ESC 2018 Schlagerpinglan: I dag, söndagen den 6:e maj, är det dags för de 6 finalklara länderna att genomföra sina andra repetitionspass på scenen i Lissabon i Portugal inför Eurovision Song Contest 2018.

Schemat för dagen, då final-länderna får tillgång till scenen i tjugo minuter var och sedan ägnar 20 minuter med den samlade pressen, ser ni här nedan. (Hela repetitionschemat finns här.) Som vanligt så kompletteras schemat under dagen med länkar till repen (både video och foton), press-träffarna m.m.. Mycket nöje. 😀

Precis som förra året så presenteras små klipp efter ländernas andra individuella rep som visar hur det kommer att se ut på TV och inte bara, som tidigare, filmat på avstånd.

I kväll är det även dags för den officiella öppningsceremonin som inleds med att de 43 deltagarna promenerar längs den blå mattan. Ni kan följa allt via YouTube.com/Eurovision och den officiella ESC-sidans liveblogg med start klockan 18:00 CET.


Lisbon Today #8 (6 May 2018): Eurovision stars shine on the ocean blue carpet
(2:48 – May 6, 2018 – eurovision.tv)

Repetitionsschema 6:e maj 2018

Finalen – Repetition 2:
Portugal Portugal“O Jardim”, Cláudia Pascoal
1:a live-repet i Lissabon
11:00-11:20: Repetition 2
12:05-12:25: Presskonferens
2:a live-repet i Lissabon
repet i bilderpresskonferens
esckaz.com-rep-klipp
Storbritannien Storbritannien“Storm”, SuRie
bidrags-presentation1:a live-repet i Lissabon
11:25-11:45: Repetition 2
12:30-12:50: Presskonferens
2:a live-repet i Lissabon
repet i bilderpresskonferens
esckaz.com-rep-klipp
Spanien Spanien“Tu canción”, Alfred & Amaia
bidrags-presentation1:a live-repet i Lissabon
11:50-12:10: Repetition 2
12:55-13:15: Presskonferens
2:a live-repet i Lissabon
repet i bilderpresskonferens
esckaz.com-rep-klipp
Tyskland Tyskland“You Let Me Walk Alone”,
Michael Schulte

bidrags-presentation1:a live-repet i Lissabon
12:15-12:35: Repetition 2
13:20-13:40: Presskonferens
2:a live-repet i Lissabon
repet i bilderpresskonferens
esckaz.com-rep-klipp
Frankrike Frankrike“Mercy”, Madame Monsieur
1:a live-repet i Lissabon
12:40-13:00: Repetition 2
13:45-14:05: Presskonferens
2:a live-repet i Lissabon
repet i bilderpresskonferens
esckaz.com-rep-klipp
Italien Italien“Non mi avete fatto niente”,
Ermal Meta & Fabrizio Moro

1:a live-repet i Lissabon
13:05-13:25: Repetition 2
14:10-14:30: Presskonferens
2:a live-repet i Lissabon
repet i bilderpresskonferens
esckaz.com-rep-klipp

Övriga ESC-händelser – 6:e maj:

18:00 CET Blå mattan-promenad & Öppningsceremoni youtube.com
20:00 CET SVT:s “Studio Eurovision” (se nedan) svtplay.se

Schlagerpinglan: Förutom de sista individuella repen och den officiella öppningsceremonin så kommer det första av två Studio Eurovision med Malin Olsson att sändas. Det timmeslånga live-programmet kommer att kunna följas via SVT1 och SVT Play klockan kl. 20:00. Läs mer om det här: “SVT:s “Studio Eurovision” med Malin Olsson“.

