ESC 2018 Schlagerpinglan: Efter en lång väntan så är det snart dags för den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 att starta. Än återstår det lite sista-minuten-förberedelser här hemma men jag vill passa på att önska er alla en riktig trevlig kväll och hoppas att så många som möjligt blir nöjda med finalisterna.

Då både semifinal-infon och resultat-gissningen är avklarad så är det inte mycket mer att göra än att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag återkommer direkt efter showen med resultatet, som jag hoppas överensstämmer bättre med min favoritlista än min resultat-tippning. 😉

Trevlig Eurovision-kväll på er alla! 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


50 kommentarer till “Eurovision 2018: Snart dags för den första semifinalen”

 1. Mikaela

  Ser på studio Eurovision. Rybak gästar och är allmänt flamsig? Sänker mitt helhetsintryck av honom

 2. Marcus

  I S R A E L. That is all.

 3. Mikaela

  Oooh gillade Madame Monsieur’s tolkning av Dance You Off (Studio Eurovision)

 4. Adri

  Jag är en positiv person, men jag har redan ett (litet dock) klagomål. Publiken låter för mycket.

  Det är inte deras fel. Klart de ska jubla och så, men jag tycker ljudteknikern ska sänka dem.

 5. Jonas

  Eftermiddagen räddad tack vare en Apple telefon kan vi nu njuta av eurovision på en storbildsskärm sitter vi nu samlade. Tur man inte är ensam eurovision nörd. Trevlig kväll på er over there.

 6. Isabell

  Wow!!! Vilken pipa han har som sjunger Albaniens bidrag! Me like!

 7. Adri

  Hittills tycker jag:

  1. Azerbajdzjan – även om ljudet var off så var allt annat som jag ville!

  2. Albanien – den höjdes live.

  3. Island – nej, bara nej. Cheesy.

  (Risken finns att jag hamnat lite back i sändningen då jagkollar SVT Play, och inte litar på mitt internet…)

 8. Marcus

  Jag älskar att publiken får höras, har saknat det. Om inget annat ökad det folks benägenhet att rösta när publiken sjunger med som om låten vore en hit. Tänk när publiken sjunger “I’m not your toy, you stupid boy”! Jag kommer få gåshud <3

  För övrigt är Albanien iaf tillfälligt tillbaka som totaltvåa. Hade helt glömt av hur jäkla bra den är!

 9. Adri

  Belgiens Sennek har skärpt sig lite. Men hon ligger ju efter de andra.

  Hade det varit Idol eller nåt där sången är prio ett, så hade hon varit i riskzonen.

 10. Marcus

  JERUSALEM 2019!!

 11. Adri

  Alltså om Estland åker ut —— jag kan bara inte se det.

  Men ESC är oförutsägbart, och om röstarna ”tappar vettet” så vet jag inte vad jag gör alltså! Gråta och supa mig full kanske?

 12. Isabell

  Haha….alltså kommentarerna om Macedoniens sångerskas kläder!!! 😀 Och låten sen..inte bra!!!

 13. Mikaela

  Synd på Makedonien 🙁
  Kroatien väldigt stark live!

  Kan Edward af Sillen sluta håna artisterna?

 14. Adri

  Hoppas att Makedonien gjorde ett superbt rep igår så juryn kanske drog den till finalen. Vad vet jag? Kanske inte så troligt. Men jag hoppas det. För jag vill ge Makedonien lite stöd!

 15. Daniela

  Varför får inte vi i Sverige rösta denna final??? 🙁

 16. Mikaela

  Grekland bra live och kändes som tagen ur grekisk mytologi. Fräsch kontrast mot dansbeats och annat.

 17. Schlagerpinglan

  @Daniela, Endast de länder som tävlar/visar upp sig får rösta. På torsdag är det Sveriges tur. 😀

 18. Daniela

  @Marcus: Rätt! 😉

 19. Isabell

  Wow!! Gillar verkligen Schweiz bidrag! Bra drag och duktig sångerska!

 20. Adri

  Jag önskar att jag och mina syskon var lika coola som syskonparet i Zibbz! 🙂

  Heja Schweiz också! Fasen vilket starkt startfält!!

