite. 😉

 3. Micke

  Jag älskar ju 10-poängs skalan så givetvis gör jag likadant 🙂 Hoppas du kommer att göra detsamma och känna att den är bättre än 5-poängs skalan 🙂

  Kroatien (7/10)

  Finland (1/10)

  Schweiz (6/10)

  Österrike (5/10)

  Estland (9/10)

  Armenien (5/10)

  Grekland (9/10)

  Makedonien (9/10)

  Tjeckien (4/10)

 4. En polack

  Ska jag vara ärlig är jag inte så förtjust i De Eurovisa
  Lite för sömnig och panelen känns ganska roade med det mestaSverige skulle kunna göra det bättre men SvT vill inte. Sverige skulle kunna ta tillbaka Thomas Lundin och sedan krydda upp det med kända melodifestivalsansikten som har någon koppling till ESC och som är lite intresserade. Tex Jessica Andersson, Mariette, Jon-Henrik Fjällgren, Edward Af Sillen, Krista Siegfrids, Mattias Holmgren mm

 5. Adri

  Nej nu jävlar… Estland 11 poäng? Innan har jag vart totalt neutral mot De Eurovisa. Men nu blev jag anti.

  Hur tänker de när Estland får två ettor, men Österrike en tia och en åtta av samma individer? Erica och Mårten tycker tydligen inte om kvalitet.

  Man vet att det är illa när man saknar Tess Merkel och Eric Saade från 2015…

 6. Micke

  @Adri men för tusan jag sa ju till dig att titta på vilket avsnitt som helst först bara inte del 2 🙂

 7. Micke

  @En polack, din förhoppning(dröm) hade jag gemensam med dig under flera år sen orkade jag bara inte mer. Jag är en person som nästan aldrig blir arg men när jag märkte att jag började bli arg under “inför programmen” då lade jag helt ned det. Jag slösar inte tid på ilska. Men självklart håller jag med dig. Thomas Lundin o Edward Af Sillen hade ju varit en dröm men det kommer tyvärr aldrig att hända.

  Hittade då, tack vare pingla, De Eurovia och kände att det gick att “andas igen” med ett rikt och respektfullt inför program. Förnedring-tv var långt borta igen. Jag älska De Eurovisa som jag ser som allt annat än sömnigt. Visst de har inte alltid samma smak som jag (eller Adri) 🙂 men sättet de går igenom bidragen är härligt att se. Det är bidragen som är det primära och inte gästernas egna fåfänga försök att göra sig lustiga över bidragen.

 8. Adri

  Micke: Ja. Din varning var rätt. Jag kollade inte på avsnittet, men Pinglan skrev ju ut poängen och till denna blogg kommer jag ofta 🙂 På gott och ont… och i det här fallet: ont.

 9. Micke

  Döm aldrig något osett Adri. Det är mitt råd till dig. Ta dig en titt på nästa avsnitt eller möjligen del 1 🙂

 10. En polack

  Men om Sverige skulle göra en De Eurovisa hade det varit fyrverkerier ! Micke&Adri

 11. Josef

  Intressanta betyg de sätter!? Jag är ingen “fan” utav Estland som alla vet, men att sätta 1 poäng tycker jag är nästan tjänstefel.

  Jag har som sagt kritik mot bidraget men saklighet och proffessionalism bör finnas med. När man harr en sådan röst som hon har är det automatiskt minst 8 poäng på rösten (verkligen minst) sedan låten är ju ändå mer innovativ än Finlands egen så där har vi minst 5 poäng. Sedan kan man känna att det ändå blir stentråkigt som jag vilket ger 2 poäng. Så från en väldigt negativ kritik som jag förmedlar så bör bidraget ha 8 + 5 + 2= 15 /3= 5 poäng eller ja,,,kanske i värsta fall 4 poäng men 1!! poäng då håller jag nästan med Adri om skandalen.

