ESC 2018 Schlagerpinglan: I dag, onsdagen den 2:a maj, är det dags för de återstående nio länderna från den andra semifinalen (däribland Sverige) att genomföra sina första repetitioner på scenen i Lissabon inför Eurovision Song Contest 2018.

Schemat för dagen, då varje land får tillgång till scenen en halvtimme var och sedan avsätter 20 minuter till den samlade pressen, ser ni här nedan. (Hela repetitionschemat finns här.)

Precis som under Dag 1, Dag 2 och Dag 3 så kommer schemat under dagen att kompletteras med länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, en del intervjuer samt resultatet av “Daily Press Poll 2018” där journalister på plats bedömer artisternas prestationer. Mycket nöje. 😀


Lisbon Today #4 (2 May 2018): The fourth day of Rehearsals at the 2018 ESC
(5:08 – May 2, 2018 – eurovision.tv)

Repetitionsschema 2:a maj 2018, Semifinal 2 – Repetition 1:

Georgien Georgien“For You”, Iriao
bidrags-presentation
11:00-11:30: Repetition 1
13:25-13:45: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Polen Polen“Light Me Up”, Gromee feat. Lukas Meijer
bidrags-presentation
11:40-12:10: Repetition 1
14:10-14:30: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Malta Malta“Taboo”, Christabelle
bidrags-presentation
12:20-12:50: Repetition 1
14:55-15:15: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Ungern Ungern“Viszlát nyár”, AWS
bidrags-presentation
13:00-13:30: Repetition 1
15:40-16:00: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Lunch
Lettland Lettland“Funny Girl”, Laura Rizzotto
bidrags-presentation
14:40-15:10: Repetition 1
17:05-17:25: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Sverige Sverige“Dance You Off”, Benjamin Ingrosso
bidrags-presentation
15:20-15:50: Repetition 1
17:50-18:10: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Montenegro Montenegro“Inje”, Vanja Radovanović
bidrags-presentation
16:00-16:30: Repetition 1
18:35-18:55: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Paus
Slovenien Slovenien“Hvala, ne!”, Lea Sirk
bidrags-presentation
17:00-17:30: Repetition 1
19:25-19:45: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju
Ukraina Ukraina“Under The Ladder”, MELOVIN
bidrags-presentation
17:40-18:10: Repetition 1
20:10-20:30: Meet & Greet
1:a live-repet i Lissabon
repet i bildermeet&greet
esckaz-intervjuwiwibloggs-intervju

Uppdaterat: Efter onsdagens repetitioner så genomfördes en omröstning där 35 av journalisterna på plats gav sin syn på hur de tyckte att repen gått. Alla gav poäng till de tre bidrag som de tyckte stod för dagens bästa prestationer (utan hänsyn till eventuella personliga favoritbidrag) och gav dem 5, 3 respektive 1 poäng. Se det sammanlagda resultatet här:

Resultatet av “Daily Press Poll 2018” på plats i Lissabon – 2:a maj
(med länkar till dagens rep-klipp)
Ungern 1. Ungern“Viszlát nyár”, AWS 97 p.
Malta 2. Malta“Taboo”, Christabelle 64 p.
Ukraina 3. Ukraina“Under The Ladder”, MELOVIN 44 p.
Sverige 4. Sverige“Dance You Off”, Benjamin Ingrosso 42 p.
Georgien 5. Georgien“For You”, Iriao 29 p.
Slovenien 6. Slovenien“Hvala, ne!”, Lea Sirk 26 p.
Lettland 7. Lettland“Funny Girl”, Laura Rizzotto 19 p.
Polen 8. Polen“Light Me Up”, Gromee feat. Lukas Meijer 4 p.
Montenegro 9. Montenegro“Inje”, Vanja Radovanović 1 p.
(Källa: escxtra.com)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2018: Dag 4”

 1. Josef

  @Schlagerpinglan. Tänk om jag hörde rätt på Georgien! Alltså den är topp 5 denna semifinal för mig. Omjag får erkänna så går denna förbi både Australien och Sverige då jag upplever detta lite mer annorlunda och,,,vackert stämningsfullt!? 😀

 2. Schlagerpinglan

  @Josef, Inför repen så hade jag väldigt svårt att se Georgien i final, efter det lilla repklippet så känner jag mig lite mer hoppfull… men hur vackert och stämningsfullt det än är så vågar jag inte riktigt hoppas ännu. Förhoppningsvis beror det på att Georgien är ett av de länder jag “måste” ha vidare som jag är lite försiktig/pessimistisk men om alla hörde vad jag hörde så hade de varit givna finalister. 😀

 3. Adri

  Josef: Det var kul i början, men nu är det inte roligt hur ofta du försöker driva med mig! 😉 Georgien höjde sig inte alls för mig – om inget annat så blev den mer cementerad på 40e platsen. Nej man ska inte cementera något i den här processen. Men one thing is for sure: jag blev inte imponerad.