Se även länksamlingarna från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Uppdaterat: Efter söndagens repetitioner så genomfördes en omröstning där 35 av journalisterna på plats gav sin syn på hur de tyckte att repen gått. Alla gav poäng till de tre bidrag som de tyckte stod för dagens bästa prestationer (utan hänsyn till eventuella personliga favoritbidrag) och gav dem 5, 3 respektive 1 poäng. Se det sammanlagda resultatet här:

Resultatet av “Daily Press Poll 2018” på plats i Lissabon – 6:e maj
(med länkar till dagens rep-klipp)
Frankrike 1. Frankrike“Mercy”, Madame Monsieur 110 p.
Tyskland 2. Tyskland“You Let Me Walk Alone”, Michael Schulte 63 p.
Spanien 3. Spanien“Tu canción”, Alfred & Amaia 56 p.
Italien 4. Italien“Non mi avete fatto niente”, Ermal Meta & Fabrizio Moro 50 p.
Portugal 5. Portugal“O Jardim”, Cláudia Pascoal 29 p.
Storbritannien 6. Storbritannien“Storm”, SuRie 25 p.
(Källa: escxtra.com)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2018: Dag 8”

 1. Adri

  OK – REVIEWS FÖR DAGEN DEL 1:

  PORTUGAL:
  * Hmm… de, och främst då den rosahåriga tjejen, ser fortfarande inte helt bekväma ut på scenn. Och varför är scenen prydd med en massa studiolampor? Det ser märkligt ut. Jag hade önskat lite mer struktur i stagingen och koreografi, för nu ser det bara ut som de rör sig lite på måfå – och de ser inte ut att vara tillräckligt scenvana för att behärska det spontana än. Aja, ska ju inte klaga för mycket 🙂 För låten är himla mysig och de sjunger ju bra 🙂 Jag tror jurygrupperna kommer äta upp detta rejält!

  STORBRITANNIEN:
  * Ok, SuRie ser inte helt laid-back ut än. Men det är ju miljarder gånger bättre än de stela arm-utsträckningarna hon hade i deras final. Låten växer. Stagingen ser bra ut. Men jag tror tyvärr inte det här kommer lämna bottenträsket. Men jag hoppas jurygrupperna sprider lite kärlek över denna! 🙂

  SPANIEN:
  * Ok, en av mina brister skulle jag säga är att jag är väldigt “o-kärleksfull”. Fråga alla jag känner – inklusive min sambo – så kan de bekräfta att jag verkligen AVSKYR när par visar känslor offentligt. Därför har jag fruktansvärt svårt för dessa ungdomar. Det är pinsamt att se på tycker jag. Ett par i 19-21-årsåldern som håller handen på scen och sjunger en kärlekssång till varann. Jag stör mig liksom på par som håller hand i parken. Därför vill jag inte se detta. Men låten är ok – och tjejen sjunger jättevackert 🙂 Killen är många steg bakom henne, men likväl bättre än i deras final 🙂

 2. Micke

  Äh du vet ju inte vad du snackar om Adri 🙂

  Seriöst så är detta tre av de bidrag som jag verkligen känt måste ses och höras live först innan “domen” kommer 🙂

  PORTUGAL:
  Det finns en tävling i ESC 2018 där ingen kan konkurrera med Portugal. Det jag pratar om är mysfaktorn. Hela bidraget genomsyras av just detta. Men räcker det? För mig är detta bidraget som mest utmanar mina sju i topp. Gav då rep 2 någon vägledning? En sak som kändes bra var att de tycks ha lyft upp den andra tjejen från den där stolen där hennes rumpa var fastnaglad vid i portugisiska finalen. Gott så. Jag kände tvärtemot det Adri kände om tjejernas bekvämlighet på scen. Kände faktiskt för första gången att de insåg att de sjöng samma låt på samma scen.

  STORBRITANNIEN:
  Oj vi har pratat mycket om detta på sistone Adri. Så vad hände i detta klipp då? Tycker jag fortfarande bidraget är blekt men hennes röst stark om än svagare i utstrålning. Det har faktiskt förstärkts. Tycker bidraget var än mer blekt än tidigare och vem som har satt ihop det här på scen skulle jag vilja ta ett snack med. SuRies röst däremot stärktes än mer. Hör allt mer Annie Lennox i hennes sätt att sjunga. Det dippar dock betänkligt i “for eveeeever, togeeeever”. Svagt parti av låten och vad värre är även av hennes sätt att använda sin röst. Fortfarande osäker på om hon har DET vad det gäller framträdandet.