  Lite skoj just när de recenserar Azerbadjan och den får omdömet som en avdammad svensk skrivbordslåda så blir min undran hur Finlands Monster kan få mer än c:a 4-5 poäng för det är ju om något en riktigt generisk och otroligt förutsägbar poplåt. Dock tycker jag Sara har varit vädligt duktig live och jag nästan tycker hon förtjänar en bättre plats i finalen än Sverige även om chansen är väldigt liten förmodligen!?

  Förresten alla här. Jag tyckte Norges program var väldigt bra med dels kändisar men även en “folkpanel” som fick ge sitt vitsord utan att veta om vad den andra tänkte. Adri!! 😀 titta där vad Estland fick som ett litet tips!

 12. Josef

  FÖRLÅT alla stavfel, professionalism med ett f och har med ett r och så vidare…Jag var lite upprörd när jag skrev.. 😀

 13. Micke

  @Josef, menar du allvar min vän? 🙂 Nu är jag tvärtemot dig “vän” av Estlands bidrag. Jag ger den (9/10). Men det där med att hon skulle ha åtta poäng bara på grund av rösten. Nu har jag ingen aning om du minns Österrikes bidrag 2012 och vad du i så fall tyckte om det men för mig är det den fetaste nolla som någonsin varit med i ESC. T.o.m värre än Sverige 2013 och 2017.

  Jag lovar dig Josef att om de så satte Luciano Pavarotti eller något liknande på det bidraget så hade den aldrig i världen varit värd en åtta för mig 🙂

  Har inte kollat på Norges panel. Inte varit nöjd med det programmet tidigare men jag ska definitivt ge det en chans.

 14. Micke

  @Josef men jag gillar i övrigt ditt sätt att resonera. Blir stum över människor som slänger ut nollor och tior över allt. Inser de inte att det betyget innebär att det inte kan bli bättre eller sämre. Jag kan ju ta mina ettor i år som exempel Finland, Irland och Sverige. Jag orkar inte lyssna på dem för de är i mina öron såååååååååååå dåliga. Men jag kan omöjligen ge dem en nolla. Jag måste ju kolla på hela bidragen. Kan jag då med rak rygg påstå att det inte finns minsta grej i låtarna som inte är det sämsta man kan göra. Det finns det och då kan och ska jag inte ge noll. Jag har exempelvis aldrig någonsin gett en tia i ESC. Helt enkelt för att det aldrig funnits något bidrag som är fullkomligt i minsta detalj

 15. Schlagerpinglan

  Vad gäller De Eurovisa så är det panelens personliga smak som ligger till grund för deras poängsättning så att de ger låga poäng till vissa bidrag (trots att det kan finnas belägg för att ESC-juryn kan tänkas ge kvalité-poäng till det) är inget konstigt utan visar bara att de inte gillar helheten (även om jag själv måste ogilla ett bidrag rejält för att ge det en 1:a av 10 möjliga).

  Personligen var jag väldigt lättad över att höra deras resonemang kring Estlands bidrag för jag känner igen många av mina egna känslor där. Bra sångerska, bra låt, men det blir ack så långtråkigt efter ett tag. Som sagt, det kan vara hur bra som helst – men kan man inte hålla publikens intresse uppe genom hela låten så blir det svårt att håva in de riktigt höga poängen.

 16. Micke

  @Pinglan, det är just det jag gillar med De Eurovisa. De försöker inte leka experter utan de utgår från vad de själva tycker om bidraget. Det var ju inte riktigt så (lindrigt sagt) den svenska motsvarigheten fungerade efter Thomas Lundins avsked

 17. Josef

  @Micke Schlagerpinglan. Tack för era svar till tankegångar. Intressant läsning! 😀

  Exempelvis är ju Holland ett bidrag som aldrig lyfter för mig, men jag hörde dem live från kippet i Amsterdam och ack så bra de tar sig på scenen där! Bra sångröst och musiker verkligen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se