 21. Mikaela

  Alltså Irland har en väldigt fin låt ändå, som jag helt missat. Dessvärre är den väl chanslös bland alla dessa starka bidrag

 22. Mikaela

  Cypern – aaargh har så svårt för såna här “sexiga” puta-med-röven-nummer. Låten är ok men framträdandet är osmakligt och daterat enligt mig

 23. Micke

  Jisses! Många som tyvärr tappade ikväll. Nu ska jag iväg o jobba så jag missar resten men de tre som var överlägsna ikväll borde vara solklara till final. Heja Grekland, Estland och Albanien. Hoppas de flesta av er får sova gott i natt oavsett resultat 🙂

 24. Micke

  @Mikaela nästan alla dina kommentarer ikväll håller jag med om. Undantaget är väl Irland 🙂

 25. Finne

  Ja, Cyperns framträdande såg ut som ett typiskt vinnarnummer från tidigt 2000-tal.

 26. Adri

  Älskar Cyperns show!

  Och framför allt att hon inte BARA seglar på utseende och sex appeal, utan det kompletterar ett paket som håller på alla andra plan också! Hon sjunger bra, kan dansa….

  Cypern är farliga!

 27. Adri

  Den sämsta liverösten måste stå mellan Vitryssland och Makedonien tyvärr. Och då tycker jag nog Vitryssland var värre för Makedoniens röst hade iaf back-up. Vitrysslands ”knaggiga” röst så att säga, var mer eller mindre ensam stora delar av låten.

 28. Mikaela

  @ Finne Exakt min tanke!!
  @ Micke Kul!

 29. Isabell

  Min absolute favorit ikväll: Eugent Bushpepa! 🙂

 30. Adri

  Blir orolig för Estland. Juryn har ju dissat opera flera gånger förr.

  Drog ner Malena Ernman 2009, och tog bort Italiens vinst från dem 2015 osv.

  Och jag vet inte om låten var tillräckligt ”öppen” för tittarna. Jag är väldigt nervös här i tv-soffan.

 31. Mikaela

  Grekland ute är kvällens sorg. Men glad för Irland!

 32. Adri

  Tur att Micke jobbar. Jag tror inte han hade uppskattat detta resultat.

  Jag då? Alltså… jag fick med mig sex favoriter. Jag är gaaaaanska nöjd. Men fasen… om bara Schweiz hade fått va med! 🙁

 33. Adri

  Men ok. Jag jobbar hårt på att vara en positiv person 🙂 Så jag kommer fortsätta njuta av Schweiz, Makedonien och Azerbajdzjan.

  Och istället fira att Estland, Bulgarien, Cypern, Tjeckien, Israel och Litauens framgång! 🙂

 34. Finne

  Finland och Irland i final??? RIP Micke.

 35. Marcus

  Alltså det här snacket om starkaste semin som Edward tjatar om – Israel skåpar ut de andra, men Grekland, Tjeckien, Albanien och Armenien höll hög klass också. Räcker det med 1/4 för att vara bästa semin?

  Iaf, till resultatet. Vad hände med Grekland? 🙁 Rätt tråkigt nummer och halvdan insats ikväll med låten förtjänade mer. Glad att Irland, Finland och Litauen skrällde sig vidare dock.

  Nånstans hoppades jag att Cypern skulle åka ut så jag slapp oroa mig på lördag, men men… Får väl se fram emot ytterligare en hjärtattackkväll med mig liggandes på golvet med halsont och en vinflaska i näven – som det alltid blir när det blir met spännande än jag vill.

 36. Finne

  Roligt att Albanien mot alla odds (bokstavligen) gick vidare. Däremot tycker jag att Schweiz hade förtjänat en finalplats.

 37. Adri

  Och även om jag älskar ESC så tycker jag det är lite jobbigt att se på. Jag har en tendens att engagera mig liiiite för mycket. Så jag ör faktiskt lite glad att kvällen är över.

  För på torsdag kommer jag vara lite mer avslappnad (säger jag nu iaf) för där är ju kvaliten några hopp svagare. 🙂 Där kn jag vara mer mellow 🙂

  Finne: Han får fira att Estland och Albanien är vidare! 🙂

 38. Nathalie

  Jag älskade Greklands låt, MEN det var verkligen jättetråkigt live.
  Jag är så glad över att Albanien tog sig till final. Även Estland, Israel och Cypern var enligt mig väldigt positiva också. Och Finland, så roligt att Saara kom till final!
  Jag ser mycket fram över torsdagens semi!

 39. Adri

  Hehe jag håller med Edward och Sanna som kallade detta för ”dödens grupp”. Ur min vinkel har faktiskt aldrg en semifinal i ESC varit så här stark.

