MontenegroTV-bolaget RTCG har bekräftat att Montenegro kommer att delta i Eurovision Song Contest 2019 men om de tänker utse sitt tävlingsbidrag genom en nationell uttagning eller internval har de ännu ej avslöjat. De har däremot börjat att ta emot bidrag inför sitt val, se nedan:

Så här skickar ni in bidrag till RTCG:

TV-bolaget RTCG tar emot bidrag till sin uttagning / sitt internval fr.o.m. den 28:e oktober och 30 dagar framåt (t.o.m. den 27:e november?).
Låtskrivare från hela världen är välkomna att skicka in upp till två bidrag per person.
Bidragen ska vara skrivna på montenegrinska eller engelska.
Bidragen skickas på CD eller USB i ett stort vitt kuvert som även ska innehålla ett mindre kuvert med låttext och info om artisterna och låtskrivarna.
Se rtcg.me för mer information om hur man skickar in bidrag.

Montenegros senaste bidrag att nå ESC-finalen:

Adio“, Knez (internval som kom 13:e i ESC- finalen 2015)

Så här väljer RTCG bland de inskickade bidragen:

Steg 1: De inskickade bidragen bedöms av RTCG och dess panel, som inledningsvis inte vet vem som skrivit eller framför bidraget.
Steg 2: Panelen får ta del av innehållet i respektive kuvert med låttexter och information om låtskrivarna och artisterna till de bidrag som klarar den första genomgallringen.
Bidragen kommer därefter att poängsättas vad gäller komposition (upp till 50 poäng), text (upp till 30 poäng) och produktionspotential (upp till 20 poäng).
RTCG har ännu ej meddelat om de tänker internvälja det bidrag som får högst poäng eller om de tänker låta ett antal av bidragen gå vidare till en TV-sänd uttagning.
(Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Eftersom det från början lät som att Montenegros anmälan var väldigt preliminär så är jag glad över att se att de trots allt förbereder sig för ett deltagande. Om det sedan blir en Montevizija 2019 eller ej tycker jag däremot är en fråga de kan vänta med att bestämma sig för tills de vet om de får in tillräckligt många / intressanta bidrag för att göra en sevärd show. 🙂

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till ett flertal länders ESC 2019-uttagningar: Tjeckiens nationella uttagning (31/10), Portugals Festival da Canção 2019 (31/10), Serbiens Beovizija 2019 (1/11) och Australiens Eurovision – Australia Decides (4/11). Se “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“ för mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se