  SPANIEN:
  Jag är precis tvärtom, jag är kärleksfull från översta hårstrået till yttersta tånageln 🙂 Jag har MYCKET LÄTT för att uttrycka och ta emot kärlek. Det är ju det livet går ut på både vad gäller partner och vänner. Däremot har jag lite svårt för detta pars samklang. Tvivlar inte på deras kärlek men däremot på att deras sångröster har samma kärlek till varandra som paret i övrigt. Det är främst killens röst som inte riktigt klickar för min del och stundtals känns det tyvärr som även tjejen känner så och tappar närhet.

  TYSKLAND:
  Hade hoppats han skulle ha fått bättre bukt med sin nervositet och röst men tyvärr gav inte detta klipp något stöd för detta. Otroligt svårt bidrag att bestämma åsikt om. Tror nästan jag ändrar mig dag från dag. Tyvärr tror jag killens nervositet kommer att dra ned detta till en lägre nivå än det egentligen är värt

  FRANKRIKE:
  Vill verkligen gilla detta och gör också det men det känns som det skulle kunna vara så jädra mycket bättre. Tycker tjejen sjunger bättre nu men hennes och snubbens utstrålning är lika stor som en tändsticka som släcktes innan Christopher Columbus hann fatta vilket land han hade upptäckt. O snälla kan ingen ta bort det patetiskt låga som bevittnas när luftgitarrskillen börjar hugga med högerhanden och skrika merci merci. I jämförelse framstår nästan Robin B som ett uttrycksfullt under. Jädrar så jag önskar det fanns något parti i låten som kunde lyfta detta ytterligare.

  Hinner inte kolla Italien så jag återkommer om det 🙂

 3. Adri

  TYSKLAND:
  * Nej det här funkar helt enkelt inte för mig. Låten är väl ok i sin genre, men just genren är ju inte det jag vill ha riktigt. Finns några bra undantag, men sån här “Sheeran-musik” är i 9 av 10 fall inget för mig. Michael sjunger väl också helt ok. Men nej – av de finalklara är det denna som jag gilar minst.

  FRANKRIKE:
  * Musiken i denna låt! <3 Fantastisk! Det instrumentala är årets bästa. Och sångerska sjunger fint. Mannen behövs inte, men varför inte liksom? Precis som Spanien är de ju ett par – och jag köper de här mer än vad jag köper Spaniens par! 🙂 Jag börjar tro på denna allt mer och mer 🙂

  ITALIEN:
  * Jag gillar ju denna låt så. Lyssnar gärna på studioversionen. Och det ser bättre ut nu än i deras NF, när det är lite mer rörelse och dynamik i scenframträdandet 🙂 Att texten dyker upp på skärmen har jag blandade åsikter om. Det känns lite som röstfiskeri – eftersom texten skrivs på diverse europeiska språk. Men 1. jag tror faktiskt inte det kommer funka och 2. det är ju en tävling så det är klart de vill locka röstare? 🙂

  Micke: Där ser man. Jag blev faktiskt inte alls förvånad av det du skrev under din Spanien-rubrik. Du har den utstrålningen i det du skriver. Jag då? Jag låter inte ens min sambo hålla min hand om vi är ute i offentligheten. Ojoj… jag framstår inte som jättebra märker jag.

  Och på tal om Portugal: Deras samspel klagar jag inte på 🙂 Nog sjunger de samma låt 🙂 Men den rosahåriga rör sig så… begränsat eller vad man ska säga. Som att hon vill göra mer, men inte riktigt tror på sig själv. Jag vet inte. Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

  Och sen gillar jag att det äntligen är nån annan som drar Annie Lennox-vibbar till SuRie 🙂

 4. Adri

  Sitter i detta nu och kollar på “Studio Eurovision” och säger att det här programmet får de gärna återkomma till flera år, om de nu inte tänker satsa på en “Inför…”-serie 🙂

  Jag är himla svag för Malin Olsson, och hon passade verkligen in här då hon 1. har koll på Portugal som land och 2. hennes kärlek till tävlingen lyser ju igenom 🙂 Det är härligt att se 🙂

  Dock så reagerade jag på en sak. Björn Kjellman är en man med koll på MF och ESC. Ojoj… han är ju en riktig magister och expert inom tävlingen, så man ska väl säkert lyssna på vad han säger. Men jag har, trots hans lilla “instick” vääääldigt svårt att se att Albanien skulle placera sig så högt. Men jag har dock haft jäävligt fel förr 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se