  Det ENDA positiva med Azerbajdzjans utslagning (verkligen det enda: jag ÄLSKAR låten!) är att folk på ännu en punkt kan sluta tjata om att vissa länder är ”immuna” 🙂

 40. Adri

  Och nu till min tradition av att gissa hur de utslagna placerade sig:

  11. Armenien
  12. Kroatien
  13. Grekland
  14. Schweiz
  15. Belgien
  16. Azerbajdzjan
  17. Vitryssland
  18. Island
  19. Makedonien (Tror inte många tyckte den var helt sämst. Jag tror många hade den på sin 6-8e plats… och därför glömde väldigt många bort att rösta på den! 🙁 )

 41. Marcus

  Första semin 2009. 14 av 19 låtar är fortfarande på min spellista. Rekord för en tävling i modern tid. Just saying ;P

 42. Daniela

  Usch, sååå jobbigt att Grekland men även Schweiz inte fick en finalplats, jag tål varken Estonia eller Finland! Jag är sur som en tiger i bur! 🙁
  Men jag tröstar mig med att min riktiga stjärna, Eugent// Albania fick en finalplats för han sjunger gudomligt! ❤️

 43. Daniela

  @ Schlagerpinglan: jag förstår att det är en regel men hjälp mig att förstå logiken i den, för jag fattar ändå inte varför man inte får rösta i den Semi man inte tävlar? Vad skulle hända om mam fick rösta ikväll?? Jo, Greklan skulle gått till final och Schweiz… enlig mig 🙁

 44. Daniela

  Jag skriver t.o. m fel av frustration 🙁

 45. Daniela

  Hoppas verkligen inte att Estonia eller denna Monsters från Finland vinner! Då kommer jag smälla av!
  Albanien och Israel är bäst, han med sin röst och låten är helt underbar, hon med hela showen! 🙂 ❤️

 46. Schlagerpinglan

  @Daniela, För att undvika kompisröstning m.m. och få en så rättvis röstning som möjligt så har man delat in de tävlande länderna i olika grupper och sedan fördelat dem jämnt i de båda semifinalerna vid en semifinalsdragning tidigare i år (läs mer om hur det gick till här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2018/01/12/eurovision-2018-infor-semifinalsdragningen-allocation-draw/ ).

  Det var tidigare mycket klagomål på att röstningen blev snedvriden och orättvis detta är ett sätt för att göra det hela mer rättvist.

 47. Daniela

  Men Guuud, jag glömt om Irland! De tig dig vidare!!! Såååå kuuul! 🙂 🙂

 48. Daniela

  De tog sig vidare! 🙂

 49. Daniela

  @Schlagerpinglan: Tack, ok, nu fattar jag, men det blir kompisröstande trots allt! Men jag fattar, Tack! 🙂

 50. Micke

  @Finne, jag har återuppstått från de döda 🙂

  Nej så allvarligt tar jag inte detta även om jag fick en chock nu när jag kollade på resultatet. Sju av de som gick vidare ligger utanför min topp 25 så inte fasen är jag nöjd inte. I synnerhet inte när Finland går vidare med den soppan och Irland med mistluren nummer ett.

  Fanns det då inget som var bra? Det mest positiva av allt var att Eugent Bushpepa visade vad en artist med klass kan göra med ett bidrag som inte är lika bra som det var i original. Den killen är numero uno i årets ESC och med hans Power blev bidraget nästan lika bra som det var i original. Tänk då bara tanken vad han hade gjort med originalversionen. Go Albania.

  De andra två som gick vidare som jag var glad över var Estland och Bulgarien. Estland nådde inte riktigt samma höjder som tidigare men var bra. Bulgarien däremot dippade en hel del tyvärr. Men en riktigt positiv grej var faktiskt ett av de sju bidrag utanför min topp 25. Den gjorde kvällens största lyft och landet var Litauen.

  Hade hoppats att Israel skulle göra ett lyft även för mig men no way. Den dippade istället. Österrike lyfte lite. Cypern är anledningen till varför jag lagt ned MF. Tjeckien har jag aldrig greppat. Kvar då var de två överlägset sämsta för min del tillsammans ed Sverige – Finland och Irland. Min regering berättade för mig att hon satt och tänkte att jag skulle bli asnöjd för efter åtta finalklara var de inte uppropade men sen sket det sig.

  Sicka skitlåtar rakt igenom. ursäkta ni som gillar dessa men för mig är det lågvattenmärken av största art.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se