ESC 2018 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 och all inför-info om showen och dess tävlande bidrag hittar ni i en sammanställning här medan min traditionsenliga gissning av resultatet följer här:

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.)

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2018 – Semi 2: (i alfabetisk ordning)
Australien Australien – “We Got Love“, Jessica Mauboy
Danmark Danmark – “Higher Ground“, Rasmussen
Lettland Lettland – “Funny Girl“, Laura Rizzotto
Moldavien Moldavien – “My Lucky Day“, DoReDoS
Nederländerna Nederländerna – “Outlaw In ‘Em“, Waylon
Norge Norge – “That’s How You Write A Song“, Alexander Rybak
Rumänien Rumänien – “Goodbye“, The Humans
Sverige Sverige – “Dance You Off“, Benjamin Ingrosso
Ukraina Ukraina – “Under The Ladder“, MELOVIN
Ungern Ungern – “Viszlát nyár“, AWS

Schlagerpinglan: Min gissning av de tio finalisterna från den första semifinalen gick hyfsat men knappast imponerande (7 av 10 rätt). Frågan är om det går bättre eller sämre i denna då jag på rak arm kan utse nio länder som jag tycker är “säkra” finalister och sedan tvekar på den tionde platsen där jag inte riktigt vet om jag ska våga tro att Ryssland kan missa finalen eller om det är troligare att den sista platsen i stället går till Polen, Rumänien, Malta eller Slovenien. Efter lite velande hit och dit beslutade jag mig i alla fall för att sätta mitt hopp till Rumänien (imponerande ESC-historia och stabilt ESC 2018-bidrag som kan få röster från både jury och tittare).

Denna tippning känner jag mig lite mer nöjd med än den förra (vi får väl se om det blir till det bättre eller sämre) och är väldigt nyfiken på att se hur det hela slutar. Helst av allt hoppas jag dock att slutresultatet stämmer bättre överens med de tio jag utsett till mina personliga favoriter (som ni hittar ni här) men det är ju knappast något chockerande. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2018: Dags att gissa resultatet av Semifinal 2”

 1. Robin

  vad kul om alla skandinaviska länder gick vidare, kanske sker ikväll:)

 2. En polack

  Inte Lettland snällllaaaaa!!!

 3. Micke

  Inte Sverige snälllaaaaa!!

 4. Adri

  Både Sverige och Lettland snällllaaaaa!! 😉

  Tror dock Lettland lever farligt – men jag hoppas 🙂 än är inget över.

 5. Mikaela

  Tror ungefär som du schlagerpinglan, fast med Malta och Polen istället för Lettland och Rumänien.

 6. Anton

  För mig är den här semin verkligen kattpiss haha. Den enda jag verkligen vill ha vidare är Lettland, och den känns verkligen inte säker! I övrigt så hoppas jag väl att Sverige går vidare, men bara pågrund av att det är Sverige, hatar låten (en av få gånger jag och Micke har samma åsikt haha).

  Finns en del bidrag tycker jag om en del, som Australien, Moldavien, Malta, Ukraina och Serbien, men kommer inte gråta floder om de åker ut.

  Just det, det här skulle ju handla om vad man tror och inte vad man vill…. Men jag håller ryggen fri och skippar att tippa de 10 finalisterna. Jag är en fegis.

 7. Robban (ESC-Panelen)

  Jag tror Montenegro kan skrälla sig vidare till finalen.
  Håller tummarna för mina främsta favoriter i form av Australien, Ungern, Danmark och Moldavien främst.
  Givetvis även Sverige!

  Heja Benjamin

 8. Micke

  @Anton jaså är vi så olika i smak menar du? 🙂 Vad är det som skiljer så mycket då?

  @Adri din luring. Du gillar ju inte ens Sveriges bidrag 🙂

 9. Anton

  @Micke Jag älskar dutt dutt-syntar och robotdansare och tycker illa om all gubbrock du verkar uppskatta 😉
  Nä men vi har nog hållit med varandra flera gånger, men ofta så tycker vi nog väldigt olika.

 10. Krille

  Rankar gissningslistan med att hur stor chans de har att gå vidare:
  Kommer inte ha problem att gå vidare:
  1. Norge
  2. Sverige
  3. Ukraina

  Borde gå vidare om de inte gör något fel:
  4. Moldavien
  5. Danmark
  6. Ungern

  Borderline
  7. Australien
  8. Nederländerna
  9. Polen
  10. Ryssland
  11. Rumänien
  12. Lettland
  13. Slovenien
  14. Malta
  15. Monenegro

  Kommer missa final om inte något revolutionernde händer
  16. Serbien
  17. Georgien

  Låst i sin semi:
  18. San Marino

 11. Micke

  @Anton det är det gamla vanliga vet du. Det som är rätt för dig är rätt för dig och likadant med mig då 🙂 Finns inga fel och rätt i musik enbart personligt.

  Men gubbrock????? Jag älskar i stort all rock utan undantag. Ytterst lite i så fall. Men jag gillar det mesta Anton. Älskar även att bara sitta och flyta bort i mysig, vacker musik, även svensk typ First Aid Kit. Melissa Horn mm

 12. Adri

  Micke: Nej det är ju ingen favorit. Men 1. Vi har skickar värre saker som gått final, så då borde inte Benjamin Ingrosso få “skammen” av att bryta den trenden. Det förtjänar han inte. 2. Jag ogillar det inte heller. Versen och Benjamin är positiv för 🙂 Men likt dig så uppskattar jag inte mäns falsett, men hela låten är ju inte refräng! 😉 🙂

 13. M

  Tror påriktigt folk att Sverige kan riskera att missa final? För mig är det givet att vi går vidare och mycket möjligt att vi t.o.m. vinner semin! 🙂 Detta trots att det långt ifrån är en favorit hos mig. Kom ihåg, den här semin är väldigt mycket sämre än den förra vilket är synd eftersom länders chanser att gå vidare beror på vilken semi de tillhör än själva låten. Hade Azerbajdzjan, Belgien eller framför allt Grekland tävlat idag hade de definitivt haft en stor chans att klara sig. Nu råkade de bara tillhöra en läskigt mycket starkare semi. :/

 14. En polack

  1 Norge
  2 Sverige
  3 Ungern
  4 Ukraina
  5 Australien
  6 Moldavien
  7 Danmark
  8 Polen
  9 Nederländerna
  10 Montenegro

 15. Schlagerpinglan

  @Robin, Jag hoppas i alla fall på att alla tre tar sig vidare och om inte något går väldigt fel så borde chansen vara ganska stor att vi gör så också. 😀

  @En polack, Lettland tillhör inte mina favoriter heller, men jag tror att Laura mycket väl kan få till ett framträdande som övertygar tillräckligt många att det är final-värdigt. Här har jag dock gärna fel. 😉

  @Mikaela, Kan inte säga emot dig där då Malta, Polen och Rumänien alla är med i min sista-platsen-dilemma. 🙂

 16. Daniela

  Heja Rumänien! ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se