  Den som gjort mig mest besviken med repklippet är dock Belgien. Innan var den en säker favorit – men nu börjar jag tvivla. Sennek har verkligen stärkt sin röst om man jämför med Israel-eventet exempelvis, men framträdandet ser inte ut alls att funka rent visuellt. Hon bara står, medan diverse lampor blinkar runt henne. Och det kan funka, om man har stjärnglans och så. Sennek besitter tyvärr inte den stjärnglansen.

  Men man ska aldrig säga aldrig, förra året trodde alla att Blanche skulle f***a upp efter att repklippen släppts. Men vad hände? En fjärdeplats! 🙂

 4. Adri

  Malta dock. Där var dagens första BRA överraskning. Georgien var stela, Polen återanvände bara konceptet från deras NF. Men Malta? De använde samma grundidé som från deras final, men de “kickedet up a notch” så att säga! 🙂 Jag tror juryn kan komma att vara snälla mot Malta.

  Final? Ingen aning. Båda semifinalerna är väldigt svårtippade – av exakta motsatta anledningar. Den första för att det finns så mycket bra där så det är så svårt vilka bra låtar som kommer dra de kortaste stråen. Och i den andra för att det är väldigt jämntjockt i medelmåttigheten.

 5. Josef

  @Schlagerpinglan. Ja, jag skulle faktiskt bli ganska rejält besviken om de inte kvalificerar in i denna klart svagare semifinal.

  Mina finalister från semi 2 som jag tror just nu.

  1. Norge
  2. Australien
  3. Ukraina
  4. Ungern
  5. Georgien
  6. Nederländerna
  7. Sverige
  8. Rumänien
  9. Serbien
  10 Ryssland (Danmark eller Moldavien skulle kanske fått denna plats men Ryssland verkar alltid kvala in)

 6. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om semi 2 i nuläget, för jag vill ju gärna se både Danmark och Moldavien i finalen och har svårt att se att de ska missa den… frågan är ju vilka som får stryka på foten då. Ryssland rimligtvis… men njae… vet inte ens om de kan missa en final.

 7. Adri

  Alltså, kan Ryssland missa en final så är det ju i år som det händer. För Yulia kan ju inte sjunga. Tyvärr. Och staging eller låt kompenserar inte tillräckligt i år tycker jag. Trist.

  Jag tror Ryssland kommer missa för att jag tror juryn kommer tokdissa Ryssland. Botten tre hos juryn i alla fall. Och för att kompensera då tänker jag att tittarna måste ha henne minst i sin topp 5 och det tror jag tyvärr inte kommer hända.

  Jag kan ha lika fel som vem som helst, men mina aningar säger detta.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… ett tveksamt bidrag kan ju gå vidare på en stark artist på samma sätt som en svag artist kan gå vidare om han/hon har ett riktigt bra/tilltalande bidrag… men jag har svårt att placera in Ryssland i någon av dessa fack. I alla fall för tillfället, kanske blir framträdandet spektakulärt men för första gången så lutar jag åt att Ryssland faktiskt kan missa finalen, även om min första inför-repet-gissning var att de trots allt klarar det. 😀

 9. Josef

  @Schlagerpinglan! Kolla där! Får vi hoppas att nyckelkonkurrenten Lettland blir slagen av Georgien?! Konstigt bara att Malta kom så fasligt bra i undersökningen!? 🙁 Det lilla jag hörde av Ungern gillade jag inte alls, väldigt mystiskt att de vann denna undersökning. Jag älskar ju Ungerns bidrag men det blev lite för mycket fylleskrål, och det vore mycket bättre om de taggar ner och låter instrumenten dominera, tänker jag då…

 10. Schlagerpinglan

  @Josef, Den här pressomröstningen är ju lite speciell då de ska försöka bortse från vilka bidrag de gillar och endast bedöma prestationerna och det kan man ju göra på lite olika sätt. Om de nu förutsatte att Lettlands bidrag skulle imponera medan Ungerns bidrag skulle vara mest “skrik” så kanske de blev positivt överraskade av att de uppfattade “Viszlát nyár” som en fungerande live-låt (likadant med Malta som ev. kan ha haft en imponerande show) medan Lettlands framträdande var mer som väntat och därför inte gav så många wow-röster.

  Men, men… om jag ska låta bli att analysera och bara ta in resultatet så hoppas jag naturligtvis att det är en indikation på att Georgien kanske trots allt har ett bidag som kommer att fungera medan Lettland kanske kan vara lite övervärderat trots allt. Vad gäller Ungerns rep-klipp så håller jag med men hoppas att de visade just det partiet som var mest extremt.

 11. Krille

  Vilken positiv överraskning från Malta. Gillar verkligen deras framträdande och lämnar jumboplatsen från min lista. Ungern är fortfarande nummer 1 på min lista är övertygad om att deras framträdande kommer bli episkt iallafall videon från repetitionerna ser mycket lovande ut. På tal om något helt annat om Serbiens bidrag var inte bara två tjejer i deras framträdande i finalen? Vem har gått bort då isåfall?.

 12. Schlagerpinglan

  @Krille, I den serbiska finalen fanns det även med någon på synth men då det är förinspelad musik så tillför det ju inte så mycket, förutom visuellt, men personligen så tycker jag att det verkar vara smart att prioritera sången och ta in en extra sångerska i stället.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se